26. dets 2013

Algaja puukallistaja õpik ... (siit-sealt kokku kogutud)

Haavapuu on astraaltasandil "vapiir", kes "toitub" inimeste sisse kogunenud "halvast ja mustusest" - ehk haavapuu ümbert kinni hoides ja "välja hingates" saab vabaneda enda sisse kogunenud "mustusest ja taagast".
Männipuu kiirgab välja astraaltasandil sarnast olemust, nagu on "tervel inimesel" - ehk männipuu ümbert kinni hoides ja "sisse hingates" saab ennast "laadia" puhta elujõu ja värskusega.
Tammepuu kiirgab välja "tugevat sangarliku jõudu" - ehk männipuu ümbert hoides ja "sisse hingates" saab ennast "laadida" sangarliku väega suurte tegude saavutamiseks (kuid need, kes on nõrgad ja virisevad, neile ei anna tamm midagi).
Nõrkade, virisejate ja halisejatele sobiks kasepuu: kui kase ümbert kinni võtta ja oma mured "välja hingata", siis saame oma muredest vabaneda.
Puudelt abisaada on võimalik kõigil ,kes seda soovivad. Inimene peab ise teadma mida tal vaja on ja õiges järjekorras vastavate puude juures käima ja vastavad rituaale tegema.Näiteks vaher võtab saasta omale ja tammelt saab värsket jõudu.....omale.

Lepa energeetikast:

Juba keskajal välditi leppa kui ärritust suurendavat puud. Ta tugevdab inimese peenvibratsioone ja spirituaalseid jõude. Vaimsusele orienteeritud inimene võib tunda end lepa juures nagu kodus, sest tema sisemine jõud saab sellest tunduvalt lisa. Need, kel pole südametunistus puhas ja kes ei püüdle hingelise kasvu poole, ei tohiks liiga tihti suhelda, vastasel korral võib too inimese ainult segadusse ajada, tekitades temas vastuolulisi soove ja hajameelsust. Lepp tugevdab müstilist ennustamisvõimet ja selgeltnägemist, soodustab inspiratsiooni ja avab kolmanda silma, mille abil saab võtta kontakti teispoolsusega.
----------------------------
Pihlaka oksi on koguaeg kasutatud kaitse otstarbeks. Neile kes sõidavad autoga võiksid panna tükike pihlakast umbes 20 sm tükk autosse Kõrval istuja ees olevasse kindalaekasse. See kaitseb avariide ja õnnetuste eest...
Värskeid kadaka oksi ei tohi tuppa tuua....inimestel hakkab pea valutama.
 Ühest ainsast õunapuu oksast, millel lehed küljes, muutub toas energia positiivsemaks.
 Saar on koduhoidja, kask on tark, mänd annab kindlustunnet, ja et kui inimesel on oma puu, kellega tihedalt suhtleb, võib juhtuda, et inimese surma järel ka tema puu kuivab.
 Suurima energiapotentsiaaliga puuks peetakse tamme,  Tammele järgnevad okaspuud (eriti mänd), siis vaher, kask ja pihlakas.
Tamme energia on “kerge”, männi energia “raske”, kask annab energiat aga vaid neile, kes on temaga sõbraks saanud…

On energiaandjad ehk doonorpuud ja nn vampiirpuud, kes võtavad energiat, kuid see ei tähenda “halbasid” puuliike, vaid seda, et need puud (nt haab, pappel, pihlakas, sirel) võivad inimeselt haigusi ära võtta.
---------------------------

Millised puud on parimad bioenergeetiliseks raviks?
Jõuliseim ja võimsam puu parima bioenergeetilise sagedusega on meil tamm. Mida vanem ja suurem, seda jõulisem. Kuid samas on nii, et tamm ei sobi kõigile inimestele, sest paljd meist ei kannata tugevat töötlust, mõjutamist.
Teine tugev energeetiline puu on meil pihlakas. Kuid pihlaka erinevus tammest on näiteks see, et ta on tugev, kuid biovoolud on peened ja samas agressiivsed ning sellest lähtuvalt tema bioenergeetiline sagedus kõigile inimestele ei sobi raviks. Mis küll ei tähenda, et teda täielikult välistama peaks. Küll võib teda kasutada lühema aja jooksul , nii 3-5 min seansina. Välistada tuleksd siis, kui on mingi operatsioon varem inimesele tehtud, sest agressiivne bioenergeetiline sagedus puu poolt võib võimendada operatsioonikohas olevaid haiguste sümptomeid.
Mänd annab jõudu, kui sul suur füüsiline koormus. Ta suudab energeetiliselt ravida häiritud aurat. Mänd rahustab mässavat vaimu ja tunded muutuvad selgeks. Taastub seesmine tasakaal ja rahu. See puu puhastab teadvuse saastast, vaigistab ärritusseisundit, leevandab pettumust
Mida ei tohi teha? Kindlasti mitte laubaga vastu puud olla, sest see ei ühti puude biovoolude suunaga ning võib tekitada närvisüsteemides probleeme. Kõige hullem, mis juhtuda võib, on et ravi keeratakse antiraviks ning võidakse langeda meelemärkuseta maha. .
Seega valige omale väärikas puu ja alustage ravi, või rahustamist.
Kindlasti tuleb peale seansi lõppu tänada puud, et ta meile head tegi.
Haiguseid mida tammega ravides võib lahti saada ja leevendada: peavaludest, stressist kroonilisest väsimusest, kasvajatest, põletikest organites, lihaspingetest, stressist jt. sümptomitest.

Üldiselt liigitatakse puud doonoriteks ja vampiirideks.
kask- positiivse energialaenguga, aktiivne doonor, toimib hommikuti 5-9-ni.Temast lähtub energia, mis soodustab arteriaalse vererõhu langust, aitab närvihaiguste ja südame-vereringe hädade korral.Äratab intuitiivsed jõud, teeb tundehallaks, sentsitiivseks.
vaher- rahustab 4-7-ni hommikul tasakaalutu närvisüsteemiga inimest.
saar- puhastab ja parandab reostunud ja rebenenud auraga inimest kella 11-13-ni.
mänd- rahustab ja aitab inimest mistahes ööpäeva jooksul.
lepp- hea tervendaja, võib tuua koju lepaoksa,seda aegajalt välja vahetades, parandab südame- ja veresoonkonna süsteemi talitust, tervendab aurat.
kastan- aitab astmaatikuid.
haab- kuulub vampiiride hulka, see tähendab seda, et ta imeb endasse halba (haiguste) energiat, kisub välja ka hinge rõhuva energia, kui puudutada puuga haigeid kohti (selgroog, käed, jalad) imeb endasse halva energia.Lisan siia ka enda kogemuse ,kuidas haavapuu kettaid (läbimõõduga umbes 6-8 cm) kasutan.Panen ketta haige koha peale, hoian umbes 5-10 min., aegajalt puhastan kettaid küünlaleegi valgusel.
pappel- tõeline vampiir.
tamm- eestlaste pühapuu,on võimsa energiaga, annab enesekindlust, tõstab töövõimet, aktiveerib lümfi- ja vereringet.
pihlakas- samuti eestlaste pühapuu, märksõnadeks pihlaka korral on väärikus,nukruse ja üksinduse sümbol, aitab keskenduda oma sisemaailmale, tugevdab tahtejõudu.
pärn- tugeva jõuväljaga kodukaitsja, kes suudab eemal hoida õnnetused, pärn on puhas armastus, vaigistab hingevalu, ühinemisel pärnaenergiaga on saavutatav mõistuse ja hinge kooskõla.
kadakas- väike oks vaasis puhastab ruumi mikroobidest nagu kvartslamp.
paju- rahustab, tasakaalustab emotsioone, soosib raamatutarkuste omastamist, 10 min. paju all leevandab peavalu.
kuusk- unikaalne kaitse, aitab lahti saada ärritusest,väsimusest, stressist, hoia kuusekäbi peos ja vabaned negatiivsest energiast, kuusehekk kaitseb maja negatiivse energia sissetungi eest.
Elupuu nagu saargi, on negatiivsed puud, kodus peaksid/võiksid olla esindatud nii positiivsed kui ka negatiivsed.

Puudega suhtlemisest...

jääge puust umbes 2 m kaugusele, tervitage, siis paluge luba puudutada, rääkige endast, alles pärast seda minge puu juurde. Meestel puudutada seljaga puud, naistel emmata puutüve, 5-7 min.pärast muuta asendit ja jälle olla 5-7 min. kokku üle 15 min. ei ole vaja teha. Pärast 10 päevast ravi vahetada puud. Puud tänada.

Puud tervenduses
Juba iidsetel aegadel märkasid inimesed, et kui väsinud inimene nõjatub puutüvele, siis mõne aja möödudes tema reipus taastub.Praegusel ajal kasutab rahvameditsiin taimraviga kõrvuti aktiivselt puude ravivat energiat, liigitades puud kahte rühma: doonoriteks ja vampiirideks.
Positiivse energialaenguga on kask. Kask on aktiivne doonor ja toimib hommikuti kl. 5-9ni. Temast lähtub energia, mis soodustab arteriaalse vererõhu langust. Vaher rahustab kl. 4-7ni hommikul tasakaalutu närvisüsteemiga inimest. Saar puhastab ja parandab reostunud ja rebenenud aurat kl.11-13ni. Mänd aitab inimest mis tahes ööpäeva ajal.
Lepp on samuti hea tervendaja. Soovitan koju muretseda lepaoks, seda perioodiliselt uue vastu vahetades: lepp parandab südame- ja veresoonte süsteemi talitust, langetab arteriaalset vererõhku, tervendab aurat. Kastan aitab astmaatikuid.
Haab ja pappel on tõelised vampiirid, kuid kui iga päev nädala jooksul puudutatakse nendega haigeid kohti (selgroog, käed, jalad), siis puust tervendajad tõmbavad organismist välja halva energia, st et ka haigus möödub. Sügisel lõigake oksakohti ja tehke neist 2-5 cm paksused klotsid, keskele tehke auk, et oleks mugavam peale panna. ongi kõik;võib raviga alustada!

Et tunda puudega suhtlemise positiivseid tulemusi, tuleb osata nendega suhelda.
Pärast seanssi ärge unustage tänada puud osutatud teene eest ega leida sõnu teda kiita. Kordan: dialoogi pidage enda kohta.
Puu on elusolend. Talle pole ükskõik, millises tujus te ta juurde lähete. Kui tähelepanelikult vaadata, siis kroon (võra) on pea, lehed - juuksed, jämedad oksad - käed, puu oksaharud - sõrmed, tüvi - keha, mahl, mida me kevadel joome  - veri.
Kallid lugejad, pidage alati meeles, et puud on mitte ainult sõbrad, vaid ka kogu maakeral elava päästjad. Energiat võib neilt võtta, kuid mõõdukalt, kurja tegemata.
----------------------

TAMM - eestlaste püha puu.On võimsa energiaga, annab enesekindlust, tõstab töövõimet.Aktiveerib lümfi- ja vereringet.
PIHLAKAS - eestlaste püha puu.Väärikus. Nukruse ja üksinduse sümbol.Aitab keskenduda oma sisemaailmale.Tugevdab tahtejõudu.
PÄRN -tugeva jõuväljaga kodukaitsja, kes suudab eemal hoida õnnetused.Pärn on puhas armastus.Vaigistab hingevalu. Ühinemisel pärna energiaga on saavutatav mõistuse ja hinge kooskõla.
KASK - Suure ravitoimega, aitab närvihaiguste ja südame- vereringehädade korral.Aga ka äratab intuitiivsed jõud, teeb tundehellaks, sensitiivseks
KADAKAS - väike oks vaasis puhastab korteri mikroobidest nagu kvartslamp. Vanarahvas tegi kadakasuitsu ruumide puhastamiseks.
PAJU - rahustab, tasakaalustab emotsioone, soodustab raamatutarkuse omastamist.10 min paju all leevendavat peavalu.
HAAB - imeb endasse energiat. Abistab haiguse korral imedes endasse halba energiat, kisub välja hinge rõhuva energia.
VAHER - on inimesele neutraalne. Teistel andmetel on puhastava toimega.
KUUSK -unikaalne kaitse.Aitab lahti saada ärritusest, väsimusest, stressist. Hoia kuusekäbi peos ja vabaned negatiivsest energiast. Kuusehekk kaitseb maja negatiivse energia sissetungi eest.
MÄND -rahustab ägestunud meelt ja mõtteid, tunded saavutavad selguse. Männi energiaväli ulatub kuni 5 m kaugusele tüvest.Toob seesmise tasakaalu. Soodne hingamisteedele ja allergia puhul, kuid tõstab vererõhku. Soodustab ainevahetust, puhastab inimest negat.emotsioonidest ja süütundest, kasutab seda enda väetamiseks.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gunnar Aarma järgi:tamm - +8, saar -8, jalakas -10, sarapuu -7, õunapuu +3 kuni +5, mänd -0,5(neutraalne)- on inimsõbralik aga mitte aktiivne.Pihlakas neutraliseerib negat. kiirgust, paju, remmelgas, pärn on madala +energiaga.
Luule Viilma järgi:
Tamm - võimsus; vaher -kõikjalolemine; kask -iseendaks olemine; saar -kodukaitse; pappel - maksimalism; lepp - järjepidevus; sanglepp -järgmise sammu tegemise energia;sarapuu - arukus; kastan -väärikas eemalolek; toomingas - enesest lugupidamine; jalakas - abivalmidus;haab -alandlikkuse ülendamine;pihlakas - väärikus; pärn - kurbade unistajate tugi; paju - lahkus(Mida kõrgem paju, seda suurem tema lahkus), õunapuu - küllus; pirn - suurejoonelisus; kirss - täpsus; ploom - muretus;tikker - erapooletus; pun.sõstar - lohutus; m.sõstar - ülevus;vaarikas - maailmatunnetus; sirel -püha üksindus;kadakas -proovilepanek;elupuu - jäävus; kuusk - kõikemõistvus; mänd - iseseisev ülendumine;lehis - paljulubavus; lodjapuu - ootamise kannatlikkus.
---------
Kolmas Silm nr.4/2005 on kirjutatud "Taimede kirgas mõistus". seal on toodud, et taimed on meil maailmavalitsejad, sest 99% biomassist kuulub taimedele.
NAD EI SUUDA LIIKUDA, aga toitu hangivad nad päikese energiat ümber töötades.
NAD EI OSKA RÄÄKIDA, aga omavad 15 liiki tundlikke retseptoreid ja suudavad signaale edastada ja vastu võtta 200 km kaugusele.
NEIL PUUDUB AJU, aga nende mõistusvälist mehhanismi ei ole piisavalt uuritud. Kõrge intellektuaalsusega paistavad välja metsikult kasvavad taimed, kuid kasvuhoone ja potitaimed muutuvad inimese käes aina rumalamaks, ei soovita toataimi kauaks õue viia, kuna kasvada võib nende vabaduseigatsus.
Suurem os auurijaid usuvad, et taimed meid kuulevad ja neil on võime hinnata armastust ja kiindumust.
---------
Suurima energiapotensiaaliga puuks peetakse tamme, millele järgnevad okaspuud (eriti mänd), vaher, kask ja pihlakas. Tamme energia eripära seisneb selles, et pärast tamme juures laadimist tajub inimene kehas ebatavalist kergust. Ajaloost on teada, kuidas indiaanlased enne raskeid katsumusi, aga ka jahilt või lahingust tulles seljaga vastu männitüve seisid ja käsi kahele poole laiali hoides eneriat akumuleerisid. Kuigi männi energiat peetakse küllalt raskeks, mistõttu südamehaigetel ei soovitata liiga sageli männimetsas jalutada.
Energia saamiseks ei pea puu juures seisma või mesas jalutama, piisab selleski, kui linnas piki alled jalutatakse. nii tajuvat tundlik inimene sirgel vahtraalleel kõndides võimsat biovälja, mis aitab üsna kiiresti "akut" laadida. Seevastu kask andvat energait üksnes valituile, kes temaga sõbraks saanud. Suure bioenergiaga puu tunneb ära selle järgi, et tal pole viie-kuue meetri ulatuses naabreid, sest võimas bioväli ei lase teistel puudel kasvada. Tüvest umbes meetri kaugusele asetatud peapesa peaks tajuma tugeva bioenergiaga puu korral soojustunnet ja kerget torkimist.

Energiadopingut puudelt on vaja sagedaste külmetushaiguste, seedehäirete, artriidi ja mitmesuguste krooniliste haiguste korral. Puud aitavad ka organismi vastupanuvõimet tõsta ja leevedavad väsimust. Puud korrigeerivad vererõhkugi, tõestes madalat ja langetades kõrget vererõhku.
Aga mitte kõik puud ei anna energiat - lisaks doonorpuudele on olemas nn vampiirpuud ning ka segaliikidena doonor-vampiirid. See ei tähenda aga veel vampiirpuude kahjulikkust. Hoopis vastupidi - vampiirid seovad inimese negatiivse energia ülejäägi. Selline mõju on eriti tunda peavalu, südameneuroosi, struuma, maksavalude ja mitmesuguste põletike korral. Kontakt vampiirpuudega mõjub hästi ka põletushaavade ja muude traumade korral. Siis tuleb haige koha või kehapiirkonnaga puu vastu nõjatuda ning kujutleda kõike negatiivset endas kadumas. Küllaldaselt tugeva sisendusjõu korral võib vampiirpuu inimese vabastada valudestki. Negatiivse energia kaotus andvat tunda kerge nõrkuse ja peapööritusena. Sellest on harjumatu küll mõelda, aga pärast seda peaks puud tänama ja siirduma doonorpuult energiat saama.
Energia saamiseks ja selle korrigeerimseks tuleks seista puust poole meetri kaugusele, sulgeda silmad ja sirutada käed puu poole. Doonorpuust annab infot kerge soojustunne sõrmeotstes, mis peaks ilmnema kolme minuti jooksul; vampiirpuud tekitavad tunde, justkui imetakse sõrmedest energiat välja.

Puuga suhtlemisel on olulised isegi ilmakaared. Kui inimene soovib energiat saada, siis tuleb puule läheneda lõuna poolt, põletikuliste haiguste korral aga põhja suunast. Üldise energeetilise seisukoora parandamiseks tuleb puud kallistada. Energia saamise seanss kestab viis kuni seitse minutit, negatiivse energia väljtamine aga kaks-kolm minutit. energiavahtusega kaasnevad sageli sellised aistingud nagu meeldiv peapööritus, mõne kehaosa soojenemine või jahenemine, unisus või hoopis jõutulv, torkimistunne jm.
----------------------------------
Seotud kujutis

2 kommentaari:

  1. Tere,

    Olen kimbatuses. Oskate ehk öelda, mida saare kohta uskuda? Lugesin samuti G.Aarma raamatut, kus saar pidavat olema negatiivse, külma auraga. Samas muudest allikatest pole seda leidnud. Kodus on saare laudpõrand ning mõtlen, kas ja kuidas saaks seda vajadusel nn neutraliseerida?
    Ette tänades

    VastaKustuta
  2. Saar on väga hea puu, minu kogemuste järgi rahustab, võtab mured, annab jaksu

    VastaKustuta