19. märts 2018

(Nõia)-Luua tegemise õpetus


Kõigepealt sellest, millal luuda tehakse- kõige sobivam on täiskuu aeg, alates perioodist, kui mahlad puus hakkavad liikuma, kuni jaanipäevani ning selline päev, kui täiskuu ilmub taevasse eriti vara.
(Kuuseisu saab vaadata SIIT )
Leidke kasesalu, kus olete üksi ja tunnete end vabalt, siis otsige sobiv puu.Sama hästi võib see olla jalakas või saar- maagiline kaitsja, tamm- jõu ja tarkuse kandja või ka sarapuu või pihlakas- kaitse kurjade jõudude eest. Rääkige puuga ja seletage, milleks teda vajate.
Oksi ei lõigata noaga, vaid murtakse käega ning okste eest tuleb jätta midagi tasuks, olgu see siis kirev lint või muu , mida vajalikuks peate. Seejärel seotakse oksad kokku, nöör peaks olema naturaalne.( linane või puuvillane) ja pannakse varre otsa. Valmis luud pannakse seejärel sõnajala juurte keedusesse kolmeks ööpäevaks (juured peavad olema korjatud jaaniööl.) Siis loete luuale loitsu- üks variantidest on selline:
"Si licet parva componere magnis, si gravis brevis, si longus levis, tempora si fuerint nubila, solus eris, si ferrum non sanat, ignis sanat, si medicamenta non sanant, ferrum sanat, si ferrum non sanat, ignis sanat, si nullus erit, tamen excute nullum ."
Nüüd on luud kasutamiseks valmis.
Selle luuaga saate pühkida majast välja kurjuse ja ebaõnne, olgu see siis materiaalne või emotsionaalne. Luuaga hakkate pühkima välisukse juurest kellaosuti liikumisele vastupidises suunas ja niimoodi liigute läbi oma elamise, kuni olete ringiga välisukse juures. Siis pühite kõik uksest välja, öeldes:" Kogu mustus, kogu rämps, kurjast silmast, kurjast keelest..luua alla kokku kogun, minu (nimi) majast välja pühin".
Kui luud seisab välisukse juures, ei pääse majja ükski negatiiv. Kasulik on luuavarrele lõigata või kirjutada oma soovid.
Selline luud on abiks ka unetuse puhul, muidugi ei ole eriti mugav seda endale padja alla toppida, aga selleks otstarbeks võite teha väikese luuakese vitstest või maarohtudest eespool kirjeldatud viisil.
Mõnede taimede kasutus luua sisse panemisel
*Naistepuna, kaitse mustade jõudude vastu, kurjuse peletamine
*kalmus- edu, kaitse haiguste vastu, rahaõnn
*aaloe- tervenemine, hingejõud, puhastus
*basiilik- heaolu, kaitse, puhastus
*loorber- võlujõu suurenemine, tervis, kaitse
*viirpuu- kurjade jõudude vastu
*kadakas-kaitseb : kummitused, haigused, nõidused
*aniis- selgeltnägemine, puhastus, kaitse
*lepp- rahu perekonnas, viljakus
*päevalill-kaitse nõiduse vastu, kaitseb mõistust
*nõges ja ohakas- kaitse needuse ja kurja silma vastu, hoiab eemal soovimatud külalised
*koirohi- väsimuse vastu, väga võimas kaitse

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar