30. mai 2015

Vereurmarohi

Vereurmarohi
Taim on umbes 30-60cm kõrgune. Lihtsarikaisse koondunud väikesed õied on kollased ja nelja kroonlehega. Õitseb maist septembrini. Sulgjad lehed on pealt helerohelised, alt sinaka varjundiga. Veidi karvased varred on sõlmilised ja õõnsad, sisaldavad oranžikat piimmahla. Piimmahl on mürgine, sisaldades enam kui 30 alkaloidi. Nahale sattudes võib piimmahl põhjustada tundlikemal nahaärritusi ja haavanditeks muutuvaid põletusi. Eralduva oranži piimmahla ja kummalise, veidi mõrkja lõhna tõttu on taime katki murdes ka lihtne ära tunda.
Ravimtaimena on vereurmarohu mahla ja lömastatud taime kasutatud soolatüügaste, konnasilmade, seenhaiguste, sügeliste ja kollaste nahaplekkide raviks. Kuivatatud ürt kuulub mao-, soole- ja sapivaevusi leevendavate teede koostisse. Enne tarvitama asumist tasuks kindlasti nõu pidada arstiga, kuna taim on mürgine.
Kellel on küüneseenega probleeme, korjake jalavannideks, kuivatage ka talveks.
Kasutaja Ulvi Vahtel foto.

Rahvasuu jalaseenest: taruvaik ja piiritus üks-ühele lasta seista 1kuu ja sellega määrida ja naha seenest saab lahti veel nii: nõgese vanni teha jalgadele iga õhtu ja äädika lahusega määrida.... samuti vanaema retseptiraamatust.....ja kuur kestab taas kuusid....Seda võib ka kasutada lastele
---------------------

vanamemm õpetas: söögiäädikaga puhasta (on küll kange, kuid tuhat korda tõhusam kui need Wartnerid ja muu apteegikraam) kaks korda päevas ja siis piinliku hoolikusega eemalda järjest neid kihisevaid kihte.-------------------------------
küüslauk hävitab seened. Võib lõigata küüslaugu pooleks ja kohe sellega määrida. Hoiatuseks see, et küüslauk põletab seene lõpuni ära ja seega võivad päris tugevad nn haavad tekkida-----------------------------------------
Vereurmarohu tee. Juua. Jalawanni. Teed teha ainult kuivatatud taimest, mürgine. Juua lonkshaaval, tass päevast. 250 ml vett 1-2 tl vereurmarohtu, lasta tõmmata.
-----------------------------------------
Vereurmarohu joomisega võib elust ka vabaneda 
grin emoticon aga pane värsket mahla peale, pane kohe iga issanda päev ja mitu korda. "Verehurmarohi küüntehaigusele.
Kel jalaküüned on haiged (küüs nagu kõduneb, pakseneb), võib valmistada endale salvi verehurmarohtu
dest ja searasvast. Selleks võtta verehurmarohtu (õied, lehed, varretüükad, pestud juured), mis on puhas, asetada rasva sisse ja koos rasvaga keeta 10-15 min tasasel tulel, seejärel eemaldada taimeosad ning kurnata vedelik läbi peene sõela puhaste väikeste purkide või salvikarpide (plekist) sisse, panna jahtuma. Hiljem säilitada jahedas paigas. Sealt võtta salvi ja määrida küüne äärtele, jalga panna puhtad puuvillased sokid. Korrata seda võidmist 4-6 päeva ja siis on märgatav see, et küüned paranevad. Mõne lühema aja pärast korrata ravi (kui on vajalik). Suvel anda selle ravi järel jalgadele päikest, liikuda paljajalu, eriti mererannas - liiv, vesi ja päike soodustavad haiguse kadu. Kui küüned on väga rängasti saanud kahjustada, siis võib seda ravi küll kasutada, kuid näidata ka arstidele. (Jutt on kogu aeg jalgadest, aga usun, et see tuleb abiks ka kätele, kui seal küüned haigestuvad.)"
-------------
 ka soodat sisaldav hambapasta mõjub soodsalt, 15 min.hoida peske maha ja korralikult kuivatada.
-------------------
mul oli sõrmeküünega selline paha lugu, aaloe aitas ajutiselt, õunaäädikas ka, aga samuti lühikest aega. Mingil ajal hakkasin kätekreemi asemel kasutama kookosrasva ( ja näokreemi asemel ka). Nüüd on sõrm ja tema küüs, nagu ennevanastigi korras ja kena. Äkki oleks jalgade puhul ka kookosrasvast abi, olen lugenud, et sellel ongi seenevastane toime, lisaks muudele headele omadustele.
--------------------------
vana retsept...tärpentin+ äädikas.... hirmus hais, aga kannatab ära...see siis rohkem kyyneseenele...
--------------
 määrida seenhaigusest nahka mitu korda päevas aaloemahlaga ja laske sellel kuivada ,või määrige küüsi ja nende ümber olevat nahka iga päev söögiäädikaga,või soodaga, mmis on vähese veega puderjaks massiks segatud ja määrida tallad ja varbavahed sellega kokku.
-----------
Vereurmerohu tee ei aita kindlasi, ei ole vaja juua. Tee on miskite sisemiste hädade puhul ja on mürgine, ehk siis peaks väga täpselt teadma miks ja kui palju.
Vereurmarohuga salvid, leotised ja värske rohuga määrimine aitab küll. Aitab nii jalaseene kui muude nahaseente puhul.
----------------------
Vereurmarohu teed müüakse apteekides, kes ise ei tunne ja korjata ega kuivatada ei oska, võib sealt osta, et kindel olla, et taim on korralikult korjatud, kuivatatud jne. Elust võib igasuguste asjadega vabaneda, enamus ravimtaimi on mürgised, mõni rohkem, mõni vähem. Mina olen vereurmarohu teed joonud, minu kogused on olnud suuremad ja kangemad, olen veel elus. Seen muideks on ikkagi seestpoolt tulev, sellepärast soovitan teed juua. Ära jätta menüüs kõik magus, jahu, jne. Tervislik toitumine aitab. Mahla võib samuti peale panna, suvi ju käes, värske mahl seene peal ka hea ravim.

Vereurmarohi on suhteliselt universaalne vahend ravimaks pealispinna haigusi, nahka, küüsi. Seen saab alguse ikka seest, Energeetilisel tasandil saab seen tekkida seal, kus ei ole õhku, valgust, kõik seisab. Jalad on kokkupuude reaalsusega, jalaseen kimbutab sageli inimesi, kes SEISAVAD vastu muudatustele, kellel on probleeme reaalse maailma tajumisega või kes seisavad paigal, sest ei tea, kus suunas edasi liikuda.
--------------------------
Vereurma rohi hakkida nõu täis korralikult, lisada söömiskõlbliku äädikat, soola ja purustatud küüslauku ja lauaviina, nii et nõu saab täis! Mul on 0,5 purki tehttud. Avitab küll! Seda ikka peitsida iga päev vajalikele kohtadele.
--------------------------
Seen kardab äädikat ja vesinikuga saab desinfitseerida-neutraliseerib saasta ära...
----------
Mis tast ikka määrida. Asi ju organismis. Jäta pärm menüüst välja.
----------------
Teepuuõli ja kolloidhõbe

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar