30. dets 2013

Värvide tähendus

Nähtav valgus on väike osa sageduste laiast spektrist. See, mida meie kutsume värvusteks, moodustab mingi osa nähtavast valgusest. Tegelikult on sinu poolt nähtav värv (näiteks punane õun) peegeldus. Õuna molekulid absorbeerivad kõiki sagedusi, aga ainult see, mida me tunneme nime all „punane“ saab peegeldatud. Valge objekt peegeldab kõiki sagedusi/ kõiki värvusi ja paistab valgena. Must objekt absorbeerib kõiki sagedusi/värve, aga ei peegelda neist ühtegi ja paistab seetõttu must.

Punane: Maise ja kehalise väe värv (1. tšakra)
Oraanž: Loomingulise teadlikkuse värv, seksuaalne eneseväljendus ja rõõm (2. tšakra)
Kollane: Tujude ja ebaselgete emotsioonide värv, seondub päikesepõimikuga (3. tšakra)
Roheline: Emotsionaalse teadlikkuse, lahkuse ja südame tasakaalukuse värv. Samuti on see hea lõdvestumiseks mitmetel tasanditel (4. tšakra)
Helesinine: Kerge ja vaevatu eneseväljendamise ja eneseäratundmise värv. Seondub tasakaaluga kaela ja õlgade piirkonnas (5. tšakra)
Safiirsinine: Sisemise rahu, vabaduse ja teadlikkuse värv. Seondub aju suurenenud tasakaalustamise aktiivsusega (6. tšakra)
Ametüst: Teadlikkuse ja teekonna, kus oleme kõigest teadlikud värv. (7. tšakra)
Kuldtopaas: Külluse värv, mis väljendub mitmesuguste olukordade ja tasandite pakutavate võimalustena.
Roose: Maapealse paradiisi või jumaliku igapäevase elu värv. Seondub hinge meele ja mateeria kokkusulandmisega.
Veesinine: Uudishimuliku teadlikkuse ja laienenud globaalse suhtlemise värv. Seondub kokku sulandunud südame ja aju kõrgemate omadustega.
Opaal: Värv, mis aitab süüvida nähtamatusse, et tajuda selle olemust ja teha see nähtavaks. Seondub loomeprotsessi algusega.
Valge: Isevastutava toimimise, reageerimise ja vastamise väe värv. Seondub teadliku vaatlejaks olemise protsessiga.
Kristallselge: Varjude ja krooniliste probleemide puhastamise, puhastumise ja vabakslaskmise värv. Seondub teemantite puhtusega ja seega ka meie olemuse puhtusega.
Lilla: Uute võimaluste, tõenäosuste ja avastuste värv. Seondub rõõmuküllaste muutustega mitmetel tasanditel.
Punakuldne: Alateadliku väe värv kõiges, mida on vaja ära tunda ja õppida hästi suunama, selleks et saaksime paljumõõtmelise olendina areneda (ainult täherõngas).
Must: Teadliku transformatsiooni ja loomise värv. Assotsieerub/seondub täidetud tühjusega, millest sündis kogu mateeria.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar