Võilillevein:
10 liitriks veiniks:
*4 kg võilillenutte
*60 g sidrunhapet
*3,7 kg suhkrut
Korja
võilillenutid, vala keeva veega üle. Lase seista 24 - 36 tundi,
olenevalt ruumi temperatuurist: soojas kohas vähem, jahedas kauem.
Kurna. Lisa 3 kg vees lahustatud suhkrut ja sidrunhape. Pane 3-4 kuuks
käärima, selita. Käärimise lõpus lisa 700 g suhkrut. Villi pudelisse ja
pane pudelitele tihedad korgid peale. Maitse paraneb laagerdumisel.
--------------------------------------------------------Kodune salveikonjak:
5 salveiürti (igaüks 15 cm)
500 ml 40 kraadist alkoholi
Pista
toored või kuivatatud salveiürdid pooleliitrisesse pudelisse, Vala
peale nii palju alkoholi, et ürdid on kaetud. hoia soojemas
päikesepaistelisemas kohas. Kahe nädalaga on kodune salveikonjak valmis.
Salveikonjakit
võib lisada tulisele teele. Jook soodustab seedimist, aitab lõhustada
rasvu. Eeterlikud õlid puhastavad hingamissüsteemi.
-------------------------------------------------------------
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar