Maitsvad tervise mahlad ~
Porgand + ingver + Õun - Annab jõudu ja puhastab meie organismi
Õun + kurk + Seller - ennetab vähki, vähendab kolesterooli ja kõrvaldada seedehäireid ja peavalu.
Tomat + porgand + Õun - Parandab naha jumet ja kõrvaldab halva hingeõhu.
Pudelkõrvits + Õun + piim - Väldib halba hingeõhku ja aitab vähendada kehasoojust.
Apelsin + ingver + kurk - parandab naha tekstuuri ja niiskus ning vähendab keha soojust.
Ananass + Õun + Arbuus - Hajutab liigsed soolad, toidab põit ja neeru.
Õun + kurk + Kiivi - parandab naha jumet.
Pirn & Banaan - reguleerib suhkrusisaldust kehas.
Porgand + Õun + Pirn + Mango - Vähendab keha soojust, neutraliseerib toksilisust, aitab langetada vererõhku.
Mesimelon + Viinamari + arbuus + piim - C-vitamiini rikas ja vitamiin B2, mis suurendavad rakkude aktiivsust ja on keha immuunsuseks hea.
Papaia + ananass + piim - C, E-vitamiini rikas, sisaldab rauda. Parandab naha jumet ja ainevahetust.
Banaan + ananass + piim - Vitamiinide rikas, toitev ja kõhukinnisuse vastu.
Mahlad toovad tervise.
Mahl ergutab laiska
magu ning paneb seedimise paremini tööle. Need, kel probleemiks
ülihappesus, võiksid mahla lahjendada vähese veega.
Mahl on ka hea
väsimuse peletaja, on unetuse ja isutuse ning töövõime languse vastu
väga arvestatav jook. Klaas apelsinimahla annab päevas vajaliku
C-vitamiini koguse.
Mahl tugevdab organismi kaitsevõimet
Naturaalses mahlas on erinevaid vitamiine,
eriti rohkesti aga C-vitamiini, mis on tuntud ka kui organismi
kaitsejõu tugevdaja. C-vitamiin aitab keharakkudel kahjustavate ja
stressi tekitavate hapnikuosakestega võidelda, olles väärtuslik
antioksüdant. C-vitamiinirikast apelsinimahla peaksid jooma suitsetajad,
sest nemad vajavad C-vitamiini mitmekordses annuses.
Kasulikud mahlad ja mahlasegud.
Tomatimahl on tõhus eesnäärmehaiguste, sh eesnäärmevähi ennetaja.
Marjamahlad aitavad ennetada kroonilisi südamehaigusi ja vähki.
Õun + kurk + seller – väldib vähki, vähendab kolesterooli, vähendab maoärritust ja peavalu.
Tomat + porgand + õun – parandab nahavärvi ja kõrvaldab halba hingeõhku.
Apelsini + ingveri + kurk - parandab naha jumet ja alandab keha temperatuuri.
Ananass + õun + arbuus – viib kehast soolad välja, annab toitu põiele ja neerudele.
Õun+ kurk + kiivi - parandab naha värvi.
Pirn + banaan – reguleerib veresuhkru taset.
Porgand + õun + Pirn + Mango – vähendab vererõhku ja võitleb ühise oksüdatsioonikoefitsiendiga organismis.
Alljärgnevaid mahlu võiks raviotstarbel juua kaks kuud järjest pool klaasi päevas.
- Artriit: porgandi-, spinati-, peedi- ja sellerimahl.
- Südamehaigused: kõrvitsa-, porgandi-, peedi-, tomati-, kurgi-, spinati- ning kapsamahl.
- Allergia: porgandi-, peedi-, kurgi- ja spinatimahl.
- Astma: porgandi-, selleri- ning redisemahl.
- Pahaloomulised kasvajad: porgandi-, kapsa-, spargelkapsa- ja lillkapsamahl.
Kodus joogiks või raviks valmistatud köögiviljamahlu tuleb alati lahjendada veega, enamasti piisab suhtest 1 : 1.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar