23. märts 2018

Tarkuseterad- Kuidas elada kaua.

Dr. Shigeaki Hinohara* nipid, kuidas elada kaua ja tervena

Pildiotsingu live love tulemus1. Energia tuleb sellest, kui sa tunned end hästi, mitte sellest kui palju sa täpselt sööd või magad

2. Ära koorma oma keha liigsete reeglitega, nagu seda on kindlad söögi- ja magamaminekuajad. Me kõik mäletame, kuidas lapsena mängides unustasime nälja ja une. Dr. Shigeaki Hinohara usub, et saame samamoodi jätkata ka täiskasvanuna.

3. Kui sa soovid kaua elada, siis vabane ülekaalust. "Mina joon hommikul kohvi, klaasi piima ja apelsinimahla, kuhu on lisatud lusikatäis oliiviõli. Lõunaks joon piima ja söön mõned küpsised ning vahel, kui mul on kiire, jätan lõuna hoopis vahele. Õhtusöögiks on köögiviljad, pisut kala ja riisi ning paar korda nädalas luban endale ka 100g lahja liha," ütleb Dr. Shigeaki Hinohara.

4. Pensionile pole mõtet jääda, kuid kui siiski tunned, et tahaksid tööelust kõrvale astuda, siis võiksid seda teha palju hilisemas vanuses. Tänapäeval on keskmine eluiga pikem, seega võib ka aktiivses elus osaleda ja tööl käia kauem.

5. Kui külastate arsti ning teile määratakse mõni operatsioon või analüüs, siis uurige, kas see on ikka vajalik. Kui arst kirjutaks selle välja ka oma lapsele või sugulasele, siis on see ilmselt tõesti vältimatu, igal muul juhul aga tuleks ebavajalikku valu vältida.

6. Proovi alternatiivteraapiaid. Paljude probleemide vastu soovitab Dr. Shigeaki Hinohara otsida abi hoopis looma- või muusikateraapiast.

7. Valud ja tervishädad on tihti leevendatavad ka leebel moel. Rõõm on suurepärane ravim ja sellepärast on Jaapanis, St. Luke´i haiglas olemas kunstiklass ja muusikateraapia võimalus.

8. Ainult teadus ei suuda terveks teha, sest haigused on individuaalsed. Iga inimene on unikaalne ja igaühele tuleks läheneda tema vajadusi silmas pidades.

Allikas: Hackspirit.com

*- Dr. Shigeaki Hinohara oli Jaapani arst kes elas 105 aastaseks ja suri 2017a suvel
105-aastane jaapani arst avaldas pikaealisuse saladuse

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar