4. märts 2018

kui meel on kurb...


Kui sul on kurb meel, mida siis teha.
Kui sul on kurb, sinus on kurbuse tunne, tähendab see mida? See tähendab, et sul on mingi eelarvamus, et miski on kuidagi teisiti kui see olema peaks. Sul on arvamus, et keegi või miski mis lahkus, ei oleks seda pidanud tegema. Sa panid oma hea, millegi või kellegi teise kanda, ning kui see nüüd lahkus, on justkui sinust mingi osa ära võetud. Kui sa vaatad kurba tunnet tekitavat filmi, oled sa samastunud sellega mis seal filmis toimus, ning kui seal kujutatakse millegi lahkumist, on sul kurbuse tunne.
Mis teha kui meel on kurb? Mis kurbus tunne on? See on emotsioon, see on tunne, ja vahet pole mis sulle mittemeeldiv tunne sinus on. On selle tunde mõtte alati üks, peatu, märka tunnet, mõista et see tunne sinus on vaid seepärast et sa oma mõistuses sidusid oma heaolu välisega. Ning kui väline muutus, on sul halb.
Midagi ei ole juhtunud, või katki, või valesti. Sul oli lihtsalt üks mõte, ja kuna see mõte ei olnud sama moodi, sama perspektiiviga mida omab sinu kõrgem mina, enamus sinust, on sul halb. Sinu halb tunne on indikaator, et sa liikusid mõttes suuna, mis ei ole sinu asi minna. Sa mõtlesid mõtet, mis ei ole sulle vajalik. Jah, kunagi ammu, oli see justkui hea, et sa muudkui kannatasid ja mittesoovisid, sest nii laienes universum. Kuid see laienes oma laienemise sinu perspektiivist ära, ja nüüd tõstab sinu planeet oma sagedust, ja kannatamise aeg on möödas. Ehk, sa ei pea ei leinama ega kurbust või mida iganes tundma. Sinu soovimised on soovitud, sinu rikkused ja heaolu ootab sind. Kuniks sa lõpetad nende suundade astumise, nende mõtete mõtlemise, mis sulle head tunnet ei tee, ja sa hakkad teadlikult positiivsele keskenduma. Ning igaks juhuks veelkord, halb tunne sinus on vaid märk, et sa peataksid mõtte, mediteeriks hetke, laseksid seeläbi oma sagedusel normaliseeruda ehk tõusta, laseksid sellesse vaikusesse endas tulla impulsil, ja siis, seda impulssi koheselt järgida. Ja sealt siis edasi, on sinu asi hea laies surfata.
Kasutaja Andrues foto.Kurbus, ei ole midagi erilist või välist. Kui keegi sureb, ei ole kurbus see et keegi sureb. Ei, kurbus on lihtsalt sinu mõte, et keegi kes suri, ei oleks pidanud seda tegema. Ei midagi enamat ega eepilisemat. Kurbus, on tunne, ja tunne on, stop märk. Peatu, pane tähelepanu endasse, tundele, ole oma tundega, märka kuidas see lahustub, ja siis lase endasse järgmine suund, seekord algusest peale tunnetades, kas selle suuna tunne sinus on hea, on jah.
Kurbuse tunde puhul, on vast kõige selgemini sulle tuntav see osa, et sa pead oma tundel laskma endas olla. Kui sul on kurbus, peatad sa mõtte, ja sa paned oma tähelepanu just sellele kurbuse tundele sinus. Mitte mõttele, vaid tundele. Tunne kuidas see tunne on lihtne füüsiline tunne sinu rinnus, ei midagi muud. Kurbus ei ole tähtsam või suurem, see on lihtsalt tunne, ja tunne tahab, et sa märkaksid teda, et sa teda kuulaks. Et sa kuulaks oma tunde juttu, missiis, et see jutt on alati üks ja sama, peatu kallis, kõik on hästi...
Tekst: Andrues
:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar