9. mai 2015

Õnnesümboolikad


Picture
Hobuseraud on üks iidsetest õnnesümbolitest, mis pidavat takistama "kurjal silmal" kodusse või inimese ellu tungimast. Veel enam, kuna hobuseraud kaitseb hobust, usutakse, et see kaitseb ka inimest. Hobuserauad on valmistanud sepad ja seppasid peetakse ühtedeks õnnelikemaks inimesteks, kuna nad töötavad ühega ürgelementidest - tulega. Kui hobuseraud on kinnitatud otsad üled poole pidavat see koguma head õnne. Kodu ukse kohale kinnitatud hobuseraud toob õnne nii kodule kui selle elanikele. 

Picture
Tiiger on üks paljudest Hiina õnnesümbolitest, kuna neid peetakse ohtude eest kaitsjateks.

Picture
Küüslauk on üks väga paljudest õnnesümbolitest, mis hoiab vampiirid eemal (;)), küüslaukudest kee kaelas kandmine pidavat kurja eemale hoidma ja kandjale õnne tooma.

Picture
Sooviluu on luu, mis nagu nimi viitab, annab võimaluse soovida. See on kaheharuline luu, mida kaks inimest saavad käes hoida. Nad kumbki soovivad midagi ja see, kellele jääb suurem luutükk, selle soov täitub.

Picture
Kilpkonnad toovad Feng Shui uskumise järgi õnne ja edukust. Nad kaitsevad kodu ja toovad rikkust ja küllust.

Picture
Kuldkala toob suures koguses õnne ja rikkust, kinkides kallimale paari kuldkalasid kinnitad, et sinu kõrval on tal hea.

Picture
Hai hammast kaelas kandes või seda kodus hoides kaitseb see sind "kurja silma" eest ja ka hoolitseb sinu eest oa ravivõimetega. Veel enam toob ta sulle head õnne ja jõukust.

Picture
Rist on Kristlaste püha sümbol, mis hoiab saatana eemal. Selle kaelas kandmine kaitseb kurja eest.

Picture
Sinul maanduv lepatriinu on hea õnne ja edu sõnuitooja, lepatriinu tapmine toob sama koguse ebaõnne.

Picture
Ameerika Ühendriikide, Euroopa, Hiina ja Aafrika inimesed usuvad väga Jänese käpa jõudu. Egiptlastele on see õnnesümbol juba ajast 600 aastat eKr. Põhja Ameerika uskumuse järgi toob jänese vasak tagumine käpp head õnne. Seda kantakse amuletina. See uskumus tuleb ka eel-Keldi usust.
Jänese käpp kaitseb rändajaid äparduste eest, mis neil teekonnal ette võivad tulla.

Picture
Heeroldikepp (Caduceus) on õnnesümbol, mida kasutatakse väga palju meditsiinis. See pidavat tooma tervist ja stimuleerima immuunsüsteemi.
Kaks madu sümboliseerivad tasakaalu või vastandlikkust, tiivad sümboliseerivad Hermest, kes oli Kreeka Jumalate sõnumitooja.

Picture
Hiina õnnesümbolid
Fu: Good Fortune - Hea õnn
Lu: Prosperity - Hüvang
Shou: Longevity - Vastupidavus (pikaealisus)
Ji: Auspicious . Heaendelisus, paljutõotav

Picture
Cai: Rikkus

Picture
Jaapani õnnesümbolid
Naerev Budha on edukuse ja õnne sümbol. Budha kõhu silitamine pidavat õnne toma. Kui asetada see kodu ukse vastu või mujale nähtavasse paika, toob ta majale ja selle elanikele head õnne ja rikkust. 

Picture
Daruma nukud on väga tüüpilised jaapani nukud ja loovad enda ümber optimismi ja head õnne.

Picture
Õnnemünt, on münt, mille Sa leiad tagumine pool (kull) ülespidi. Seda hoitakse rahakotis ja ei kulutata mitte kunagi ära, sest see toob rikkust ja head õnne.

Picture
Neljaleheline ristikhein õnnesümbolina kogus populaarsust tänu iirlastele. Nelja lehe tähendusteks usuti olevat usk, lootus, armastus ja õnn.
Neljalehelist ristikheina kohtab harva, mistõttu teda peetaksegi väga õnnelikuks inimest, kes selle leiab. Sellise ristikheina lehe leidmine pidavat palju õnne tooma. Mõned kannavad seda sümbolit endaga kaasas tattoo näol, teised leiavad selleks mõne muu võimaluse.

Picture
Vikerkaar on õnnesümbol, kuna vikerkaare teises otsas pidavat ootama poti täis kulda.

Picture
Feng Shui teooria järgi pidavat pisike bambuse taim õnne tooma. Kuid seda ei tohi endale ise hankida, see tuleb kingituseks.

Picture
Iidse Egiptuse uskumuse järgi toob skarabeus tema leidjale õnne.

Picture
Number seitse pole niisama õnnelik number, vaid see on õnnelik mitmetes uskudes, nende hulgas hinduism, budism ja ka kristlus. Kõik, mis on seotud numbriga seitse on väga õnnelik.

Picture
Unenäopüüdjad on päris Indiaanlaste kultuurist, need hoiavad halvad unenäod eemal ja püüavad kinni kogu halva, mis sind unenägudes kummitab.

Picture
"Mere" täht (Nautical star) sümboliseerib nii põhjatähte kui kompassi, mis meremeestele koduteed näitab, toob ka õnne.

Picture
Langeva tähe nägemine on väga harv nähtus, selle nägemisel millegi soovimine tähendab, et see soov läheb täide.

Picture
"Väikesest tõrust kasvab suur tamm." Tammetõru on kannatlikkuse sümbol. See sümboliseerib ka rasket tööd ja sellega saavutatud tulemusi. Tammetõru kaasas kandmine toob õnne.
Muinasskandinaavlased uskusid, et tammel on maagiline immuunsus välgu suhtes ja seetõttu hoidsid nad aknalaudadel tammetõrusid, et oma kodu välgu eest kaitsta.

Picture
Tähed on olnud õnnesümboliks juba keskajast, neist levinum on viitetipuline täht. U.S.A.'s sai see täht populaarseks aastatel 1700.

Picture
Delfiinid sümboliseerivad mängulisust, vallatust, üleloomulikkust, õrnust, leebust, üksmeelsust, intelligentsust, rahulolu, sõprust, elluärkamist, heldust, jõudu, võimu ja võimeid.

Picture
Ai: Armastus

Picture
De: Moraal

Picture
Mei: Ilu

Picture



Viipav kass on sümbolina nähtav enamasti poodides ja restoranides. Parema käega viipav kass tähendab raha liikumist, vasaku käega viipav kass pidavat kliente ligi tõmbama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar