22. apr 2014

Kuidas kassi eest hoolitseda

Juhend kuidas korralikult oma kassi eest hoolitseda. Et kass oles õnnelik ja ilus :)

Kassitoit

Vali toit mis sobib täpselt sinu kassile. Paljud kasside hädad ning vaegused on tingitud valesti valitud toidust. Minu kass sööb purina kana-riisi krõbinaid, aga kõik kassid on erinevad. Üritage valida kõige naturaalsem toit, sest nagu inimestegagi - mida vähem keemiat seda parem. Konsulteerige loomaarstiga kui ise ei oska valida.

Kassiliiv

Parimad kassiliivad on kindlasti graanulitest. Nad ei hakka haisema, ei teki klimpe ning pole ka tolmu. Suvalised graanulid peaks sobima.

Kraapimispuu

Ilma kraapimispuuta pole kassi linnakorterisse mõtet võttagi. Nii, et arvestage kohe. Kass + kraapimispuu. Kraapimispuud on samuti erinevad. Soovitan võimalikult kõrget ning paksu puud, kus kass saab end korralikult sirutada ning tunda ennast graatsilise elukana. Pange kraapimispuu koha lähedale, kus kassile meeldib magada. Alguses võite aidata ning näidata tema käppa hellalt vastu posti hõõrudes kuidas asjad käivad ;)

Kassimänguasjad

Et kass kodus rahul oleks peab talle muretsema korralikud mänguasjad. Meie kassile meeldivad kõige rohkem nööri otsas olevad mänguhiirekesed või muud sellised asjad. Näitkes karvased pallid on samuti head. Aga seda peab ka katsetama, mis sobib sinu kassile, mis mitte. 

Kõige tähtsam

Kõige tähtsam siiski on ise oma kassile tähelepanu pöörata. Teda hellitada ning silitada niipalju kui võimalik. Mida rohkem seda teed - seda õnnelikum kass ka on. Meie oma paistab päris rahul olevat :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar