11. mai 2015

Tee-ga väsimusest priiks


s1) See tee parandab vereringet, toniseerib, kaitseb külmetushaiguste vastu ja soojendab, stimuleerib seedimist ja vedeldab verd. Ka aitab vabaneda köhast, aktiveerib ainevahetust kogu kehas ja tugevdab immuunsüsteemi. Selles tees on palju kasulikke omadusi, kuid mis kõige tähtsam - see tee kõrvaldab pideva unisuse ja põhjendamatud nõrkushood!
Selleks läheb vaja:
0,5 liitrit veele tuleb lisada:
✔ värske ingveri juur (3-4 cm).
✔ Kardemon - 2 tk
✔ Näpuotsatäis kaneeli
✔ 1tl rohelise tee
✔ 3 tl lille mett (võib olla rohkem)
✔ Nelk (vastavalt maitsele mitu tk. )
✔ pool sidrunit

Aja vesi keema ja lisa kõik koostisosad, välja arvatud mesi, kuumuta 3-4 minutit keskmisel kuumusel, ning anna pisut jahtuda. Mesi lisa ainult soojale teele!

2) India talvine vürtsitee
2 l vett
8 tk kaneelikoort
1 spl kardemoni
0,5 spl nelki
0,5 spl musta pipart (terveid teri)
5 viilu värsket ingverijuurt
1-2 pakki musta teed

Kalla vesi potti, lisa kaneelikoored, kardemoniseemned, nelk, must pipar ja ingveriviilud. Kuumuta keemiseni ja keeda 30 minutit. Alanda kuumust ja hauta tasasel tulel veel kaks tundi. Vajadusel lisa vett. Eemalda pott tulelt ja lase järgmise hommikuni tõmmata. Hommikul kurna tee ja hoia kuni tarbimiseni jahedas.
Tee joomiseks kuumuta vedelik uuesti keemiseni, lisa pakitee ning maitsesta kuuma piima ja meega. Tee tugevdab immuunsüsteemi ja parandab ka vereringet, seega peaksid seda regulaarselt jooma need inimesed, kel käed-jalad pidevalt külmetavad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar