4. märts 2018

5 taime mis teevad su õnnelikumaks


Lisaks keskkonna kaunistamisele parimal viisil puhastavad need taimed õhku, aitavad vähendada stressi ja toovad kodus positiivseid energiaid

Selleks ei pea olema botaanik, et teada, et taimedel on võime muuta keskkonda või inimest õnnelikumaks. Kuid need viis imetaime on teaduslikult tõestatud meeleolu parandamise võimes. Järgmisena vaadake läbi mõned aimed, mis aitavad vähendada stressi, puhastavad õhk ja toovad positiivseid ja õnnelikke mälestusi.

Lavendel

Tuhandeid aastaid on seda ilusat õitsvat ravimtaime kasutatud meditsiiniliselt, et vähendada stressi, leevendada peavalu ja sünnitust, ennetada unetust ja abi depressioonis. 2009. aasta teaduslikus uuringus leiti, et lavendli lõhn on näiteks stressi käes kannatavatele üliõpilastele südame löögisageduse vähendamisel konkreetne mõju.

Aloe-Vera

Egiptlaste poolt tuntud kui "surematuse taim", seda taime kasutati traditsiooniliselt rippuvate uste taga, et hoida ära kurjad vaimud. Arvatakse, et see toob kodus positiivse energia. Ja teaduslikust aspektist puhastab ta kantserogeenide õhku ja paiskab õhku hapnikku, aidates meil paremini magada. Üks uuring näitas ka seda, et aloe vera parandas mälu ja vähendas hiirte depressiooni.

Luuderohi

NASA teadlased on seda taime pidanud kõige tõhusamaks õhu puhastamiseks ja kodus kasvatamiseks. Nad on võimelised filtreerima kantserogeenseid aineid, nagu õhusaaste või sigaretisuits, lisaks keskkonnasõbralikuma ja keskkonnasõbralikuma siseruumide loomisele. Parim kõikidest? Neid on väga lihtne hooldada ja see ei vaja suurel hulgal vett või kergeid jõge.

Basiilik

Lisaks oma ilusatele lehtedele ja maitsvale aroomile sisaldab see universaalne taim ka suures koguses orgaanilist ühendit nimega linalool (mida tavaliselt kasutatakse aroomiteraapias). Jaapani teadlaste meeskond tegi laborihiirte peal uuringu, milles leiti, et kokkupuude linalooliga vähendab sadade geenide aktiivsust, mis tavapäraselt hakkavad tööle stressirohke olukordades.

Rahuliilia 
Peace lily 

Selle valge ja skulptuurse välimusega lill on teada kui taim mis suudab tõhusalt eemaldada ja neutraliseerida ka mürgiseid gaase nagu süsinikmonooksiid ja formaldehüüd. Nad toimivad orgaanilise õhupuhastina, mis muudab teie kodu veelgi mugavamaks.

Portugali keelest tõlkinud J.Punn

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar