19. mai 2015

Tšakrad

Tšakrad 

1

2Kroontšakra: värvus-lilla; asukoht-pealael: intelligents ja vaimsus
Mõjutab suuraju, paremat silma, on seotud vaimsusega. Valitseb avarat mõtlemist, intelligentsi ja tarkust. Kroontšakra aitab uut informatsiooni kergemini analüüsida ja vastu võtta.
Kui tšakra on tasakaalust väljas, võib see tekitada paindumatust, küünilisust, õpiraskusi, apaatiat, ahnust ja materialismi. Vale funktsioneerimine põhjustab peavalu, närvilisust, igasuguseid närvisüsteemi haigusi ja psüühilisi häireid. Tõrkele viitavad hingelised probleemid on elurõõmu puudumine, uimasus, jõuetus, depressioon, meeleheide, vaimne roidumus.

3
Laubatšakra: värv-indigosinine, asub- kulmude vahel: mõtted ja ideed
Energeetiline seos füüsilise kehaga: aju ja närvisüsteem, ajuripats ja käbinääre, silmad, kõrvad ja nina.
Selle keskuse avamine annab peenmaailma nägemise võime ja tugeva intuitsiooni.
Tõrkele viitavad kehalised probleemid on peavalu, migreen, silmahaigused, peaaju haigused, meeleorganite nõrgenemine, närvisüsteemi haigused.
Tõrkele viitavad hingelised probleemid on halb orienteerumisvõime elulistes asjades, hirmud, mõttetuse tunne, kontsentratsioonihäired.

4
Kurgutšakra: värvus-sinine; asukoht-kõri: suhtlemine
Energeetiline seos füüsilise kehaga: kurk, kilpnääre, trahhea, söögitoru, kõrvalkilpnääre, hüpotalamus, kaelalülid, suu, lõualuu ja hambad.
Vastutab inimese kommunikatiivsuse – suhtlemise, kõne ja hääle eest. Õigesti funktsioneeriv kõritšakra annab seltskondlikkust, kergust, eneserealiseerimise võimet, kaastunnet, sisemise vabaduse tunnet ja loomevõimet.
Kui tšakra on tasakaalust väljas, siis on raske end väljendada ja tekib hirm oma mõtteid välja öelda. Liiga palju energiat selles piirkonnas sünnitab klatšimist ja annab valju pealetükkiva hääle.

5
Südametšakra: värvus-roheline; asukoht- südame kõrgusel: armastus
Energeetiline seos füüsilise kehaga: süda ja vereringe, roided, rinnad, harkelund, kopsud, õlad, käsivarred, käed, vahelihas.
Annab halastust, kaastunnet, arusaamise. Vastutab armastuse ja pereõnne eest. Füüsilises plaanis vastutab südame, kopsude ja käte funktsioneerimise eest. Tšakra vale funktsioneerimine põhjustab südame ja kopsude haigusi, düstooniat, bronhiaalastmat, ülbust ja teesklust, ahnust ja kõrsust.
Tõrkele viitavad hingelised probleemid on suhtlemisraskused, tundekülmus, hirm üksilduse ees, üksildus- ja isoleeritusetunne.

6
Päikesepõimik värv on kollane, asub naba kohal: enesekindlus
Asub naba kohal, mao ja nimmelülide läheduses. Energeetiline seos füüsilise kehaga: magu, kõhunääre, neerupealsed, kõhu ülaosas asuvad sooled, sapipõis, maks, päikesepõimiku taga asuv selgroo keskosa.
Kui see tšakra funktsioneerib õieti, on inimesel edu, võimu, tahet, äriõnne, kõrge intellekt ja terve psüühika. Häired töös võivad põhjustada kõigi organite haigusi – suhkrutõbe, närvilisust, psüühilisi haigusi, muutlikkust ja armukadedust.
Kui keskus on aga tasakaalust väljas, siis jääb puudu distsipliinist, eneseteadvusest ja energiast ning inimene on kergesti manipuleeritav.

7
Sakraaltšakra värv on oranž, häbemeluu kohal: emotsioonid
Asub ristluu piirkonnas, suguorganitest veidi üleval pool. Energeetiline seos füüsilise kehaga: suguelundid, jämesool, alumised selgroolülid, vaagen, puusapiirkond, pimesool ja põis.
Õieti funktsioneeriv tšakra annab inimesele enesekindlust, selget mõistust, inimene käitub omakasupüüdmatult ja heatahtlikult ning loob tugeva perekonna. Kui tšakra töö on häiritud, ei saa inimene ei peret luua ega lapsi saada, rasedused katkevad, sünnivad surnud või tõsiste kõrvalekalletega lapsed. Tihti on inimene truudusetu, tal on vastikustunne või liigne huvi seksi vastu, urogenitaalse süsteemi haigused.
Kui keskus on aga balansist väljas, võib inimene olla jäik, karta muutusi, keelata endale lõbustusi ja kannatada seksuaaltungi vähesuse all.
Tõrkele viitavad kehalised probleemid on suguhaigused, menstruatsioonihäired, alaseljavalud, eesnäärmehaigused, impotents, lümfi-, vere-ja nahahaigused.

8
Juurtšakra: värv-punane; asub sabaluu eespinnal: turvalisus
Energeetiline seos füüsilise kehaga: selgroog, pärasool, labajalad ja immuunsüsteem.
Tõrkele viitavad hingelised probleemid on nõrk seksuaalenergia, raskused ennast aktsepteerida, jõuetus, hirmud, usalduse puudus.
Hästi arenenud ja õigesti töötav juurtšakra annab inimesele toonuse, kindlameelsuse, teovõime, julguse ja hea materiaalse seisundi. Häired selle tšakra töös viivad igasuguste hirmudeni, foobiateni, nõrkuseni, ahnuseni, vihani ja eksituseni.
Kui tšakra on tasakaalust väljas, võib inimene kaotada sihi, organiseerimisvõime, tunda hirmu, viha ja muretseda raha pärast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar