18. jaan 2014

huvitavad napsud

Võilillevein:
10 liitriks veiniks:
*4 kg võilillenutte

*60 g sidrunhapet
*3,7 kg suhkrut

Korja võilillenutid, vala keeva veega üle. Lase seista 24 - 36 tundi, olenevalt ruumi temperatuurist: soojas kohas vähem, jahedas kauem. Kurna. Lisa 3 kg vees lahustatud suhkrut ja sidrunhape. Pane 3-4 kuuks käärima, selita. Käärimise lõpus lisa 700 g suhkrut. Villi pudelisse ja pane pudelitele tihedad korgid peale. Maitse paraneb laagerdumisel.

--------------------------------------------------------
Kodune salveikonjak:
5 salveiürti (igaüks 15 cm)
500 ml 40 kraadist alkoholi


Pista toored või kuivatatud salveiürdid pooleliitrisesse pudelisse, Vala peale nii palju alkoholi, et ürdid on kaetud. hoia soojemas päikesepaistelisemas kohas. Kahe nädalaga on kodune salveikonjak valmis.
Salveikonjakit võib lisada tulisele teele. Jook soodustab seedimist, aitab lõhustada rasvu. Eeterlikud õlid puhastavad hingamissüsteemi.


-------------------------------------------------------------

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar