8. juuli 2014

Võilillemesi

Võililleõitest saab valmistada heamaitselist mett, mis on näiteks neeruhaigetele parem kui tavaline mesi.
Võilillemesi ei jää maitse poolest sugugi alla ehtsale meele, kuid on hoopis meeldivam neile, kes tavalist mett eriti ei armasta või on mee suhtes allergilised.
Võilillemesi on väärt kraam, mis sobib hästi nii tee sisse, kui erinevate magustoitude sisse. 

RETSEPT

4 korralikku kamalutäit võililleõisi ( ca 1 l.), 

1 kg suhkrut, 

pool sidrunit,

vett


Valmistamine:
Laske õitel koos veega aeglaselt keema tõusta ja jätke kaane alla üheks ööpäevaks seisma. Siis kurnake ja pigistage õied korralikult välja. 1-le liitrile mahlale lisage 1 kg suhkrut ja pool kooritud sidrunit. Kuumutage segu email- või klaasnõus, kuni üleliigne vesi aurustub ja tekib siirupitaoline vedelik, nii umbes 1tund ja 45 min. Sega aegajalt. Pikemal kuumutamisel tekib siirupil meetaoline konsistents.

Vahemärkus: Kui tahate eriliselt ilusa värviga mett, võtke õietagune roheline nutt ära. See annab meele rohekat värvust ja ka veidi spetsiifilist võilille kibedust. Võilillemesi ei jää maitse poolest sugugi alla ehtsale meele. Sobib hästi neile, kes tavalist mett eriti ei armasta või on mee suhtes allergilised.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar