17. märts 2018

7 Eeterlikku õli juustele

Lavender Essential Oil - aitab suurendada juuksefolliikulite arvu ja tugevust
Rosemary Oil - soodustab juuste paksust ja kasvu
Chamomile Essential Oil - aitab suurendada juuste sära ja pehmust
Cedarwood Essential Oil - suurendab vereringet peanaha piirkonnas
Clary Sage Oil - aitab stressiga seotud juuste väljalangemise puhul
Lemongrass Essential Oil - rahustab ärritunud peanahka
Peppermint Essential Oil - stimuleerib peanahka ja ravib kõõma

Pildiotsingu essential oils tulemus

Eeterlikud õlid on osutunud sama efektiivseks kui traditsioonilised juuksehooldustooted. Nad on ka palju turvalisemad ja palju vähem kõrvaltoimeid. Mitte ainult seda, vaid ka eeterlikke õlisid on lisaks juustele ka palju kasulikke tagajärgi. Nad võivad näiteks naha nakkustega võidelda.
Eeterlike õlide peamine kasu on see, et nad on palju turvalisemad kui traditsioonilised juuksehooldustooted.

Lavendli eeterlik õli (Lavender)
Lavendel võib soodustada tervislikku juuste kasvu. Seda toetavad arvukad teaduslikud uuringud. Näiteks näitas 2016. aastal läbi viidud uuring, et lavendliõli suurendab märkimisväärselt juuksefolliikulite arvu. Lavendliõli aitab ka juuksefolliikulistel muutuda tugevamaks. Lavendel on antimikroobsed mõjud ja see võib eemaldada baktereid ja seeni. Samuti võib see aidata inimestel, kellel on stressis ja kuivad juuksed. Proovige kodus valmistatud levendiõli juuste kasvuks

Koostisosad
8 kuni 10 tilka lavendli eeterlikku õli
4 tl. kandjaõli (oliiviõli, kookosõli, võsastõli jne)

Lavendliõli eelistatud kogus segatakse valitud kandjaõlisse.
Masseri segu peanahasse ja jäta see üleöö.
Peske hommikul välja


Rosmariini eeterlik õli (Rosemary)
Rosmariiniõli teatakse olevat üheks parimaks oluliseks juukseõliks. Seda on selleks ammu kasutatud. See võib stimuleerida juuste paksust ja aidata juuksed kasvada, samuti aitab kahjustatud juukseid parandada. Uuringud on näidanud, et rosmariiniõli töötab samuti minoksidiilina, mis on keemilise juuste väljalangemise ravi. Rosmariiniõli on kasutatud, et vältida kiilasust. See ei ole ta ainus mõju juustele.
See võib ka regulaarsel kasutamisel hallinemist aeglustada. See sobib igas vanuses inimestele, mis on suurepärane füüsiline vahend nii kõõma raviks kui ka kuivanud peanaha seisundile. Allpool on üks roosmariõli lahuse kiire retsept.

Koostisosad
3 kuni 5 tilka rosmariiniõli
3 kuni 5 tilka oliiviõli

Segage oliiviõli ja rosmariiniõli.
Masseerige lahust peanahale kaks minutit.
Jätke segu peanahale neljaks tunniks.
Pese juuksed põhjalikult.

Kummeli eeterlik õli (Chamomille)
Kummeliõli on suurepärane eeterlik õli paljudel kehaosadel, kaasa arvatud juuksed. See aitab juuksed muutuda läikivamaks ja pehmemaks. Paljudel inimestel on kuivad, räsitud ja tuhmid juuksed. See võib olla tingitud kehvast peanaha hügieenist või lihtsalt halvast geneetikast. Ükskõik, mis põhjus on, võib kummel olla tohutult abiks. Kummeliõli võib kasutada ka looduslike juuste valgendamiseks, selle asemel et kasutada kahjulikke kemikaale. Järgige neid juhiseid ja koostisosade nimekirja, et kasutada kummelit juuste valgendamiseks.

Koostisosad
5 tilka kummeliõli
1 tbs. mere sool
1/3 klaasi söögisoodat
1 tassi sooja vett

Segage kõik koostisained kokku, kuni pasta on valmis.
Pange segu juustele.
Pasta masseeri juustesse ja peanahasse.
Lase segul toimida pool tundi.
Loputa see välja.

Seedripuu eeterlik õli (Cedarwood)
Seedripuu õli võib aidata, kui on probleemne juuksekasv, suurendades vereringet peanahal. See aitab suurendada juuste kasvu ja takistada juuste väljalangemist. Seda saab kasutada ka juuste leotamiseks, nii et isegi need, kes on juba hakanud oma juukseid kaotama, võivad leida seedripuu õlist abi. Isegi mõned inimesed, kellel on alopeetsia, on saanud sellest abi ja positiivseid tulemusi. Seedipuu õli kasutamine juuste kasvatamiseks on lihtne lihtne, kui lisada 5 tilka eeterlikku õli 1 tl šampooni ja pesed nagu tavaliselt.

Salvei eeterlik õli (Clary Sage)
Paljud inimesed teavad seedripuust või rosmariiniõlist, kuid väga vähe inimesi on kuulnud salveist. Salvei sisaldab olulist ainet nimega linalüülatsetaat. See koostisaine vähendab põletikku ja vähendab peanaha rasusust. Salvei on suurepärane looduslik raviaine nõgestõvele ja lööbele ning see on tugev antimikroobne aine. Kuid kõige olulisem juuste puhul on see, kuidas salvei aitab tasakaalustada hormoone. Hormoonide ja kõrge stressitasemega, sealhulgas alopeetsia areata, trihhotilloomia ja telogeensfluiviumiga võib seostada mitut tüüpi juuste väljalangemist. Clary salvei on suurepärane looduslik ravi stressiga seotud juuste väljalangemisele. Selleks proovige retsepti allpool.

Koostisosad
10 tilka puhast salvei eeterlikku õli
1 kuni 2 tl. Kookosõli

Segada salvei õli ja kookosõli, kuni see on täielikult segunenud.
Masseerige segu peanahale.
Pintselda või kammi juuksed, et kõik kiud ühtlaselt katta.
See jätab juuksed läikivaks ja pehmeks ning korrapärane kasutamine võib soodustada juuste kasvu.

Sidrunheina eeterlik õli (Lemongrass)
See eeterlik õli on veel üks õli, millel on mitu kasutust. See on suurepärane puhastaja ja suurepärane deodorant. Kui juuksed langevad, võib see tugevdada juuksefolliikuid ja leevendada ärritunud peanahka. Uuringud on näidanud, et ka sidrunhein võib oluliselt vähendada kõõma teket. Lemongrass õli saab kasutada, lihtsalt masseerides paar tilka peanahka.

Piparmündiõli eeterlik õli (Peppermint)
Piparmündiõli aitab stimuleerida peanahka. See võib isegi ravida kõõma ja täisid, sest see on võimas antiseptik. Uuringud näitavad, et ka piparmündiõli võib soodustada juuste kasvu. Täpsemalt, 2014. aastal läbiviidud loomkatsed näitasid, et piparmündiõli oli otseselt seotud märkimisväärse juuste kasvuga, juuste paksenemisega, folliikulite hulga suurenemise ja folliikulite süvenemisega.
Nagu paljudes selles loetelus olevatest eeterlikest õlidest, on piparmündil ka teisi eeliseid. Kõigepealt on see nahale nauditavaks jahutuseks. Veelgi olulisem on, see võib aidata vähendada nahapõletikku. Kõik inimesed saavad piparmündiõli mugavalt kasutada, pannes paar tilka õli šampooni või balsami sisse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar