14. jaan 2014

ruunid ruunid ruunid...

Ruunid- Ruunimärgid.

Runes_Ruunid 

 


 WYRD

Wyrd– on tühi ruunRuunid_Wyrd_rune
See ruun on kaasaja lisand Futharki ruunidele, kuigi antud ruuni sisu olemust on kahtlemata tundnud ka rahvad, kes kasutasid varasematel aegadel ruune. Antud ruuni nimi Wyrd on koondtermin, mis viitab kolmele Nornile ( oraaklid, ennustajad, selgeltnägijad ) kes elavad Urdi kaevu juures. Nendeks on: Urd – nimi tähendab „saatus” või „minevik”; Verdande – nimi tähendab „see, mis juhtub praegu”; Skuld – nimi tähendab „see, mis kunagi juhtub”. Nad esindasid kõiketeadvust ja neid peeti ennustamise kunsti vardjateks.
Wyrd- see on kosmilise saatuse jõud. See ruun on oma mõttelt väga lähedalt seotud sanskriti keelse sõnaga KARMA ja ta sisu seisneb selles et me peame ise vastutama oma tehtud tegude eest. 
Antud ruuni ei kasutata maagias ja ruunskriptides! 
Ruun Wyrd on tajumatuse sümbol ja seepärast ka saladuslikum ruun kogu ruuni oraaklis. 
Ta sümboliseerib tühjust - algust ja lõppu kõigele. 
 
Maagiline sisu Ruuni oraaklis. 
 
Wyrd ei oma otsest ja ümberpööratud asendit. Võtmesõnaks sellel ruunil on tühjus ja tunnetamatu. Tühjus – see on lõpp, tühjus – see on algus. Selles tühjuses peitub tohutu potent-siaal. Tühi kuid samas mõtestatusega täidetud, haarab ta kogu eksistentsi, kõik, mis peab täide minema. 
Kui olukorrapõhises ennustuses tõmmatakse välja antud ruun, võib ta tähendada kahte võimalust. 
Esiteks, ruunid keelduvad andmast teile vastust antud küsimuses, mis puudutab situatsiooni mis teid huvitab. Arvatavasti on olemas põhjused miks teile seda ei näidata. See ei pea kindlasti tähendama seda, et elu paneb teid proovile, kuid antud juhul on ka see võimalik. Vaadates elule tagasi on kõigil kindlasti olnud olukordi, mille kohta võite öelda, et kui oleks sellest ette teadnud, oleks kindlasti tegutsenud teisiti ja ka ehk mitte parimal viisil. Või oleks te selleks ettevalmistudes muretsenud liialt. Äkki on just praegu see olukord, kus elu kaitseb teid, varjates teadmatuse looriga olukorda ja vältides nii ettearvatud tegusid. 
Teisel juhul antud ruun annab teada, et: teie elu on asunud juhtima tunnetamatu ja on liikumises. Tegevusse astuvad või juba tegutsevadki karma sidemed ja seadused, mille eesmärki meil hetkel ei ole vaja teada. Aidake kaasa kõigele mis toimub, vaatamata olukorrale ja olge valmis nii halvaks kui heaks. Ärge püüdke võidelda vastu KARMA sidemetele ja jõududele ja ärge kiruge saatust. 
Juhul kui te küsite ruunidelt nõu ja teile satub Wyrd, siis häälestuge ning käituge järgmiselt: olge valmis kõigeks, mis saatus on teile ette valmistanud. Näidake välja julgust ja alandlikust kõrgemate jõudude ees. Olge valmis hüppama tühjusesse.
..................................................................................................................................................
Inguz_IngRuunid_Rune_Inguz_Ing

Inguz, Ing 

 
Nimi: Hilisem skandinaavia – puudub 
Briti – Ing 
Gooti nime taastus – Ing (Ingus) 
 
Inguz- üks kõige imelisematest ruunidest ja samas ka küllaltki võimas. Viljakuse ruun tema loomise aspektis. Selle ruuni mõjusfäär on lai ulatudes füüsilisse, vaimsesse maailma ja lisaks veel kausaalsesse (sündmuste) plaani. See ruun on üheselt seotud inimese svadhistana chakraga kuid töötab koostöös teiste chakratega (manipura, anahata). Teda iseloomustavaks värviks on roheline ja antud ruuni energeetikaks on mitmete varjundite ning variatsioonidega Veenuse energeetika. 
Ruun on pühendatud Freyr`ile (Frøy) viljakuse jumalale, kes elab Alvheimis (Haldjate-maal). 
Selle ruuni maagiline kasutamine on otseselt seotud heleda Freyr´i jõuga ja kõik pöördu-mised mis on seotud sellega jõuavad otse Freyr´i ette. Seda ruuni võib kasutada kõikjal kus on puudusi looduse viljakusest: juhul kui on tegemist naise viljatusega ja/või mehe jõuetu-sega, viljatu maaga ja tulemusteta tööga. Samuti on ruun Inguz võimeline taastama inime-se vitaalsete jõudude tasakaalu. 
Antud ruuni kasutatakse tihti ruunskripti lõpetamiseks - see viitab õnnelikule lõpule. Väga positiivne ruun. 
 
Kasutus: 
*Viljakus 
*Äkiliseks energia vabastamiseks 
*Et kindlustada millegi õnnelik lõpp 
*Kinnistamaks ruunskripti tulemust - sel juhul eelised millele on viidatud skriptis ei ammendu. 
 
Maagiline sisu Ruuni oraaklis. 
 
Otse asend– See ruun omab ainult otsest asendit, seega on ta peaaegu alati positiivne ruun. Erandiks on ainult juhud kui ruuni ladum on enamalt negatiivne, siis viitab ta ebaõnnestumisele. Inguz näitab seda, et hetkel omate jõudu, mis lubab lõpetada Teil kõik projektid ja ka hetke probleemid lahendada positiivse tulemusega. 
Inguz võib viidata ka vabanemisele vanast, mis on väga vajalik, et uus ja parem saaks tulla. Kui Te tunnete hetkel pinget ja ebakindlust, siis teadke et see kaob kui Te teete ruumi Uuele. Selles plaanis võib ta ka viidata (või soovitada) väljumist seisakust. 
See ruun on alati seotud täiuslikkuse, kergenduse, teostumise rõõmu tundega. 
Võib viidata isikupõhises ladumis mõnele tähtsale sündmusele - sünnile või uuele töökohale. Elu vana faas on läbi ja alanud on positiivse energiaga, sisemiste muutuste ja võimaliku vabanemise faas.
..............................................................................................................................

 Laguz

 
Laguz_Ruunid_Rune
Nimi: Hilisem skandinaavia – legr - „vesi“ 
Briti – lagy - „vesi“ 
Gooti nime taastus – lagus - „vesi“ 
 
Laguz: Raske ja/kuid samas ka hea ruun. Klassikaline tõlge “vesi” ei seleta täielikult tema tähendust. Selle ruuni tähendus pole lihtsalt vesi vaid voolav vesi, mis on liikuvuses ja tõmbab oma vooluga kaasa. Kui pöörduda india veeda traditsiooni poole siis antud ruun kuulub jumal Agnile; vene veedades, vastab ta arvatavasti jumal Simarglile Tiivulisele Penile, kes seob inimesi ja jumalaid. See ruun kannab endas Merkuuri energiat; üheselt on ta seotud inimese sahasradala chakraga (kroon chakra-7). 
Neile kes omavad ekstrasensoorseid võimeid võib see ruun viidata tähtsale sündmusele või ettekuulutavale unenäole, mis on seotud potentsiaalselt riskantse situatsiooni või halva pakkumisega. Edu selles olukorras sõltub puhtalt meie häälestatusest oma sisemisele häälele. 
Laguz on intuitsiooni ja kujutluse ruun, ja sellega on seotud ka tema kasutamine maagias. Samuti on ka ta põhiline Naisenergia ruun, kuid erinevalt Berkana ruunist kujutab ta energilist ja tugevat naist. 
 
Kasutus: 
*Kontakti saavutamiseks oma intuitiivse tajuga 
*Suurendab intuitiivset maailmataju 
*Aitab okultsete teaduste õppimisel (aitab tungida saladustesse) 
*Suurendab energiat ja elujõudu (eriti naistel) 
*Aitab koguda energiat, et kasutada seda oma äranägemise järgi 
*Toetab abielu sõlmimist, uue sõpruse tekkimist ning vana taastamist ja aitab lahkhelide ja tülide lahendamisele kaasa.
 
Maagiline sisu Ruuni oraaklis. 
 
Otse asend – Võtmesõna - “peab järgima intuitsiooni”. Võtmesõnas sisaldub selle ruuni põhi soovitus. Vaatamata sellele milline ei oleks olukord, peab usaldama seda, Kes juhib just seda meist, mida ei suuda hoomata mõistus ning mis väljendub tajus. Ei ole vaja anda antud olukorrale mingeid hinnanguid. Parim lahendus oleks lasta kõigel voolata ning tegutseda vastavalt sisemisele rütmile, mis võimaldab saavutada endas sisemise rahulolu tunde. Vastasel juhul on vältimatu pinge ja sisemine ebamugavustunne. 
 
Ümberpööratult – Võtmesõna „hoiatus“. Sellise märgi ilmumine ruuni ladumis viitab hoiatusele lähenevast võimalikust ebaõnnestumisest ning tagasilöögist. Keegi ei saa teha asju, mis on üle tema võimete ja üle temale antud jõu ilma et ei tuleks sellest tagasilööki. Ta võib vihjata ülepingutusele ja sellele, mida ei ole võimalik antud hetkel teostada.
............................................................................................................................................

Ehwaz

 
Ehwaz_Ruun_Rune
Nimi: Hilisem skandinaavia - puudub 
Briti – eoh - „hobune“ 
Gooti nime taastus – aihos (ehwas?) - „hobune“ 
 
Ehwaz- Muutuste ruun (liikumine, progress, nihe „surnud punktist”). Tegevussfäär – astraalne ja kausaalne (sündmuste) plaan. Antud ruun kannab endas tugevat Merkuuri energeetikat; värv roheline. 
Esoteeriline ruuni nimi - „hobune”; sakraalne nimi - „Sleipnir”(kiiresti libisev) - kaheksajalgne Odini ratsahobune, teejuht ja abiline rännakutel maailmade vahel. Ehwaz on oma iseloomult positiivne ruun, tema sümboliks loetakse partnerlust - komplementaarne ruun Gebo. Müstiliste hingerännakute ruun, mis on asendamatu shamanismi praktikas. Ehwaz on hobuse, kui püha looma arhetüüp, mis esindab valgeid jõudusid (keldi mütoloogias on see hobuste ema Epoona). See ruun on õnne sümbol nagu kõik hobuste kujutised. Samuti on see ruun seotud Odini shamaani palgega, rännates maailmade vahel nii Sleipniri abiga, kui ka ise muutudes erinevateks loomadeks. 
Seda ruuni nimetatakse ka füüsilise liikumise ruuniks, ta toetab füüsilist ümberpaiknemist uude keskonda. Tema põhiolemus on positiivne muutus (muutus paremuse poole), oodatud muutus. 
Ehwaz sümboliseerib pidevat arengut ja püsivat protsessi. 
Selle ruuni kasutus maagias tuleneb tema liigitusest - Ehwaz´i kasutatakse, et muuta midagi, mis on sattunud seisakufaasi. Selleks miskiks võib olla - mingi tehing, mis on jõudnud faasi, kust ta ei saa edasi liikuda; inimene, kes põeb mingit kroonilist haigust või on sattunud hingelisse letargiasse või on sattunud tsüklisse mingi lahendamatuna tunduva probleemi lahendamisel. Selles plaanis võib öelda, et ruun Ehwaz on mõjult vastupidine Isa ruunile. 
 
Kasutus: 
See ruun on järskude muutuste ruun, ta sobib hästi uljaste projektide teostamiseks. Kasutage Ehwaz´t ruunskriptis peale „temaatilisi” ruune, et tagada muutusi. 
 
*Teostab kiired muutused 
*Garanteerib ohutu reisi. 
 
Maagiline sisu Ruuni oraaklis. 
 
Otse asend – võtmesõna „ muutused”. Sellel ruunil on kaks teineteisega seotud aspekti. Ühelt poolt räägib ta uue tekkimisest; ta võib anda meile teada elukoha vahetamisest, uute põhitõdede avastamisest, mis seotud suhtumistega ellu, töösse või inimestesse. Teine selle märgi aspekt –pidev liikumine paremuse poole minevate muutuste mõttes: situatsioonide paranemine, ideede areng jne. 
Kuid iga muutus on võimalik ainult inimese enda ellusuhtumise muutmisega; muutustele peavad alluma teie elusstiil ja suhtumine inimestesse - see ongi märgi soovitus ning teie töö. 
Ruuni ladumis võib ta ka viidata rännakule mööda maad, eriti kombinatsioonis Raidho, Ansuz´i või Berkana´ga. Kui antud ruun asub ümberpööratud Ansuz`i kõrval, räägib ta visiidist haige sugulase juurde; Raidho – reisist rahulduse nimel; Berkana – ühinemisest perekonnaga. 
Olles ladumis kesksel kohal juhib ruun Ehwaz meid mõttele, et mis ka ei oleks teie küsimus, olete te tema lahendamist alustanud õigest küljest ja ei ole ka kaugel saabuvast edust. Mõnikord, koos välise abi ruunidega (Ansuz, Jera, Mannaz) viitab ta sellele, et tekkinud probleemi saab aidata lahendada inimene, kes omab „lahtist pead” ja õiglane kohtumõistmisel. 
 
 
Ümberpööratult – võtmesõna „takistus”. Liikumine on pidurdatud, kuid te peate teadma, et see pole veel üleüldine Kaos ja see ei ole teie süü. 
Võimalik, et teid ootab ees puhkus, reis. 
Ärge norutage liigselt - teie poolt teostatav tegevus või tegevusetus on õige nii ajastuselt kui tegevusena, kuid „ me peame mõistma, et meile ei ole avatud veel kõik võimalused” (Blum). 
Ehwaz on üks nendest ruunidest, mis ümberpööratult ei omanda automaatselt kohe negatiivset tähendust. Kui ta on ümbritsetud positiivsete ruunidega, võib tema tähendus olla sama, mis õigetpidi oleval ruunil. 
Ruuni ladumis viitab ta mõnikord pikkadele reisidele kombinatsioonis ruuniga Laguz. 
Koos ruuniga Raidho osutub reis lühiajaliseks ja teostatud naudingute pärast. 
Mõnigatel juhtudel, eriti kui ta viibib ruuni Uruz kõrval, viitab ta äkilisele või ootamatule muutusele. Kui lisaks ei ole kõrval negatiivseid ruune, siis vaevalt osutub see muutus halvaks. 
Kui Ehwaz on ümberpööratult koos teiste negatiivsete ruunidega, soovitab ta hoiduda kiirustamisest ja suurte muudatuste tegemisest, selle asemel võiksite te mõlgutada mõtteid nende probleemide üle, kuna teostamisel võib kaasneda õnnetus ja kaotus. Veenduge selles, et seda mida teete või ei tee, oleks õigeaegne.
..............................................................................................................................

Berkana

Berkana_Rune_Ruunid
 
 Nimi:Hilisem skandinaavia - biarkan – „kask” 
Briti – beorc – „kask” 
Gooti nime taastus – bairkan – „kask” 
 
Berkana-Kasvu ruun. Omab Veenuse energeetikat koos paljude varjunditega ja sadestustega; värv roheline. Seotud inimeste Manipura- ja Anahata- chakratega. Tegevussfäär Berakanal on küllalt suur; kasv, mis on temaga sümboliseeritud võib olla puht füüsiline kui ka vaimne. See ruun on viljakas liikumine, mis viib välja õitsemise ja küpsemiseni. 
Seda ruuni nimetatakse viljakuse ruuniks - ta on sünni ja perekonna ruun. 
„Suure Ema” ruun ja olemuselt põhiline viljakuse ruun. Samuti ta varjab ja kaitseb, ta on kõigi kaitset pakkuvate ehitiste vardja: majad, pühakojad jne.. Teda on väga hea kasutada ruunskriptis mis on määratud kodukolde rahu, harmoonia ja kaitse jaoks. Ruunskriptis kehastab ta väga naiselikku ja hoolitsevat naisterahvast. 
Tema kasutamisel võib stimuleerida viljakust üldiselt, kui ka ainult arengut. Aitab kaasa sünnile ja taassünnile. Võib aidata probleemide lahendamisel, mis on seotud laste kasvatamisega kui ka kergendab sünnitust ja ravib viljatust. 
Ruuniladumites kujutab Berkana tihti teie lapsi või ema, ta vihjab harilikult mingile perekondlikule sündmusele, näiteks lapse sünnile või abielu sõlmimisele. Berkana kujutab teie tõelist kodu, „kodu, kus asub teie süda”, vastandiks sellele kus elate antud hetkel. 
Berkana kuulutab alati ette sündi, olgu see lapse sünd või idee sünd. 
 
Kasutus: 
*Viljakus 
*Kaitse 
*Pere küsimuste lahendamiseks 
*Ideede ja nende teostuste toomiseks 
*Kujutab ruuniladumis ja ruunskriptis kindlat liiki naisterahvast. 
 
Maagiline sisu Ruuni oraaklis. 
 
Otse asend-Võtmesõna – „kasv”. Selle märgi ilmumine annab tunnistust saabuvast kasvu- perioodist (milline see ka poleks). Ta viitab alati „käega katsutavale” tulemusele ja on väga kasulik, kui mõtisklete mõnest uuest projektist. See märk viitab sellele, et kõik plaanid peaksid kohe-kohe teostuma. See ruun räägib heast enesetundest, nii füüsilisest kui ka emotsionaalsest. Kuid pidage meeles teie kasvamine nõuab teilt palju, esmajoones – sügavat ja selget pilku toimuvale ja teadlikku ning ettevaatlikku puhastust valdkondadele mis on jäänud mingil põhjusel antud hetkel varju. Peale selle, just praegu peab jälgima seda, et kõik mida te hetkel teete oleks tehtud laitmatult - see ongi selle ruuni soovitus. 
Kokkuvõtlikus kohas oraaklis viitab ta kõigi küsimuste positiivsele lahendusele, teistel positsioonidel viitab ta tihti uutele algustele - uus projekt, uus armastus – mis toovad palju õnnestumisi ja õnne. 
Kui Berkana on ümbritsetud positiivsete ruunidega annab ta teada õnnelikust lõpplahendusest, samas olles ümbritsetud negatiivsete ruunidega näitab, et edukus on lühiaegne. 
Inimestele, kes tahavad väga lapsi ja see pole õnnestunud, siis kombinatsioonis ruuniga Inguz tõotab Berkana õnnestumist. 
 
Ümberpööratult –Võtmesõna „kasvuraskused”. Midagi takistab teie kasvu . Nendeks võivad olla välimised ja teist mitteolenevad sündmused, kui ka enda iseloomujooned. Nagu alati elus, siis viimane on kõige tõenäolisem. Antud märk võib ka viidata pahale füüsilisele ja emotsionaalsele enesetundele ning ebameeldivustele mis on seotud teile lähedase inimesega. Märgi soovitus - otsige põhjusi, mis võivad takistada teie kasvu, ärge laskuge masendusse. Analüüsige põhjalikult situatsiooni ja – ennekõike – ise ennast. 
Ümberpööratult võib Berkana viidata kodustele ja perekondlikele probleemidele. Ta räägib hõõrdumistest ja lahkarvamustest teie ja lähedaste inimeste vahel. 
Berkana selline asend ei viita pahale ning pöördumatule saatuse „vingerpussile” – ta vaid hoiatab, juhul muidugi, kui Berkana ei ole ümbritsetud tõsiselt negatiivsete ruunidega. Iseenesest ei tähenda see märk tingimata killustumist ja lahkhelisid. 
Selle ruuni ümberpööratud asend võib anda ette teada ebaõnnestunud perekondliku situatsiooni või mingist ärevast teatest pereliikme kohta. Tihti võib see olla viide muretsemiseks mõne teile lähedase inimese pärast. Selle kohta kes on see inimene, võivad anda võtme läheduses olevad teised ruunid, näiteks kui kõrval on ruun Gebo, siis on see kas abikaasa või partner, Ansuz – laps, Othilia – eakas sugulane. 
Kui küsimus, mis esitatakse puudutab konkreetselt äri, siis ümberpööratult see ruun viitab sellele, et plaanitud ettevõtmine luhtub. Kuid siiski ei ole Berkana täielikult negatiivne ruun isegi ümberpööratult, ta võib lihtsalt rääkida sellest et olles ettevaatlik, tagasihoitud ja tehes õigel ajal õigeid otsuseid, võib hiljem konkreetne äriline plaan ka realiseeruda.
....................................................................................................................................................

 Sowelu

Sowelu_Rune_Ruunid
 
 
Nimi: Hilisem skandinaavia - sol - „päike“ 
Briti – sygil - „päike“ 
Gooti nime taastus – sauil – „päike“ 
 
Sowelu– Terviklikkuse ruun. Kannab endas Päikse energeetika jälge; inimese konkreetsete tšakratega seotud ei ole, kuid peab mainima ruuni energeetika on mitte harva väga lähedane ad�na – ja sahasradala – tšakradega. Mõningad autorid kalduvad määrama Päikese ruuni nagu tagajärje ruuni, ja mingis plaanis omab see ka mõtet – tõsi, terviklikkus on vastandite süntees – see on iga liigutuse tagajärg. Sellel baseerub ka selle ruuni maagiline kasutamine, võimes suunata inimest terviklikkuse saavutamiseni või luua vastav olukord seda saavutamaks. Peale selle, Päikse ruun võib aidata teil mõista segast olukorda ning anda tõuke õigeks otsuseks. 
Sowelu – on tahte ruun. See on vaimne energia, mis suunab kõiki tõelisi otsijaid. See on edu ruun. 
 
Kasutus: 
*Võit, Edu 
*Kasutatakse ravimisel 
*Kasutatakse kui on vaja jõudu ja usku endasse. 
 
Maagiline sisu Ruuni oraaklis. 
 
Loomulikult ei suuda see ruun luua meile otse – ja ümberpööratud asendit – nagu mõningates teisteski ruunides, on mõlemad asendid sulandunud ühtseks märgiks. Nende kahe asendi mõte on – vajalikkus terviklikkuse saavutamiseks ja õige aegseks taganemiseks. Need moodustavadki selle ruuni võtme sõnad. 
Inimese elu on mõtestatud, siis kui koosneb pidevast võitlusest Kaose jõududega ja enda „Mina“ moodustamisest; terviklikkuse omandamine – on selle sõja peamiseks auhinnaks. Kuid tõeline Vaimu Sõdalane, oskab mitte ainult võidelda, vaid ka õigel ajal taanduda enne rõhuvat situatsiooni jõudude taastamiseks. Märgi soovitus – kui te tunnete, et kaotate enegiat, - taanduge, teile võib vajalikuks osutuda puhkus ja energia taastamine. Peale selle mõningates olukordades soovitab se märk taanduda küllalt määratud aladele, mis olid kuni selle hetkeni salajas ja varjatud. Lubage sinna valgust ja taastuge, avades end valgusele. 
Sowelu (nagu ruun Teiwaz) – see ruun on üks suurtest võidu ruunidest, tema ilmumine Ruuni oraaklis garanteerib edu. See, tohutu jõuga ruun, näitab, et te omate suurt energiat, mis on võimeline tooma teie ellu suuri muudatusi. Ükskõik millist vastu tegevust te kohtate, on võimalik see kiiresti ületada, saades sellega aega, et teha hingetõmme ja mitte kiirustada. 
Mõnikord Sowelu ilmumine ruuni ladumis räägib sellest, et rahutus ja pinge hakkavad tekitama teile tõsist kahju. Ümbritsetuna tegevust andvatest ruunidest (näit. Raidho ja Wunjo) või materjaalsuse ruunidest (näit. Othilia ja Fehu) võib ta viidata sellele, et muutute tööhulluks ja vajate puhkust ja lõõgastust. 
Kui Sowelu on negatiivsete ruunide kõrval, siis võib ta tihti viidata sellele, et te muretsete tugevalt oma probleemide pärast, kuid mittekunagi, arvatavasti, ei suuda jõudu kokku korjata, et midagi nendega ette võtta. 
Tihti omab see ruun sidet egotsentrilise inimesega, kes alati tahab oma elu eest täielikult vastutada. Kui tal see ei õnnestu, siis tekib temas rahutus ja abitus. Sellistel juhtudel tuleb tähelepanelikult suhtuda ruunide Wyrd, Hagalaz, Isa, Nauthiz ja Thurisazi eriti Thurisazi. 
Sowelu – on hea tervise ja suure energia ruun, kuid mõnikord tema ilmumine viitab sellele, et küsimust esitav inimene on mures oma tervise pärast. Sellisel juhul tasuks otsida endale positiivset ruuni, mis tähistab positiivset elu jõudu (näit. Kenaz, Teiwaz) või viitab heale omadusele jõudude taastamisel (Gebo, Dagaz, Inguz). 
Kuna see ruun ei oma ümberpööratud asendit on ta peaaegu alati positiivne.
................................................................................................................................

 Teiwaz

 
Teiwaz_Ruunid_Rune
Nimi: Hilisem skandinaavia - Tyr –Tyr (üks aasidest) 
Briti – Tir – Tyr 
Gooti nime taastus – Teiws – Tyr 
 
Teiwaz - Sõdalase ruun. Energeetika poolest puhtaim Marsi energia - tihti ka Päikese, Jupiteri või Pluuto energeetika alatooniga. Selle ruuni mõju piirkond on ülimalt suur, ta hõlmab praktiliselt kõiki maailmu – alates füüsilisest, lõpetades Atma maailmaga ja kõiki nende astmeid. 
See ruun on pühendatud Tyr`ile - sõja jumalale - tema kangelastegude mälestuseks kannab ruun Teiwaz endas omadust aidata inimesi igas nende võitluses, kuid esmajoones võitluses enda sisemise mina kaose jõududega. Iidsetel aegadel joonistasid sõdalased seda ruuni oma kilpidele ja mõõga käepidemetele enne lahinguid, et tugevdada oma otsustusvõimet. 
 
Kasutus: 
See on suursuguseim võidu ruun, mis sümboliseerib kuningaid ja liidreid. Teiwaz on „õigusjärgse võimu“ ruun, seepärast on ta väga hinnaline ruunskriptis, kui teile on ebaõiglaselt millestki keeldutud või kui teid on ebaõiglaselt milleski süüdistatud. See ruun viitab sõdalase hingele ja kartmatusele, mida katsetatakse lahingutes. 
 
*Võit 
*Igasugustes võitlustes 
*Kasulik tervisele – aitab kaasa kiirele paranemisele 
*Armuküsimustes kasutatakse kirgliku mehe sümbolina 
 
Maagiline sisu Ruuni oraaklis. 
 
Otse asend – võtmesõnaks on „formeerumine“. Kõik mis praegu toimub (või hakkab toimuma) omab teie jaoks suurt tähendust; märk annab tunnistust elu aktiivsest perioodist – on võimalikud mingid seiklused, tugevad emotsioonid ja tähtsad sündmused. Inimeste vahelised suhted, mis praegu tekivad või aktiviseeruvad on õigeaegsed ja vajalikud. Kui teie poolt esitatud küsimus on seotud mingi tegevusega või ideega, mis teid praegu hõivab, jääge sellele truuks. Märgi soovitus – kindlameelsus ja mäletage et kannatus on tema üks vormidest. 
See on järjekordne suurepärane võidu ruun, esindades edu igas olukorras. Nii nagu ei ükski teine ruun, kehastab Teiwaz võitluste hingust ja see hingus hakkab imenduma teie ellu terve ajaperioodi, mis on määratud ladumiga. See ruun võib viidata sellele, et te kas plaanite asuda asja kallale või juba tegite seda. See ruun omab tavaliselt viidet võitlusele puhta mängu ja ebaõiglase ahistamise vahel. Te olete valmis võitlema selle eest, mida usute, hoolimata millised seejuures on teie võimalused; sõltuvalt teiste ruunide asukohast ladumis, te arvatavasti saavutate edu. 
See on väga tugev motivatsiooni ruun, viidates tahtejõule ja suurele sihikindlusele, mis lubavad teil ületada kõik takistused. Kuid siiski tasub pöörata tähelepanu teda ümbritsevatele ruunidele. Kui Teiwaz satub laudmis kokku teiste, õnnega seotud ruunidega nagu Fehu, Uruz, Sowelu viitab ta sellele, et te jätkate oma võitlust ületades kõik vastuseisud. Negatiivsete ruunidega kombinatsioonis või siis viivituste ruunidega, räägib ta sellest, et vaatamata kui tugev on teie tahtejõud, praegu saavutab võidu vastaspool. 
Teiwaz annab tihti märku võimu või raha suurenemisest. See ruun räägib sellest, et te saavutate kaalukuse ühiskonnas tänu oma isiklikele oskustele ja iseloomu tugevusele. 
Teiwaz on ladumis ka hea enne kõikides armastuse ja suhetega seotud küsimustes, ta võib viidata uuele armuloole, mis on täidetud õnne ja kirega. Põhiliselt on Teiwaz „meesruun“, mis esindab ruuniladumis meest, kes esitab küsimust. Kui aga küsimuse esitab naine, siis Teiwaz viitab tema elus kõige tähtsamale mehele, kellest ta antud hetkel huvitub – üldiselt uus inimene, kes siseneb ta ellu – uus kirg pigem armuke kui mees. Kui Teiwaz asetseb õigetpidi asendis, siis selle mehe eesmärgid on head, kui aga ruun on ümberpööratud, võib ta olla teiega mitte eriti aus ja te võite kahelda tema motiivides. Kombinatsioonis ümberpööratud Perth´iga, räägib ta sellest, et suhe baseerub ainult seksuaalsusel. Wunjo kõrval viitab Teiwaz pikaajalisele ja õrnale suhtele. 
Kui esitatud küsimus on esitatud meesterahva poolt, siis Teiwaz räägib küsija tahtejõust; kui aga naise poolt, siis viitab ruun mehele, kes tuleb talle appi eesseisvate ebameeldivuste lahendamisel. Selleks on alati inimene, keda naine austab ja kellega arvestab. Kombinatsioonis Laguz`iga ruuniladumis viitab naisterahva puhul sellele, et just tema hakkab mängima aktiivset rolli suhetes ja tegutsema vastavalt oma huvidele probleemi lahendamisel. 
Mannaz ruuniga koos meesterahva ruuniladumis tähendab Teiwaz abi kõrgemal seistavatelt inimestelt või kaalukatelt sõpradelt. 
Teiwaz võib haiguse korral viidata ka kiirele tervenemisele. 
 
Ümberpööratult –Ümberpööratud asend – võtmesõna „energiakaotus“. Selle ruunimärgi tagurpidi ilmumine osutab sellele, et energia mida te olete kaotanud, on tingitud teie vääratest või mitte õigeaegsetest tegudest. Õige aeg mõelda sellele, kuivõrd õige on teie elamisviis, mis leiab aset just praegu; praegu on aeg õppida tundma iseenda „Mina“. Võimalikud on kurvastus, mis on seotud sõpradega ja lähedastega, lahkuminek ning suhete katkemine. Kuid pidage meeles, et see periood pole pime aeg teie elus, vaid aeg sisemiste probleemide lahendamiseks ja vastuste otsimiseks iseendas. 
Ümberpööratud asendis Teiwaz sümboliseerib entusiasmi kustumist, ebaõnne võistlustel ja truuduse puudumist armastuses ja sõpruses. Samuti võib ümberpööratult Teiwaz tihti tähendada takistusi energiavoolule mõningatel tasanditel; puudused ideedes ja loomingulises mõtlemises ning tihti ka äärmist kannatamatust küsija poolt. Koos viivituse ruunidega, kuid teises mõttes positiivse ladumi puhul võib Teiwaz viidata sellele, et te tunnete „pimedust enne koitu“ ja kui te olete kannatlik, siis kõik kindlasti paraneb. 
Meesterahva jaoks räägib see ruun ümberpööratult sellest, et tal on kalduvusi taganeda raskuste eest ja vaevalt teeb ta pingutusi enda huvides; ruun viitab sellele, et mehe arvates kõik hea langeb talle sülle nagu taevamanna ja kui see nii ei toimu, ta alistub. 
Naisterahvale näitab ladumi kombinatsioon ruuniga Laguz üldises mõttes sama tähendust. 
Armastuse küsimustes näitab ümberpööratud Teiwaz, et praegu arenevad suhted ei jõua kindla lõpuni, vahetevahel võib ta tähendada kire vähenemist meesterahva poolt. Kas teid ootavad lahkuminekud, raskused suhtlemisel ja kas see lõpeb leppimisega või lõpliku lahkuminekuga, sellele võivad viidata ainult ümbritsevad ruunid. Sel ajal hoiduge oskamatusest varjata oma tundeid - teile võidakse teha haiget.
......................................................................................................................................

 Gebo

 
Gebo_Ruunid_Rune
 
Gebo - on vastaspoolte ühtsuse ruun, partnerluse ja anni, ka jumaliku anni ruun. Gebot loetakse üheks tugevamaks ruuniks. Partnerluse ruun on Gebo igas mõttes. Ta omab võimet ühendada kahe ja enama inimese energiat, et saada jõud, mis ületab üldsummana individuaalse energia. See on seksuaalmaagia põhi ruun. 
Koos mõningate teiste ruunidega (näiteks Ansuz), ruun Gebo kuulub kõige raskemalt töödeldavate Futharki märkide hulka. Et temast aru saada, on vaja täpselt mõista maailma ühtekuuluvuse seadust ja vastand poolte võitlust, mille eesmärgil antud olukorras esinevad, näiteks, vabadus ja partnerlus. Siiras ja viljakas liit ei ole võimalik seal, kus selle liikmed ei oma täielikku vabadust. Seega, ehtsad vennaskonna sidemed osutuvad tugevamaks jõududest, mis hoiavad türannia terviklikkust. Aga ka vabadus selle sõna sügavamas mõttes – ei ole võimalik seal, kus “igaüks tõmbab tekki enda peale”. Nii säilitavad ka kindla hierarhia Valged, jäädes vabaks või valides endale ise oma tee. 
 
Sellega on ruuni Gebo tähendus seotud ka ta maagilise kasutamisega, mis seisneb partnerlus suhete loomises, olgu see abielu või äriline ettevõtmine. Ruun aitab ka õige partneri valikul või loodud suhete hoidmisel. 
Kasutades teda talismanina, toob ta edu ja õnne. 
 
Kasutus: 
* Armastus – ja seksuaalmaagia. 
* Maagiliste võimete (jõu) ja oskuste kasv. 
*Kõik, mis on seotud partnerlusega. 
*Hingeline ja füüsiline tasakaal. 
 
Maagiline sisu Ruuni oraaklis. 
 
Otsene ja ümberpööratud asend - Sellel märgil ei ole ümberpööratud positsiooni, kuna ta tähistab vabaduse andi, millest lähtuvad kõik teised annid. Võtme sõnad – “partnerlus” ja and. Selle märgi ilmumine näitab, et ühtsus, ühinemine või osalemine mingis vormis on päris lähedal. Märk annab tunnistust partnerluse sõltumatusest tema vormist või lähedusest. Ennustamisel räägib ruun sellest, et edukus küsija tegevustes ei ole võimalik ilma liiduta, partnerluseta ja ühistegevuseta. Kui te pürgite õnnestunud ühistehingu poole, mis teid huvitab, siis teadke, et edukus siin seisneb nimelt partnerluses. Kuid tegelik partnerlus saab eksisteerida üksnes teineteisest eraldatult ja terviklike isiksuste vahel, kes ei kaota oma eraldatust isegi ühtsuses ning ühinemises. Kui te küsisite nõuannet, soovitus – püüelge liidu poole, pidades meeles vajalikku vabadust. Tantsigu teie vahel 
taevane tuul.
................................................................................................................................

 Perth

 
Perth_Rune_Ruunid
 
Nimi: Hilisem skandinaavia - puudub 
Briti – peorđ – tõlkimine on raskendatud 
Gooti nime taastus – painthra – „see mis varjatud“ 
 
Perth-pühenduste ruun. Pluuto ja Marsi energeetika; selle sümboli sisu – fööniks, s.t tagasitulemine läbi surma sisemisest tulest enesepõlemise läbi. Selles ruunis sisalduvat energiat omavad tihti inimesed, kelle sünnikaardis päikese assendent asub skorpionis. Seda ruuni peetakse mineviku ja tuleviku keskmeks, kus ühtivad esivanemate energia, mis tuleb maast ja tähtedest. Ruun Perth tõukab ja kergendab vaimsuse kvaliteedi muutumise protsessi (sisemist pühendumist) igal tasandil. Kindlates olukordades võib ta töötada sarnaselt ruunile Hagalaz, purustades mõtete sulgunud keti ja kutsudes nendega ellu sündmusi. Kasutades ruuni Perth maagia eesmärkidel võib see viia psüühilise surma toimumise aktini – kausaalsete ja astraalsete sidemete purustamisteni inimese minevikus ja tulevikus. Mõningates olukordades võib see osutuda kasuks, teistel juhtudel viib see isikliku karma raskendamiseni tõmmates koomale ta sõlmi ja teravdades tema poolt loodavaid situatsioone. Seepärast tuleks seda ruuni kasutada mõistliku ettevaatlikusega. 
Taro kaartide süsteemis assotsieerub kaardiga „Kuu“ - hingepeegel. Ta on seotud sügavaimate hinge kihtidega. Selles aspektis müsteeriumi ruun kujutab endast sügavat hingelist transformatsiooni ja kirjeldab rännakut Allmaalima. 
 
Kasutus: 
Ruun Perth – see on aja ja muutuste ruun. Ta juhib saladusi, varjatud asju ja on väga tihedalt seotud karmilise energiaga. Nimetatakse ka müsteeriumi ruuniks. 
*Teie maagiliste ausaamade arendamine. 
*Kasutatakse tegudes, mis on seotud investeerimistega ja börsimängudega. 
*Kadunud asjade leidmiseks. 
*Toetab head vaimset tervist ja ravitsemist. 
 
Maagiline sisu Ruuni oraaklis. 
 
Otse asend -Võtmesõnaks on otsing. Nagu nähtub ka selle ruuni nimest ja räägitust ülalpool ruun Perth – on ruun tunnetamatu lisaga mikrokosmosele. Teie isiklik tunnetatav mina teeb endale teed teadvustatud minani muutes sellega kõik oma teel, mida ta puudutab. Äärmine juht sellest ilmingust on ülalpool nimetatud psüühiline surm (peetakse silmas ego surma). Selle märgi nõuanne – pinge ilma ärrituseta ja aktiivne otsing on suunatud meie ühinemisele tunnetamatuga. Kui see osutub möödapääsmatuks, laske minevik lahti – ärgu seiku midagi „teie tänase mina ja teie homse mina“ vahel. Kui te käitute õigesti, mitte vastavalt loogikale, vaid teie tunnetamatu soovitustele, siis ei lase ka resultaat ennast oodata: pühendumine, uuenemine või – uus elu. 
See ruun on saladuste ruun, nii maagilises kui ka otseses mõttes. Mõned nimetavad seda märki malefiguuriks, teised anumaks täringute raputamiseks või liisku tõmbamiseks; on ka arvamus, et tema tähenduseks võib olla meloodia või muusika. Ennustamises on tema tähendus ühene – ta on seotud varjatud asjadega, saladustega, okultsete või varjatud oskustega. Ruuniladumises räägib Perth sellest, et varsti tuleb ilmsiks see, mis on pikka aega varjatud olnud. See või olla midagi positiivset, näiteks uus soodus võimalus või kadunud asja väljatulemine, mida peeti jäljetult kadunuks. See ruun võib rääkida ka sellest, et tuleb ilmsiks saladus, mida olete kiivalt hoidnud. Perth annab märku ootamatust võidust või üllatusest, tihti viitab ka rahalistele võitudele koosluses Thurisaz, Gebo, Hagalaz või Wyrd. Vahel võivad need rahad tulla kingituse näol, aga kuna Perth omab palju assotsiatsioone saladustega, siis tasub tähelepanelikult vaadata neid ruune, mis teda ümbritsevad, sest kinkija motiiv võib olla kahtlane. 
Kui see ruun satub reale, kus on Uruz, Gebo, Kano, Wunjo, Teiwaz, Berkana või Laguz siis näitab ta emotsionaalse laadiga küsimustes suurele seksuaalsele sobivusele kahe kiindunud inimese vahel. Kui aga ruunid Uruz, Kano või Teiwaz osutuvad ümberpööratuks, siis võib see viidata sellele, et suhe mis baseerub praegu põhiliselt seksuaalsusele kaotab kindlasti oma jõu, kui ei ole ette võetud mingeid pingutusi suhte tugevdamiseks teistel tasanditel. 
Koosilmumisel negatiivsete ruunidega võib Perth ennustada haigust, mis ei ole ravitav traditsiooniliste ravimismeetoditega. Kui see osutub tõeks, pöörduge mittetraditsionaalsete meditsiini valdkondade poole. 
Perth võib ka viidata küsija tugevatele intuitiivsetele või okultsetele võimetele, mille poole ta varsti peab pöörduma, kui ilmnevad temale rasked ajad. 
 
Ümberpööratult -Võtmesõna – „mineviku surm“. Teie minevik surnud, aga tulevik pole veel sündinud. Palju sõltub praegu teist – laske lahti (!) minevik ja ärge mõelge liialt oma lõpptulemusest ja praegusest tegutsemisest. Praegu on just õige aeg meelde tuletada tuntud ütlust vajalikkusest elada SIIN JA PRAEGU – ja tegutseda vastavalt sellele. Ärge unustage ka seda, et kui hukkub minevik, surevad kõik sündmused ja sidemed ning ka elutööd; just nüüd kui sünnib teie uus tulevik peate te selle looma kõik uuesti. 
Perth võib näidata ümberpööratult ka seda, et sündmused võivad pöörduda nii, kuidas te ei osanud oodata. Ärge oodake liialt palju sellel ajal. Võimalik et te olete löödud pahviks, mis seisavad praegu teie teel, kuid tuleb ennast koguda. 
Selle ruuni ümberpööratud asend tähendab ebameeldivaid üllatusi ja tumedaid saladusi. Kui teil on mingeid hoolikalt varjatud saladusi (luukered kapis), siis selle ruuni tagurpidi asend viitab nende saladuste väljatulemise võimalustele. Olge sel ajal eriti ettevaatlik. 
Perth kuulutab tihti ette pettumusi inimestes, võimalik ka parimas sõbras. Tavaliselt see pettumus on seotud finantsküsimustega. Ärge andke võlgu ega paigutage raha sõbra tegevusse selle aja jooksul, mille kohta oli ruuni ladumine. Teil on tõenäoliselt väga raske saada oma raha tagasi ja juhul kui see õnnestub, siis toob see palju pettumusi. 
Emotsionaalses mõttes ümberpööratud ruun Perth viitab mingitele seksuaalsetele probleemidele; aga kui ruuniladumis on antud ruuni kõrval ümberpööratud Teiwaz, Uruz või Kano või isegi Isa, võib see rääkida sellest, et üks partner ei leia teises enam ligitõmbavust või kütkestavust. Kas situatsioon laheneb iseenesest või ei või arusaadavaks osutuda Perthi ümbritsevatest teistest ruunidest ja üldisest ruuniladumi toonist. 
Mõningatel juhtudel võib ümberpööratud Perth viidata sellele, et ei ole soosiv aeg eksperimenteerida okultsete jõududega, mis võivad tekitada teile ootamatuid tulemusi. Alati olge kindlad selles, et te olete hästi teadlikud nendest okultsetest rituaalidest ja mis veelgi tähtsam, et saate aru nende tegude põhjustest ja sümbolite sisust.
...............................................................................................................................

 Eihwaz

 
Eihwaz_Ruunid_Runes
 
Jugapuu ruun,elu ja surma ning surematuse ruun. Alles nüüd, kui oleme taas õppimas iidseid õpetusi, saab selle ruuni tähendus meile selgeks, jugapuu on unikaalne puu, millest väärarusaamad on kestnud juba sajandeid. Usuti , et jugapuude eluiga oli paarsada aastat (nad võivad elada kuni paar tuhat aastat), et nad istutati kiriku aedadesse (kirikud ehitati nende kõrvale), et vanasti jugapuud vajasid oma oksi toestada ülespoole (jugapuu oksad, mis puudutavad maad, ajavad juuri ja saavad tütarvõsude ringiks), et surnud jugapuud peavad maha raiutama (jugapuud tihti on kümnendeid puhkeseisundis, enne kui taassünnivad) ja nii edasi. 
Eihwaz, jugapuu ruun, on tähtsamaid shamaani ruune; igavese elu, jätkuvuse, surma, mis sisaldab elu, taaskehastuste, kestvuse, kõrgemate seisundite, ise taassünni, enda pühitsuse ruun, mis seob asju, mis paistavad eraldiolevatena. Jugapuu on mürgine ja pikad vibud on tehtud tema puust... veel on teda kasutatud , et ravida vähki ja AIDSI. Nii nagu Jera on aja ja aastatsüklite ruun , nii on Eihwaz surematuse ja suuremate elu/surma/taassünni tsüklite ruun. Kui Jera on kella minutiosuti , siis Eihwaz on tunniosuti, mille muutust me ei näe taaskehastuse vältel, kuna elame vaid üheainsa tunni. 
 
 
Ruuniladumisel Eihwaz võib tähendada vajadust kannatlikkuse ja kestvuse järele, ootamise aeg pimedas, teadmata kas ja millal see ootamine lõpeb; pika ja väljakutsuva vaimse arenguperioodi läbimine, tehes väga aeglasi edusamme, maadeldes endaga tähtsas küsimuses, tundub et oled tõmmatud kahte erinevasse suunda, läbiminek oma iseloomu või usu kestvustestist. 
See võib ka tähendada uuestisündi ideele, projektile või suhtele, mida arvasid olevat ammu surnud, asjade mäletamine kaugest ajast, või asjade õppimine, lastes neil tulla enda juurde aeglaselt. 
See võib tähendada et hakkad seostama asju, mida arvasid olevad eraldi, hakkad nägema läbi tavareaalsuse dimensioonidesse selle taga, või seda, et sul on shamaani või teispoolsuse kogemus, milles sa sümboolselt sured ja oled uuestisündinud. 
See võib tähistada rituaali läbikäigust või pühitsemisest, võib tähendada et saad uudiseid surmast, sünnist või mõnest muust suurest sündmusest, või tähendab, et hakkad kogema (või unistama) pühitsetud kohtadest ja Maa maagiast.
..........................................................................................................................

 Algiz e. EOLH 

 
Algiz_Ruunid_Rune
 
Nimi: Hilisem skandinaavia - elgr – põder 
Briti – eolhs – tõlkimine on raskendatud 
Gooti nime taastus – algs (algis) – pilliroog 
 
Algiz – See on veel, üks tugev kaitse ruun. Tihti lõigati see relvadele, et tagada ohutus ja võit lahingutes. Kuna selle ruuni kuju meenutab inimest kes kutsub appi jumalaid või laeb end taevase energiaga, siis vaatatakse seda ruuni kui silda jumalate ja inimeste vahel. 
Mõned autorid loevad teda nagu „kaitstus“, tuues sellega talle vähe teise mõtte. Olenemata määratust on vajalik mainida, et kaitse omab siin passiivset iseloomu, kuigi see ruun nõuab kaitstavalt mingil määral ka isiklikku jõudu. 
Algiz 'e kasutamine loob kindlad astraalsed ja kasuaalsed (sündmused) tingimused, takistades kahjulike väliste jõudude sissetungi – olgu see siis võõras nõidus või katuselt kukkuv telliskivi. Selles plaanis vaadates ja nimetades teda „kaitstuse ruuniks“ osutub see tõesti rohkem täpsemaks. Peale selle, ruun Algiz toimib nagu „silma“ kivid (kassisilm, tiigrisilm), tugevndades inimeses omadust ettetunda ohtu või kellegi kallaletungi, aga mõnikord ka hoiatades mingil teisel moel. 
 
Kasutus: 
*Kaitse vaenlaste eest 
*Kaitse kurja eest 
*Aitab kaasa sõprusele 
*Tugevdab õnne ja elujõudu 
 
Maagiline sisu Ruuni oraaklis. 
 
Otse asend - Võtmesõna -“pööre“ . Teie ees on pöördepunkt . Mitte pühitsemise aste , mitte järsakusse kukkumine vaid lihtsalt pööre. Sellele märgile on iseloomulikud uued võimalused ja väljakutsed. Kuid nendega kaasnevad kuritarvitused ja ebasoodsad mõjutused. Võimalik , et teie teel avanevad uued perspektiivid (või on juba avanenud), võimalik – tekib võimalus oma elu või selle mingit aspekti muuta. Kuid pidage meeles, et järskudel pööretel on vajalik ettevaatlikus, mis saabki teie kaitseks; see on märgi soovitus. 
Tähtis on mitte langeda emotsioonidesse vaid säilitada mõistuse rahulikkus ja selge pilk õigete otsuste tegemisel. Elukursi muudatuste ja pöörete ning kiirendatud enesemuutumise ajal on tähtis mitte järele anda, emotsioonidele – nii meeldivatele kui ka ebameeldivatele. 
See ruun on peegel Vaimu Sõdalasele, sellele, kes on tõmmatud võitlusse iseendaga. Sõdalase kaitstus sarnaneb tarna hoiatava kahina või kõverate põdrasarvedega – nii üks kui ka teine aitab säilitada enda ümber vaba ruumi. Pidage meeles, et õigeaegne tegu ja õige käitumine on ainus, mis annab tõelise kaitse. 
Ruuni oraaklis võib ta ka näidata, et te olete kaitstud kindla aja perioodi vältel sõltuvalt ladumis viisist. Oluline on ainult emotsioonide kontrollimine. 
 
Ümberpööratult – Võtmesõna - „vajalikkus paindlikusele“. See mille poole te antud momendil püüdlete, arvatavasti vaevalt suudate seda saavutada just praegu. Paindlikus – on selle märgi soovitus ja nõuanne. Jätke hetkel see, mis on teie teel muutunud takistuseks, minge tast ringiga mööda, imenduge läbi selle – praegu ei ole õige aeg lauprünnakuks. Antud hetkel olge ettevaatlik ja tähelepanelik enda ning teid ümbritsevate inimeste suhtes – siin on tarvis paindlikust. 
Ümberpööratud Algiz – see on haavatus ja eneseohverdus ilma igasuguse kasuta iseedale. Harilikult ümberpööratud asend sellel ruunil osutab pakkumisele, mida oleks ehk kasulik mitte vastuvõtta või osutab sellele, et olete petetud või viidud eksitusse teiste inimeste poolt ja te kasutate oma jõudu nende kasuks, aga mitte enda jaoks. Olge tähelepanelik oma tervise suhtes, jälgige hoolikalt sidemeid, mis teil sel ajal tekivad ja ärge suurendage teistel lasuvat koormat. Tihti võidakse teid teha vastutavaks teiste ebaõnnestumiste eest. Võimalik, et loodate asjast kasu lõigata, kuid vaevalt see nii läheb. Kui te satute kaheldavatesse sidemetesse mingite indiviididega, kes hakkavad teid ära kasutama, andke endale täielik ülevaade ja proovige situatsioon pöörata enda kasuks. 
Mõnikord võite märgata, et olete petetud mite teiste vaid iseenda poolt.
.........................................................................................................................................

 Jera

 
Jera_Ruunid_Rune
 
Nimi: hislis skandinaavia – ear – „aasta“ 
Briti – year – „aasta“ 
Gooti – jer – „saak“ 
 
Jera– Lõpetamise ruun. Mõiste aasta, sümboliseerib siin tervet arengu tsüklit, mis lõppeb saagi koristusega. 
Ruun soodustab mingi tähtsa tegevuse edukat lõppu; teda võib joonistada või lõigata enne mingi tegevuse algust amuletile või esemele, mis osaleb vahetult konkreetses tegevuses. Peale selle võib see ruun aidata sellisel juhul, kui mingi toimingu keskel ilmnevad takistused, mis segavad või takistavad antud tegevust. Tuleb, aga meelde tuletada, et selle ruuni kasutamine nõuab inimese isikliku energia ja jõu kulutamist. 
Jera – on saagi, tasu ruun mis tuleb vastaval ajal. Ta valitseb ka kõiki võimalike seadusega seotud asju ja on soodne kõigis õiguslikes küsimustes. 
 
Kasutus: 
*Kasutatakse kui on oodata tulemust kulutatud ajalt pingutuselt ja rahalt 
*Aitab sündmuste toimumist 
*Aitab juriidilistes küsimustes 
*Küllus 
 
Maagiline sisu Ruuni oraaklis. 
 
Võtmesõna – soodne asjade kulg. Selle märgi ilmumine, annab tunnistust sellest, et on tulemas soodne lahendus mingisugusele tegevusele või situatsioonile. Nagu kõik ruunid, mis on ümberpööratult sama tähendusega sisaldab see ruun endas küsimuse mõlemaid külgi, nii viljalõikust ( lõpptulemust), kui ka kogu selle saavutamise tsüklit. Mantilisest seisukohast tähendab see, et te lähenete edule, kuid on vajalikud kõik tsükli faasid ja teie ees seisab ülesanne „viljakoristus“. 
Ruuni tähenduseks on ka viljasaak ehk teatud autasu saamine tänu tehtud pingutustele. See autasu võib-olla oma loomu poolest karmaline (heade mineviku tegude kaja) ja võib-olla ka hüvitis tehtud jõupingutuste eest. Hüvitus võib järgneda vaid peale energia kulutamist ja hoolitsuse ilmutamist. 
Jera all mõistetakse ka seda, et sündmused peavad teostuma nendele õigel ajal, vahetevahel võib-olla takistus vajalik. Positsioonis, kus peab Jera näitama lõplikku tulemust räägib ta positiivsest lahendusest vaadeldavale keerulisele seisule. Kui ruuni ladum on peamiselt negatiivne võib tulemus olla teine, kuid kõik ei ole veel kadunud, sest Jera ilmumine ladumis näitab, et paljud probleemid millele vihjavad eelnevad ruunid võivad saada pehmendatud inimese isiklike järekindlate pingutuse abil. Koos ruunidega Wyrd, Nauthiz või Hagalaz viitab tihti see ruun tendentsile järgida teed, mis ei sobi antud inimesele. Ruun Wyrd vihjab seejuures sellele, et toimides nii, inimene moonutab Saatust. See ruun võib-olla ka hoiatuseks mitte suhtuda teistesse halvasti enne, kui on teada kõik asjasse puutuvad faktid.
................................................................................................................................................

 Odal e. Othilia

 
Odal_Rune_Ruunid
 
 
Nimi: Hilisem skandinaavia – puudub 
Briti – eσel - „pärandus“ 
Gooti nime taastus – othal – „jaotumine“ 
 
Othilia– Väga tinglikult võib seda ruuni määratleda, kui taandumise ruuni (jaotumine). Saturni energeetika, vahetevahel – Merkuuri või Uraani varjundiga. Maagiline kasutamine nõuab kasutajalt palju. 
Selles ruunis on kehastunud esivanemate mõju ja maavaldused -nende pärand. Tema tähendus – püha aed, ring, piiratud ala, esiisade maa. Othilia tähendaks sõnu nagu: oma, püha, sakraalne. 
See ruun sümboliseerib praktilist lähenemist elule. 
 
Kasutus: 
*Kombinatsioonis Fehu -ga soodustab rahalisi sissetulekuid 
*Kasutatakse, kui küsimus seisneb vanemate inimeste tervises 
*Vara kaitseks 
 
Maagiline sisu Ruuni oraaklis. 
 
Otse asend- Võtmesõnaks on - „katkestamine“, „omandamine“. Sellel märgil on kaks aspekti. Esimene – nõuab katkestada see mille eluiga on möödas. Selle märgi ilmumine annab teada „lahknevate teede aja“ saabumisest. Koos sellega ruun soovitab teadlikku passivset minna laskmist -mis peab minema, läheb ise. Teine aspekt on seotud omandiga – see on omandamise ja võitude ruun ning võimalik, et ta on seotud päranduse saamisega. 
See ruun tähendab järgmisi asju nagu maja või maa (mis on omandatud raha eest), päranduse saamine. Võimalik materjaalne abi vanadelt sõpradelt. 
Ruuni ladumis võib ta viidata veel ka kodustele töödele ja esivanematele. 
 
Ümberpööratult – Võtmesõna - „paindlikuse nõue“, „kaotus“. Sellel märgil on jällegi kaks aspekti ning esimene neist – paindlikuse nõue. Soovitus – praegu pole aeg, et olla seotud vanade tinglikustega ja autoriteetidega, vaid tegutseda täpselt nii kuidas „tajute“ endale õigena. 
Teine aspekt on seotud omandiga – võimalik on kahju või vähene kaotus. 
Ümberpööratult Othilia tähendab ka viivitust. Vaevalt tasub oodata rahalist abi pere või mingi organisatsiooni poolt. Raskused suurenevad, kuid ärge kiirustage olge kannatlik ja tähelepanelik detailide suhtes. Kui Othilia on ümbritsetud positiivsete ruunidega, siis pöördub varsti edu jälle teie juurde tagasi. 
Selle märgi ilmumisel tuleb mõista seda, et praegusel hetkel on vaja mitte jäikust, vaid voolavust ja pidage meeles: me tegutseme ilma tegemiseta ja kõik osutub tehtuks.
...............................................................................................................................

 Wunjo

 

 
Wunjo_Ruunid_Rune
 
Wunjo – See ruun sümboliseerib tihti meile tunda olevat lõppu “...ja sellest ajast peale elasid nad õnnelikult edasi”. Teda kasutatakse lõpetaval positsioonil signaliseerimaks edu ja õnne. 
 
Helge ja rõõmsameelne ruun. Maagiliseks tähenduseks on kutsuda esile rõõmu, energia juurde voolu, ülevameeleolu ja hea tuju tunnetamise, mis on tükk maad tähtsam kui mõningad inimesed arvad. Mõningatel inimestel võib ta kutsuda esile head tegevat peenkeha puhastumist, energia blokkide langemist ja enesetunde paranemist. 
 
Kasutus: 
* Rahulduseks kõigis sfäärides, eriti armastuses ja karjääris. 
* Õnn reisidel ja rännakutel. 
 
Maagiline sisu Ruuni oraaklis. 
 
Otse asend – Võtme sõnad – rõõm, valgus. See ruun on nagu viljakandev oks. Selle ruuni ilmumine annab tunnistust mingist rõõmustavast sündmusest ; et kannatuste - ja ebaõnne periood on lõppenud või lõppemas ning te olete teatud mõttes ”toibunud” ja algamas on uus ja helgem periood, mida võib nimetada ka positiivsete muutuste perioodiks. See märk on seotud mingi nihkega võib–olla isegi, et põhjaliku murranguga, mis on tulemas või juba alanud. Just see nihe või murrang ongi helgema perioodi algamise põhjuseks, kuigi te või-site isegi mitte seda märgata, kus või millal see toimus. ( Kui te küsisite ruunidelt nõu, siis siin on see nõuanne – viige see nihe lõpuni. ) Rõõm saadab uut energiat, mis seni oli blokeeritud. Saabub aeg vastu võtta ja tunnetada, seda teie jaoks uut energiat, vaadata maail-male jälle kord selge ja “puhta” pilguga. Ning võite vabalt selle vilja lõigata – puudutagu nad materiaalset või, teie emotsionaalset elu või teie enda heaolu tunnet. See on alkeemiline staadium, mil teadmine transformeerub arusaamiseks. On ilmunud uus selgus, mis võib teilt nõuda loobumist eksisteerivatest plaanidest, ambitsioonidest, eesmärkidest. 
 
Ümberpööratult – Võtme sõna – kriis. Sündmuste protsess on pikk ja raske. See on ruun mis kutsub meid olema ettevaatlikud ja kannatlikud. Kriis, ränk etapp – olgugi, et lühike – on lähedal. On jõudmas lõpule protsessid, mis võivad teilt nõuda eneseohverdust ja võivad viia ka kriisi. Olukord on keeruline, aga proovige tunnetada seda, mis on toimumas – mitte ootamine, vaid liikumine läbi tumeda vee viib päiksepaistelisele rannale. On tarvis läbi mõelda ja mõtiskleda, sest valgus ning vari on alles läbi põimunud ja kahtlused, kõhklused võivad rõõmu varjutada, kui mitte mõista, et praegu on nende aeg. Õiges valguses nähtuna, on kõik katsumus. Keskendudes olevikule, suhtudes siiralt teistesse ja usaldades seda, mis teiega toimub, teil ei saa miski luhtuda. Proovige mitte laskuda kahtlustesse ja mitte lasta inimestega suhetesse valet ning salatsemist. Põhiline on mitte lasta areneda enda poolt valet arusaama oma lähedastest, situatsioonist ja kogu ümbritsevast maailmast – proovige mõista, et ajutine valguse puudumine teie elust – annab teile võimaluse õppida nägema pimedas. 
Varem või hiljem ebaõnne ning kannatuste periood lõppeb ja teie ellu tuleb taas valgus.
........................................................................................................................................

 Fehu

Fehu_Ruunid_Rune
 
Nimi : Hilisem skandinaavia oma - Fe ( Fa) – omand – toit, kari. 
Briti nimi – feh – täpne tähendus pole teada. 
Gooti – faihu – “valdused” 
 
Põhja eurooplastele tähendas see ruun kariloomi. Iidsetel aegadel võeti karja suurust, kui rikkuse mõõtühikut. See aitas inimesel saavutada oma hõimus kindel koht, mis aitas ära elatada nii end, kui ka peret. Tänu raskele tööle ja hoolsusele majapidamises kari kasvas ning inimene muutus rikkamaks. 
Ajad möödusid, kultuuri traditsioonid muutusid, kuld ja teised materjalid võtsid karja ase-mel koha sisse rikkuse põhinäitajatena, kuid ruun Fehu, jäi teenitud kasumi sümboliks – kasumiks mida on vaja teenida, kuid mis saab ka oodatava kasumi allikaks. 
 
Seda ruuni nimetatakse omandi ruuniks. Esimesest ja kõige levinumast vaatenurgast, omand puht materiaalne. Kuid , töö selle ruuniga võimaldab avastada ka veelgi sügavamad omadused , just tema seosest hingelise omandi (kuid mitte vaimse! - tehke nendel vahet). Kuid, ei tohi lugeda tema suhet materiaalse maailmaga kuidagi vähem tähtsamaks - see on tema põhiline sisu. Üldiselt võib iseloomustada teda mitte ainult omandi ruunina , kuid ka õnnestumise ruunina mis ei ole rikutud omakasu püüdlikusest. 
 
Fehu - sümboliseerib esmast (ürgset) kontrollimatut tuld. See on "Suure plahvatuse" ener-gia ja välgu löögid metsikus keskkonnas. See on kaasasündinud jõud tema algsel tasemel. Tema energia on täielikult mitte kohandatud ja väga kasulik maagias pannes toime kiired ja radikaalsed muudatused. 
Maagilises kasutuses on see ruun väga laialt seotud, põhiliselt materiaalsete väärtustega. Joonistatult sõrmusele või võrule võib ta aidata välja kitsikusest, tõugates kindlatesse situat-sioonidesse ja näidates avanevaid võimalusi. Kaitseb vigade eest kinnisvaraga ja aitab seda säilitada ning paremaks muuta. See talisman võib kaitsta ka ohtude eest mis on seotud väärtuslike vedude tegemisega. Kuid peab ka jälgima veel seda , et see ruun pole seotud ot-se rahaga ja ei aita spekulatsioonides ja kupeldamises. 
Peale selle on olemas arvamus ,et ruun Fehu võib aidata kaasa mingil määral ka naise ja mehe suhetes. See vist on ka nii kuid kõigepealt kui kasutada seda ruuni antud probleemis peab meelde tuletama tema mõju ala - ilmutuste maailm ja kõige jämedam osa peenmaail-mast s.t. mitte üle manipura - tshakra . Nii et on mille peale mõelda. 
 
Kasutus: 
* Tegevuse üleviimise kiirendamiseks ühest staadiumist uude - kasutage teda peale "teematilisi" ruune oma ruuniskriptis. 
* Rahalise rikkuse kasv. 
* Väärtuste kaitse. 
* "Edasi antav" ruun - kasutage teda ,et anda edasi Oma energiat või ruuni energiat loovas sfääris. 
 
 
Maagiline sisu Ruuni oraaklis. 
 
Otse asend – Võtmesõna - omandamine või hoidmine. Seda ruuni nimetatakse ka täitumise ruuniks – rahuldatud auahnus, saadud autasu, õnnelik armastus. Üldiselt see, mille poole te pürgite lõppude-lõpuks saab olema teil käes. Ta näitab ka vastupanu ületamist, mis võib-olla isiklik (teine inimene, kes püüab takistada teie plaanide täitumist) või objektiline (halb olukord, ajalised piirangud, jne.). Kui Fehu asetseb otse, eriti positsioonis kus ta tähendab lõpptulemust, räägib ta sellest, et teil on kõik vajalik olemas võidu saavutamiseks vastupanu jõudude üle, oma kindlameelsuse ja pingelise töö abiga. 
Vaadake ka teisi ruune, mis asetsevad Fehu kõrval, mis võivad anda veelgi täpsema võtme ta tähendusest. Koos armastuse ruunidega võib ta tähistada, mingit romantilist kasu. Ta räägib sellest, et ükskõik milliste hellade tunnete ilmnemine võib saada positiivse vastuvõtu osaliseks, kui te ainult suudate oma julguse kokku võtta ja neid väljendada. 
See märk võib ka viidata heale võimalusele uue karjääri jaoks ning selle sidemele väljatee-nituga ja hea finants paigutusega. 
Kui Fehu on ümbritsetud negatiivsete või seisakut näitavate ruunidega, see võib tähendada, et uueks alguseks (armastuses – uue armu sideme loomine; äris – uus partnerlus suhe või lepingu allkirjastamine), mida olete plaaninud ja ootate, pole õige aeg. 
Sellisel juhul tasub teil rohkem keskenduda kõige vana hoidmisele, aga mitte hüpata mõle-ma jalaga “kaardi valgele laigule”. 
Kui küsimus seisneb selles, kas tasub teil loobuda ühest projektist teise kasuks ja alustada uut, siis märk Fehu soovitab jätkata oma tööd olemasolevaga. Seni kuni see ruun on otse, pole tähtis, kui rasked tunduvad asjad millega tegelete, inimene ei tohi alla vanduda, kuni on kasvõi väike võimalus edule. Teil võivad olla praegu rasked ajad, kuid peale pimedust tuleb alati valgus. Fehu annab teile mõista, et varsti on päiksetõus. 
See märk kutsub sügavalt uurima omandamise ja võidu olemust teie elus. Vaadake hoolega, kas seisneb see, mis on vajalik teie heaoluks, rikkuses ja omandis või iseenese valitsemises ja tahte tugevdamises. Selle ruuni teine tähendus on seotud juba saavutatu säilitamisega. Küsisite te nõu Valgetelt või esitasite küsimuse situatsiooni kohta (olevik või tulevik), tehke traktaat , lähtudes nendest kahest sõnast ja öeldust eelnevalt ruuni mõjusfääri kohta. See võib-olla materiaalse väärtuse omandamine või vana armastuse või sõpruse hoidmine (taastamine) ,st. hingelist. 
Ruun võib veel kuulutada ette soovi täitumist, unistuse täitumist ja saadavat autasu. Nauti-ge oma edu ja ärge unustage seda jagamast. 
 
Ümberpööratult - Võtmesõna- loobumine. Vastupidine õigele asendile, kuid peab arvesta-ma seda et loobumine võib-olla teadlik (kui küsisite nõu). Teie elus võib aset leida märki-misväärne häire, omandi kaotamine – tühisest kuni väga tõsiseni, kui te jätkate oma tege-vust samuti. 
Kui teda ümbritsevad ruunid on üldiselt positiivsed, siis võib tegu olla lihtsa pettumusega tekkinud seisakus või takistusega teie teel, millega eelistaksite hetkel mitte tegemist teha. 
Kui laotud ruunid on üldiselt negatiivsed, siis võib Fehu viidata materiaalsele kaotusele, mida on võimatu taastada. Ta võib teil ka soovitada loobuda mingisugusest plaanist, mis on juba alg faasis sest vaevalt osutub see lõpuks kasu toovaks. 
Kui on isegi ajend rõõmuks, ärge laskuge mõttetusse lõbususse. 
Kui ümberpööratud ruun Fehu kuulub romantilisse olukorda, siis see võib viidata tülide, kahtluste ja kahtlustamiste tekkele, kuid kui ta ei ole ümbritsetud täiesti negatiivsete ruuni-dega on see probleem ainult ajutine. 
Igakord, kui see ruun osutub ümberpööratud asendis, olge eriti tähelepanelik. Fehu märgi ilmumine ümberpööratult annab tunnistust võimalikest raskete situatsioonide tekkest ja kahemõtteliselt ka olukorda sattumisest, millest peaks hoiduma. Kahtlased olukorrad on kõikjal, ja tasub olla ettevaatlik, et mitte takerduda sel ajal mingites ärilistes ja isiklikes su-hetes, mis võivad hiljem muutuda suureks probleemiks. 
Võib – olla tuleb teil abitult istuda ja jälgida, kuidas see, mille olete omandanud, hakkab kaduma, kuid tehes tegemist selle märgi varjupoolega, saate võimaluse ära tunda, milles seisneb teie tõeline “toit”.
..........................................................................................................................................

 Kano

Kano_Ruunid_Rune

Kano – See on veel üks Tule ruun, kuid erinevalt Fehu ruunist on ta pehmem ja kontrollitavam Tule vorm, mis annab võime ja tahte loominguks. Ta juhib veel ka maagia tehnilisi aspekte. See on ruun, mis juhib kirge ja seksuaalset armastust (tulelises ja positiivses mõttes). Ralf Blum iseloomustab ruuni Kano nagu “uuendatud selguse ruuni”. See on väga võimas ruun; mis ei ole seotud ainult inimese tegevuse kujundamise ja suunatud tegevusega kindlas suunas, vaid on seotud ka sellele vajaliku jõu andmisega.

Selle ruuni maagiline kasutus ala on küllaldaselt lai, kuid põhjalikul analüüsil võib järeldada ühte – ruun Kano aitab kaasa tahte keskendamisele ja mõeldu teostamiseks. Naised kasutavad amuletti kus on peal ruun Kano eostamisel ja raseduse ajal, et anda oodatavale lapsele soovitud omadused.
See on ka kunstniku või näitleja ruun, ta on kasulik sellistel juhtudel, kui küsimus seisneb loomes või kui loome motiivid on sellele inimesele väga tähtsad kellele te teete ruuniskripti. Samuti võivad kunstnikud, kirjanikud, luuletajad ja teised kunsti inimesed seda ruuni kasutada selleks, et anda edasi kvaliteetsemalt ja täpsemalt oma loomingut ning teostada välja mõeldut. Amuletti selle ruuniga võib soovitada aardeotsijatele ja maagidele.

Teine selle ruuni aspekt on – avalikustamine, avanemine. Arvata võib et mõlemad küljed on omavahel seotud – ei ole võimalik teostada mingit mõtet, ilma enda avalikustamiseta maailmale. See on väga tähtis moment, mida peab meeles pidama töödates selle ruuniga.

Kasutus:
* Kasutatakse iga ruuniskripti tugevdamiseks.
* Füüsilise tervise ravimiseks.
* Armastuse, stabiilsuse ja kire jaoks lähedastes suhetes.
* Uuel algusel.
* Väärtuste kaitse.

Maagiline sisu Ruuni oraaklis.

Otse asend – Võtme sõna - “uuendatud selgus”, avanemine ( nii teistega suhetes kui ka suhetes iseendaga), tuli, tõrvik. See on avanemise, uuenenud selguse, teie elu mingit osa katnud pimeduse hajumise ruun. Selle märgi ilmumine annab tunnistust millegi vabanemi-sest teie elus, mis oli varem keelatud. Kui te küsisite nõu – siis siin on soovitus vabastada see miski, jõuda selgusele iseeneses ja lasta läbi see nii vajalik valgus teie ellu. Igal juhul see ruun räägib avanemisest. Kui teil on raskendatud suhted kellegagi lähedastest – siis proovige siin end avada; kui teil on probleemid suhetes iseendaga – avanege iseendale. Te peak-site rohkem usaldama ümbritsevaid inimesi, proovida mitte petta neid ja samuti ka iseen-nast. Vastastikustes suhetes ei saa olla mõlemapoolset avanemist. Te võite olla päästik, kronomeeter, tunnetades, et mõistmise valgus on teile mõlemale jälle kättesaadav. Saage aru, et kuigi te olete ühest küljest piiratud ja sõltuv, siis teisest küljest eksisteerite täpse keskpunktina, millest ühte sulades kiirguvad Universumi harmoniseerivad ning soodustavad jõud. Te olete see keskpunkt. Lihtsamalt öeldes – kui te varem tegutsesite pimeduses, siis nüüd on ümberringi piisavalt valgust, nägemaks, et patsient operatsioonilaual olete te ise.
Peale selle võib see ruun anda märki edust, uutest alustustest, muutustest paremuse poole.

Ümberpööratult – Võtme sõna – süngus. See märk annab teada seisakust, mingisugusest ebaõnnestumisest, haigusest, sõpruse või partnerluse hukku, suhete lõpust, purunenud armastusest ja abielust , tülist või “hukkub” osa teie isiksusest , mis on juba kaotanud jõu ja kasulikkuse. Midagi küsija elus läheb viltu, mitte nii nagu oli loodetud. Võimalikud seletused – teie isiksuse mingisuguse aspekti purunemine või teie elu mingi külje süngestumine. Kas küsisite nõu Valgetelt (oleviku kohta) või lihtsalt analüüsite hetke olukorda – igal juhul märk soovitab öelda lahti millestki, mis on oma aja üle elanud ja on muutunud kasutuks. Sellest lähtudes, see ebameeldiv periood on vajalik osa elust, mille peab läbima, et saaks võimalikuks edaspidine edasi minek. See mis puruneb – peabki olema purustatu nii, et ei tasu kahetseda.
See märk nõuab, et heidaksite rõõmuga mineviku kõrvale ja oleksite valmis elama mõnda aega tühjusega sisemuses: ta nõuab seesmise püsivuse arendamist – võimet mitte anda jä-rele vanade teede inertsile uut ootamise ajal, mis määratud aja pärast valguse juurde viivad.
............................................................................................................................

 Mannaz

Mannaz_Ruunid_Rune


Nimi: Hilisem skandinaavia – mađr - „inimene“
Briti – man - „inimene“
Gooti nime taastus – mannas - „inimene“

Mannaz- see on üldiselt inimkonna ja inmlikkuse sümbol, seda ruuni kasutatakse tihti, siis kui on vaja teiste abi. Ta sümboliseerib ka ratsionaalset mõistust.
Mitte eriti kerge ruun. Ralf Blum määratleb teda kui isiklikku „mina“.
Ta kannab endas Saturni energeetika märki; konkreetsete inimese tshakratega seotud ei ole. Mannaz´e kasutamisel maagias, ei oma see ruun ühemõttelist tähendust ja nõuab suurt energia paigutust oma tööks.
Mõjustab inimest, inimestegruppi või organisatsiooni, kui on vaja juhtida nende tähelepanu ideele või seisukohale, mis nende omast erineb, ja võita neid enda poole.

Kasutus:
*Teistelt abi saamiseks
*Mälu ja mõistuse võimekuse arendamiseks


Maagiline sisu Ruuni oraaklis.

Otse asend - Mannaz – on inimlikkuse ruun. Võtmesõna „mina“. Selgus, soov muutuda on efektiivne. Märgi soovitus on tagasihoidlikkus ja ei mingeid liialdusi. Parem jääge tahaplaanile. Ärge püüdkegi kunstlikult endale tähelepanu pöörata ja nõuda enda ülistamist teenete eest. On vaja omada mõningast paindlikust, võimalik ka taganemise ja lahtilaskmise oskust. See ruun annab märku ajast, millal on soovitavam olla peetum ja tagasihoidlikum. Ehk pole hetkel parim aeg kiitustele mingite saavutuste eest. Õppige tundma antud olukorda, vaadake ruune ja pidage see meeles. See ei ole muutuste aeg, kuid on aeg, neid soovida ning püüelda süva analüüsi ja oma „mina“ muutmise poole. Tundke rahuldust tööst tema enese pärast. Püüdke elada tavalist elu ebatavalisel viisil.
See on üks-teisest sõltumise ruun ja te võite loota abile ja koostööle antud probleemide suhtes. See abi võib tulla ka hea soovitusena. Juhul kui ruun ilmub ladumisse runni Ansuz-ega on soovitus aus ja siiras.
Mõnikord puudutab see ruun otseselt inimest, kes esitab küsimuse. Sel juhul võib ta viidata sellele, et te olete liiga kinni oma probleemis ja see takistab selle effektiivset lahendamist. Koos negatiivsete ruunidega räägib ta seda, et olete ebaloomulikult probleemi ülesse puhunud ja olete nõus alistuma. On tulnud aeg leida see hea soovitus ja püüda probleemi lahendamisel, võtta positiivsem ja edasi viivam seisukoht.
Koos positiivsete ruunidega, võib Mannaz viidata sellele, et on parim aeg uute plaanide teostamiseks. Kuid ümbritsetult pidurdavatest ruunidest ( Nauthiz, Isa, ümberpööratud Othilia või Ansuz ) viitab sellele, et ei ole õige aeg teha algust uute projektidega.
Mannaz võib viidata maagilistele võimetele, eriti koosluses ruunidega Pearth ja Laguz.
Kuid ruuni Mannaz kooslus Laguz ruuniga võib ka viidata sellele, et küsijal ( sõltumata soost ) on hetkel probleemid naisterahvastega.

Ümberpööratult – Võtmesõna „sisemine vaenlane“. Soovitus – olla aus ja mitte ülistav oma „mina“ suhtes. Võimalik, et teie areng on takerdunud (takerdub) mingile takistusele, võimalik, et teile tundub nagu keegi või miski tahaks teile halba või teile kahju tekitada. Kui tunnete takistust,olge õiglane iseenda vastu. Analüüsige ja leidke lahendus selles situatsioonis – selleks, et pärast pöörduda enda poole ja näha, väline vaenlane – pole midagi muud, kui sisemise vaenlase peegeldus. Et teda võita tuleb ta eraldada ja selgelt teadvustada. Arvatavasti on see vaenlane – meie mineviku pärandus ning te suudate ta purustada, lõhkudes mineviku tegevuse olemuse inertsi.
Mannaz´e ümberpööratud asend näitab, et mingi aja kestel, mis on määratud ladumiga, ei saa te loota oma raskes olukorras mitte mingisugusele abile.
On võimalik, et oma plaanide teostamisel satute vastamisi igasuguste takistuste ja nurjumistega. Mõnikord on teie vastaseks üks inimene, kuid enamasti osutub selleks inimeste grupp, kes arvavad, et võivad sekkuda teie tegemistesse. Seljuhul näitavad Mannaz-t ümbritsevad ruunid kuidas te peaksite käituma. Koos ruunidega Isa ja Nauthiz näitab, et tekib viivitus enne tegevuse algust; koos ruuniga Jera viitab ta juriidilistele vahenditele. Koos ruuniga Teiwaz viitab ta vanasõnale „kiilu lüüakse välja kiiluga“.
Ruuni Mannaz ümberpööratud asend teatab teile, et te tegutsete antud hetkel endale vastu. Suhete küsimuste puhul see asend on egoismi põhinäitajaks ja võib teile rääkida seda, et teie egotsentrilisus on juureks, teid häirivatele probleemidele. Proovige vahelduse mõttes vaadata asjadele teiste pilguga.
Ümberpööratud ruun Mannaz võib viidata teile miite omasele elustiilile, võib-olla elule välismaal või võõra inimesega. Tihti omab see inimene teie suhtes seksuaalset huvi. Selline võib-olla mõnikord positiivses ladumis ruuni Mannaz tähendus.
............................................................................................................

 Dagaz

Dagaz_Ruunid


Nimi: Hilisem skandinaavia – puudub
Briti – day – päev
Gooti nime taastus – dags – päev

Dagaz – Läbimurre. Transformatsioon. Päev. Väga helge ruun. Toimimise ala on väga suur. Energeetiline ruun. Kanab endas Päikse ja Jupiteri eneriat; värv – tihti kasutatakse kulda ( mitte kollast).
Ühendab endas kahte globaalset ja üksteisega seotud konseptsiooni. Esimesel juhul, võetakse ruuni Dagaz transformatsiooni ruunina ( läbimurde ruun – Blum). Teisel juhul, nagu õitsengu ruuni ( siit ka see nimi) . Mõlemad konseptsioonid ühendatakse ruuni maagilises tähenduses – pimeduse perioodi lõpp (öö) ja valguse ja õitsengu algus ( päev), läbimurde saavutamine mingis olukorras või olukorra liikuma saamine surnud punktist.
Dagaz võib ka viidata sellele, et olete uue elukorralduse mõju või uue mõtlemise mõju all – võimalik, et religioosne valgustumine.
Dagaz – on uue päeva ruun. Ta sümboliseerib ümberkehastumist ja tunnet, mida iseloomustab ütelus:“ Täna – esimene päev, järele jäänud elust“. Ta on eriti hea uuteks algusteks.
Dagaz - see on suurenemise ja kasvamise ruun. See ruun annab tihti märku tähtsast kasvamise – ja õitsengu perioodist teie elus. Tal ei ole negatiivseid tähendusi ja isegi ruuni oraaklis näitab ta, et te omate sisemist jõudu, mis suudab muuta situatsiooni, kui te ainult kasutate seda.
Kasv, mida selle ruuniga iseloomustatakse on pikaldane, kuid püsiv mitte hetkeline ülesaamine ja edu. Seepärast võite te mitte märgata toimuvaid muutusi, kuid ükskord te ärkate ja märkate, et maailm on muutunud teile erksamaks.

Kasutus:
*Rahalise kasvu soodustamiseks
*Kui soovitakse lähemale tuua ebaõnnestumiste, haiguste või mure perioodi lõppu.
*Et muuta enda või kellegi teise situatsiooni
*Aitab ületada takistusi, mis segavad teid midagi lõpule viimast.
*Uued algused

Maagiline sisu Ruuni oraaklis.

Maagiline tähendus. Hõlmab endas mõlemat nii otsest asendit, kui ümberpööratud ja nende peegeldust, mõlemad seotud konseptsioonid. Nii , et võtme sõna selle ruuni juures on „läbimurre“ ja „päev“. Märk võib ettekuulutada edu ja suurt õitsengu perioodi. Teisest küljest võib ta anda märku hetkest, millal võib sooritada üleminekut „ööst“ „päeva“ või transformatsiooni, läbimurret enda muutmiseks.
Selle ruuni ilmumine, tähistab peamist nihet või läbimurret enesemuutumise protsessis, seisundi täielikku ümberkujunemist – 180 – kraadilist pööret. Igas elus on kas või üks hetk, mis – kui ta on aimatud ja tabatud – muudab igaveseks tema kulgu. Seepärast tegutsege täies usus isegi, kui hetk nõuab teilt tühjade kätega tühjusesse hüppamist.
Ruuni oraaklis ta näitab, et te omate sisemist jõudu, mis suudab muuta situatsiooni, kui te ainult kasutate seda.
Dagaz pehmendab takistavate ruunide mõju, kui ta tuleb ladumis nendega koos, viidates täielikule takistustest ülesaamisele.
Ruun Dagaz on seotud teie positsiooni iseloomuga. Koos Kenaz ruuniga räägib ta sellest, et säilitades optimismi saate te tänasest probleemist üle. Kui Dagaz satub kõrvuti ümberpööratud ruunidega Wunjo, Othilia, Mannaz või ruuniga Hagalaz, näitab ta, et pidevalt peatudes probleemidel ja takistustel, tõmbate te neid endale ligi.
Mõnikord selle ruuni ilmumine ladumisel, näitab et teie elus tuleb suur muutus , see võib-olla niivõrd radikaalne, et te ei suuda enam kunagi elada nii nagu enne. Tavaliselt on see seotud uute algustega mingis sfääris, kuid mõnikord räägib see ruun sellest, et peate leppima antud situatsiooniga, mille üle te ei oma täit kontrolli. Kuid tänu välis mõjudele võib olukord paraneda. Sellele viitab eriti läheduses olev ruun Mannaz.
Kui seda märki saadab puhas ruun, siis võib transformatsiooni suurus võrduda surmaga, teie elutee eduka lõpuga. Kuid see ruun võib kuulutada ka edukuse ja õitsengu perioodi. Pimedus on jäänud seljataha algab Päev.
Märgi soovitus – tegutseda usus ja kindluses võidule, vaatamata välistele asjaoludele.
............................................................................................................................................

 Isa

 Isa_Ruunid


 Nimi: hilis skandinaavia – iss – jää
Briti – is – jää
gooti – eis – jää

Isa – See ruun on nii otseses, kui kaudses mõttes jää ruun. Mõju piirkond on sellel ruunil lai ja hõlmab terve inimese keha, alates füüsilisest kuni mentaalseni ning laieneb ka kasuaalsele plaanile ( sündmused ).
Põhiline maagiline tähendus ruunil Isa - „külmumine“ olgu see mis tahes. Tema abiga võib peatada ( kuid mitte likvideerida! ) negatiivset protsessi : haigus ( füüsiline või vaimne ), viha hoogu ( mitte ainult enda oma ), mingisugust ilmingut seltskonna elus jne.. Mõningates olukordades lubab saada vajalikku hingetõmbe pausi.
Ruun Isa juhib inertsi ja entroopia jõude. Ja on ka selle sümboliks.

Kasutus:
*Situatsiooni „külmutamiseks“ antud seisundis.
*Tahtejõu arendamiseks.
*Soovimatute jõudude peatamiseks.

Maagiline sisu Ruuni oraaklis.

Otsene ja ümberpööratud asend: Võtmesõna - „seisak“. See, mis takistab. Jää. Teie vaimuelus on talv. Te võite avastada, et olete takerdunud situatsiooni, mille mõtetki te ei suuda näha. Te võite osutuda jõuetuks midagi teha, peale allumise, taganemise ja isegi mõne kaua hellitatud soovi ohverdamise. Pöörake tähelepanu sellele, et selle ruuni tähendus nii otseses ja ümberpööratud asendis on seisak ja areng, kaks tähendust ühes märgis. Olge kannatlik, sest see on varjatud arengu periood, mis eelneb taassünnile. Saavutused ja edusammud on praegu vähetõenäolised. Sel ajal ärge lootke abile või sõbralikule toetusele ning ärge sellega arvestage. Säilitage oma isolatsioonis ettevaatlikkus ja ärge püüdke jonnakalt oma tahet ilmutada.
Kui te küsisite nõu, siis see märk soovitab teil „mitte joosta peaga vastu seina“, vaid ilmutada kannatlikkust ja mõista vajadust vähesel või suuremal määral ootuseks – võimalik, et eemaldumist asjaajamistest ( või sellest tegevusest mille kohta te esitate küsimust). Kui te analüüsite situatsiooni, siis selle märgi ilmumine, annab teada sellest, et saabunud on seisaku aeg ja see ei pruugi olla seotud mingi konkreetse ebameeldivusega. Arvatavasti ei ole teie intellektuaalne elu praegu eriti hiilgav, asja ajamised on takerdunud, mõned tunduvad isegi mõtetutena . Olukord võib isegi mitte pressida end peale, kuid sellegi poolest, soovitud tulemused puuduvad ja unistuste teostumine lükkub edasi.
Tõesti, edu on praegu vähe tõenäoline, kuid ärge olge põikpäine, muutuge praegu kannatlikuks ja pehmeks – seda nõuab olukord.
Ruun Isa viitab tihti suhete jahenemisele. Olgu need, siis ärilise - või emotsionaalse iseloomuga suhted, seda näitavad ruunid, mis vahetult järgnevad talle. Võib – olla on see sallimatus, solvumine, lahkuminek või isegi sidemete purunemine.
Emotsionaalse suhte kohalt võib olla probleemiks tihti see , et saab rikutud truudus teise inimese poolt, kuid see ruun võib viidata, ka küsija poolsele truuduse murdmisele. Kuid, kui ruun Isa ei satu mõne teise ümberpööratud ruuni kõrvale, võib see probleem leida lahenduse küllalt lühikese ajaga.
Kui ruun Isa, satub väga negatiivsesse ruuni ladumisse, võib ta viidata sellele, et jahenemine on läind liig kaugele, et midagi oleks võimalik sellest päästa. Kui see on nii, siis on soovitav teil pöörduda mingi teise tasuvama projekti või suhte juurde, mis toob teile rohkem rahuldust.
.....................................................................................................................................

Nauthiz

 Nauthiz_Ruunid


Nimi: hilis skandinaavia – nauđ - „vajadus“ puudus
briti - nied - „vajadus“ puudus
gooti – nauths (nauthis) -„vajadus“ puudus

Nauthiz – üks, kolmest viivituse ruunist ta soovitus on - kannatlikus. Te võite märgata, et teid mässivad endasse piirangud, viivitused, tervise probleemid, kuid see ruun viitab sellele, et kui rasked ja väsitavad nad ka poleks, leiavad nad alati lahenduse kindla aja möödudes ja mitte mingi muretsemine ja kiirustamine teie poolt ei pane asja kiiremalt edenema.
Nauthiz viitab alati mingi rakske ja õpetliku situatsiooni läbimisele. Okultses kirjanduses, see aeg on teda nagu „kannatuste rajana“. See aeg on tihti emotsionaalsete piinade aeg. Kuid kohates seda emotsionaalset väljakutset täis relvis ja võites oma hirmu ta ees, võib muutuda see katalüsaatoriks, mis kutsuvad teid ületama kõiki teie teel edaspidi tekkivaid takistusi.
Paljud filosoofid räägivad iseloomu karastumisest, rasketel hetkedel ja katsumustes. Kui suudame endale tunnistada seda, et kui palju kasulikku me saame, ületades tõsiseid ebameeldivusi ning alles, siis me tunnetame, et areneme nii kehalt kui vaimult.
See ruun võib viidata ka vajalikusele mitu korda asja üle järle mõelda enne, kui võtame käsile mõne uue ülesande või projekti, sest te ei oma antud hetkel piisavalt energiat ega võimalusi seda asja lõpule viia. Nauthiz peab peaaegu alati silmas ebaõnne ja soovitab tagasi hoida oma kärsitust, ja jääda sinna kus te olete ning säästa energiat.
Nauthiz omab saturni energeetikat. Raske ruun. Toetab inimest talle raskel ajal – see on tema põhiline tähendus- aga seejuures, nõuab mõningast tagasihoidlikust nii emotsioonides, kui tegudes ja toetab seda tagasihoitust. Nagu paljud ruunid, võib-olla ka see ruun kantud mitte ainult spetsiaalsele amuletile, vaid ükskõik millisele esemele ( nt. Pastakas) või nagu soovitab Sigdriva – käele või küünele.
Ruun Nauthiz omab kahte aspekti, ja tasub meeles pidada koostades oma runskripti. Nauthiz kujutab vajadust, kuid ka vabanemist sellest. Selle ruuni väelisel kasutamisel võib inimene saatust muuta teadmiste ja tarkusega. See on väga võimas ruun islandi armastuse maagias, ta kätkeb endas põhilisi vajadusi ja soove, kutsudes teid otsima kaaslast.

Kasutus:
* Kannatuste ja ebaõnne ületamiseks
* Eesmärgi saavutamiseks
* Kaitseks
* Armastus maagias – kaaslase leidmiseks.

Maagiline sisu Ruuni oraaklis.

Otse asend – Kas normaalselt või ümberpööratuna on see keerukas ruun. Võtmesõna on pidurdatus. Selle märgi ilmumine annab mõista – praegu on teile jaoks pime aeg millal märgatav „kasvamine“ on võimatu. See – eest on võimalikud ebaõnn ja oma nõrkuse objektiivne tunnetamine. Tema õppetund on paratamatus teha tegemist jäiga sunniga. Selle märgi roll on tähistada meie „varjutsoone“, kohti, kus kasv on pidurdatud, mis toob kaasa nõrkusi, mida me negatiivselt prjitseerime teisele. See ruun ütleb: töötage varjuga, uurige, mis teie sisemuses tõmbab teie ellu õnnetust. Vajalik on tagasihoitus ja mitte heita meelt paljudes asjades on kasulik ja mõtekas oodata. Jälgige end – teil on võimalus saada negatiivse energia levitajaks saada ning seejuures ka halva tuju. Ärge mingil juhul lubage seda!
Selle ruuni ilmumine annab teile mõista, et ees on peatused – ajendid veel kord oma plaane kaaluda. Aidaku selle hetke raskused teil korrigeerida suhteid teie „Minaga“. Pidage meeles, et progressile eelneb puhastus. Ja mõelge veel kord läbi nurjumiste ärakasutamine.
Koos tervise ruunidega, Nauthiz viitab probleemidele selles vallas, võimalik, et kroonilistele haigustele või kannatustele. Kuid koosluses tugevate tervise ruunidega otse asendis (nt. Kano ) viitab ta valude vähenemisele ja võmalik, et ka paranemisele, eriti siis, kui ümbritsevad ruunid on positiivsed.
Armastuse küsimustes räägib see ruun, et teid juhib mingi emotsionaalne vajadus, mis antud hetkel ei saa olla rahuldatud.
See ruun viitab olemasolevate vajaduste ja soovide vasturääkivusele, ning kui ta ilmub ruuni ladumise käigus, peate te küsima endalt, kas teid häirivad pisemadki ebamugavused, mida te olete tasakaalutult suureks kujutanud või on teil tõesti probleemid.

Ümberpööratult – Võtmesõna „sisemine kurjus“. Kõik ülevalpool öeldu kehtib ka selle asendi puhul. Kuid, teie ebaõnne asukohta saab täpsemalt määrata – see on teie sees. Arvatavasti viib ta teie probleemide lahendamise juurde teie teel. Vaadake seljataha ja kui teid jälitabki midagi paha, siis teadke, et põhjus on teie sees. Kui lakkame pidamast midagi enda omaks, siis see, mida me enam ei tunnista, teostab laastamise. Siin on vajalik puhastus. Proovige võimalikult täpselt määrata selle põhjused ja astuge nendega võitlusesse. Võtnud selle ette, te tugevdate tahet ja karastate iseloomu. Alustage kõige raskemast ja liikuge selle poole, mis on lihtne. Pidage meeles, et „kannatama“ tähendas algselt „millegi mõju all olema“. Nii olete ka teie oma tee tumeda osa mõju all. Kontrollida tigedust, talitseda impulsse ja ärge lubage ujedust, säilitage endas kindlat usku see on see, mida praegu vajate.
Igakord kui see ruun ilmub ladumisel ümberpööratult, on soovitav kindalsti mõelda mitu korda enne, kui asute tegutsema ja midagi plaanima. Selle ruuni ümberpööratud asend räägib tihti sellest, et te tahate hakata ajama „valet joont“. Nauthiz hoiatab kui jätkate samas vaimus ootab teid paratamatu läbikukkumine ja pettumus. Ärge tehke mingeid äkk järeldusi ja tegusi, sest antud hetkel võib see tuua ainult õnnetusi.
Olles juba liig kaugel valel teel, ruun Nauthiz soovitab olla aus ja tunnistada oma viga, proovides sellega päästa, mida annab selles situatsioonis.
Olles ruuni ladumis koos Wyrd või Jeraga, viitab ta sellele, et on käes aeg, millal te olete sunnitud kandma mingisugust kahju mineviku valede tegude eest. Wyrd viitab sellele et tegemist on karma võlaga, Jera see – eest näitab, et teiega hakkab tegelema seadus organid või bürokraatija.
Kui te ei ole aus enda ja teistega ning ei soovi tunnistada, et õiglaselt peate, siis avastate et asjadesse sekkub mingi jõud, mis ei allu teie kontrollile ja kannab selle eest hoolt, et te omad võlad tasuksite. Kui ümberpööratud Nauthize kõrval asetseb Hagalaz on see „väline jõud“ võimalik, et Kõiksus, kui ruun Wyrd – on see saatus.
.......................................................................................................................

Hagalaz

Hagalaz_Ruunid




Hagalaz – on purustuste ruun. Seotud on ta laostavate loodus jõududega, purustustega, tühistamistega, lõhenemistega ja stiihia energiatega. Massiliste õnnetuste puhul, samuti nagu ka, üleujutuste, maavärinate ning vulkaani pursete korral toimuvad järsud ja küllaldased energia sähvatused, mis on analoogilised selle ruuni energiaga.

Selle ruuni tähendus maagias on evolutsioon. See on aeglane, kuid püsiv, kindlates raamides areng. Tema fikseeritud raamistik tagab turvalisuse ja ei luba negatiivse energia tungi teie arenemisruumi.
Põhiliseks omaduseks, miks kasutatakse seda ruuni maagias – on ta omadus abistada väljumisel “nõiutud ringist”. Lihtsaim näide on – kõigile tuntav enesehaletsus. Mitte harva ei veeda inimene tunde ja päevi, kurtes oma ebaõnne ja paisutades teda nii suureks, et lõpuks hakkab see varjutama valgust. See seisund on energeetiliselt püsiv ja peale selle rohkem haiguslikum. Teadvustades endale, et oled sattunud sellisesse “nõia ringi” ja oled vangis omas lõputus sisemise negatiivse energia peegelduses – see on juba kõva üks kolmandik vabadusest. Ja kui te ei ole võimelised iseseisvalt enam edasi väljuma, joonistage ruun Hagalaz ja ta aitab teostad vajalikku läbimurret ja lõhestab ringi. Ja kui te märkate, et antud olukorras on keegi teine joonistage ruun talle ja see aitab tal mõista situatsiooni ja väljuda sellest.

Kasutus:
* Kaitse.
* Kasutatakse, siis kui on vaja edu (õnnestumist).
* Kaasa aitamiseks positiivse tulemuse saavutamiseks kindlates raamides.

Maagiline sisu Ruuni oraaklis.

Otsene ja ümberpööratud asend - Võtme sõnad – “täielik läbimurre”, purustavad loomulikud jõud, stiihiate energiad. Muutus, uuendus, vabadus ja vabanemine on selle märgi oma-dused. Tema ilmumine osutab tungivale seesmisele vajadusele vabaneda piiravast samas-tamisest materiaalse reaalsusega ja tajuda protomõistuse maailma. Ruun viitab sellele, et küsija ellu on tekkinud mingi juhtimatu jõud, võimalik, et kirg, mis allutab ta endale ja teeb võimatuks vastu võtta iseseisvaid otsuseid. Omab mõtet mõista või veel parem tunnetada, et teie ellu on sisenenud midagi stiihilist. See on stiihiliste purustuste, täielikult väljaspool teie kontrolli toimuvate sündmuste ruun. Oodake kõike võimalikke asju – ebameeldivusi, ootamatuid sündmusi, plaanide purunemisi, luhtuvaid lootusi, jne.. Oodake oma plaanide purustamist, kuna see on vägev ärkav jõud, kuigi tema tegevus vormid võivad olla erinevad. Kõige paremini kirjeldavad selle märgi toimet sõnad “täielik suhete katkemine”. Kuid see märk räägib mitte ainult purustustest, kuid ka muutustest – nii teis endis, olukorras, mis väljendub milleski uues ja vabanemises vanast. Ruuni soovitus võib–olla küsija isiksuse muutumise või ümberkujundamise vajalikkus.
.................................................................................................

 Raidho

Raidho_Ruunid



Nimi : Hilisem skandinaavia oma - reiđ - “teekond”
Briti – rad - “teekond”
Gooti – raido – “rännak”

Raidho – on teekonna ruun – kõigis selle sõna mõistetes. Kuid ta ei ole ainult reisimise ruun, ta juhib ka kosmilisi seadusi, õiglust ja korda. Mitte harva ei assiotseeru ruun Raidho “Maailma õigluse rattana” – sanskr. rita. Nagu Jera nii on temagi kasulik juriidilistes küsi-mustes, eriti siis, kui teid on valesti süüdistatud ja on vaja õigluse jõudude abi vaidlustava-tes küsimustes. Töö selle meeldiva ruuniga on eriti efektiivne inimestele, kes tunnetavad tema taga olevat ilu, kes elavad põhimõtte järgi “Via est vita” (lad. “elu – see on teekond”). Nendele inimestele võib ruun Raidho iseenesest teenida kena talismanina.
Peale selle on see liidu ja harmoonia ruun, lõpule viiv sünteesi ruun - mitte otseses mõttes lõpule viiv.

Selle ruuni kasutamine praktilise maagia eesmärkidel võib kirjeldada täiesti täpselt – nagu öeldud on see teekonna ruun. Kui teil seisab ees reis, siis talisman Raidho ruuni kujutisega muudab teie teekonna otseseks ja ajaliselt lühemaks, teeb teie reisi meeldivaks ning väldib sattumist mitte vajalikesse sekeldustesse ning ebameeldivustesse. Kui asute mingi teistsuguse plaani teostamise rajale, ruun Raidho toetab teie jõude ja suunab te jõupingutusi.

Kasutus:
* Et saavutada kohtumõistmises õiglust.
* Ohutuks ja mugavaks reisiks.

Maagiline sisu Ruuni oraaklis.

Otse asend – Võtme sõna – teekond, rada, side, taasühinemine. See on millegi kaht külge, kaht elementi omava sideme, harmoniseerumise ruun; lõpliku taasühinemise ruun, mis saavutatakse teekonna lõpul, kui ülemine ja alumine saavad üheks. Kui olete puhas, võite neut-raliseerida oma soovimatuse lasta õigel toimel teid läbida. Nagu alati, on teekond suunatud eneseravimisele, enesemuutumisele ja liidule. Usaldage iseenda protsessi – niisugune on selle märgi olemus.
Kui te küsisite oma tuleviku kohta – teadke teid ootab ees teekond. Kui küsisite nõu Valge-telt (oleviku kohta) – asuge teele. Kui te analüüsite antud situatsiooni, siis teadke te olete juba teel. Ainu õiglane teie jaoks on, et tegevus millega tegelete vajab tegutsemist või juba teostub – ärge segage. Usaldage asjade kulgu ja kõige tähtsam iseennast. Ärge looge uusi mõtteid, mitte vajalikke mõtisklusi, targutusi ja muid mentaalseid segajaid – andke voli sellele mis peab harmoniseerima ja liituma osakestest. Ja teadke, tee on teie ees – nii et astuge julgelt.

Ümberpööratult – Võtme sõna – ootamatus. Selle märgi ilmumine soovitab meil olla kõigis asjades tähelepanelik, mis meie ümber toimub, seejuures ka igapäevases elus. Ei tee paha kõrgendada oma ohutunnet kõikides oma tegevustes ümberkaudsetega - eriti suheldes teistega. Arvatavasti ootavad teid ees ootamatud sündmused, midagi uut, mingid muutused. Igal juhul, on teil vaja teha mingeid pingutusi, võimalik, et märkimisväärseid. Ümberpööratuna soovitab see märk olla teil eriti tähelepanelik isiklike suhete vastu. Olge ettevaatlikud suhtlemisel sõpradega ja lähedastega – märk võib ette kuulutada võimalikust tõsisest lõhenemisest. Praegusel juhul on kõige suurem võimalus sattuda tõsistesse tülidesse ning konfliktidesse. Säilitage huumorimeel – mis ka ei juhtuks, jääb teie otsustada kuidas vastata.
..........................................................................................................................

 Ansuz

Ansuz_Ruunid


Nimi : Hilisem skandinaavia oma – ķss – “aas”
Briti – ķs – “aas”
Gooti nimi – ansus – “saadetis”

Ansuz. See ruun on üks pühamaid ruune. Kõrgeima maagilise pühendamise ruun – kolmas ruun alu pühakirjas.
Merkuuri energeetika. Tegevus piirkond on piiramatu, eriti tugev seos on sahasrara-, anja- ja vishudda chakratega inimesel. Ruun ise on seotud Odiniga ja samuti ka tema varjukülje-ga – Lokiga , salakavala aasiga. Ruuni nimed täiendavad suurepäraselt üksteist: üks võtme mõisteid on – “märk”, assotsieerub Castaneda “Jõu märkidega”. Blum nimetabki seda ruuni “Saadiku ruuniks”.
Ansuz – on kontaktide ruun. Selle ruuni tähendus on ka – huuled, seepärast harilikult viitab ta öeldud sõnale, soovituse vastuvõtule või tarkuste omandamisele.
Ta võib ka viidata mingile, kirjalikule- (kooli test) või suulisele- (vestlus tööle võtmisel) ek-samile.
Ta juhib laulmist, luulet, eksameid, vestlusi ja maagilisi loitse. Teda on hea kasutada küsi-mustes mis on seotud suhtlusega.
Ruuni Ansuz maagiline kasutamine – on raske, see nõuab kogemust ja kindlat hulka isik-likku jõudu.

Kasutus:
* Veenev ja juurde tõmbav rääkimise oskus.
* Teadmiste omandamine.
* Kindlus ja õnn eksamitel.
* Aktiivse maagilise energia suurendamine.

Maagiline sisu Ruuni oraaklis.

Otse asend – Seda ruuni nimetatakse “Saadiku” ruuniks. Võtme sõna – saamine: läkitused. Lihtsamal juhul – kingi saamine, ootamatu edutamine (edu), kellegi ilmumine või teade (ki-ri, sõnum) kellegilt. Isegi õigeaegset hoiatust võib võtta kingitusena. Raskemal juhul – ju-malatelt märgi saamine või selle ootus, vaimne and. Kui juhtub midagi ebaharilikku – kindlasti pöörake sellele tähelepanu, kui keegi annab nõu – võtke seda kuulda. Püüdke olla väga tähelepanelik ja valvas kohtumiste, visiitide, juhuslike kokkupõrgete ajal, eriti nende-ga, kes on teist vanemad või omavad suuremat tarkust kui teie. Märgile vastab uus pere-kondliku ühtluse tunne. Selle ruuni ilmumine soovitab olla vaistlik ja käituma taiplikult.
Kui ruun Ansuz juhtub olema otse, siis te võite unustada oma hirmud eksamite suhtes, sest ta viitab omadusele, kergelt ja ladusalt välja tuua jutustades kõik vajalik.
Ta näitab vajadusest kindla- ning täpse mõtlemise ja ettevaatlikkuse järele, tihti seoses teiste inimeste soovitustega. See soovitus võib tulla, kas esivanema või mõne austatud isiku käest. Suhtuge sellesse tähelepanuga, sest Ansuz viitab avatud ja omakasupüüdmatule soo-vitusele, mis on aus ja tihti ka kasulik.
See on avatult pakutud soovitus, täiesti kavaluse ja alatuse vaba ja ta võib-olla just see mida teil oli vaja kuulda, et otsustada oma valiku suhtes. Vaadake ruune, mis ümbritsevad ruuni Ansuz, nad võivad anda viite kellelt tuleb soovitus. Kui see on ruun Berkana, siis tuleb see soovitus lähedaselt sugulaselt, näiteks, ema või laps – keegi vahetult oma perekonna liik-metest. Kui kõrval on ruun Othilia , siis selleks inimeseks on vanem sugulane, kui kõrval on Jera – siis on soovitajaks mingi jurist või ametnik.
Mõnikord räägib selle ruuni ilmumine uue ameti õppimisest või tegevusest, mis puudutab elu külge või situatsiooni, millega te pole enne kokkupuudet omanud. Sellises olukorras, on tõenäoline, et võite saada abi mõnelt kaastundlikult ja kannatlikult inimeselt, kes on tark ning tähelepanelik ja kellelt te võiksite ka palju õppida.

Ümberpööratult – Võtme sõna - asjatus . Te olete mures; paljud asjad on teile arusaamatud, teie tegevus – asjatu. Teile võib muret teha see, mis tundub katkenud sidemena, selguse või arusaamise nappusena kas teie minevikus või käesolevas situatsioonis. Te võite tajuda, et miski segab pakutavat vastu võtta. Asjatuse, raisatud jõupingutuse, viljatu teekonna tunne võib teis tekitada masendust.
Pöörake tähelepanu sellele, et enamus teie poolt korda saadetud asjad ei ole eriti mõistli-kud ja teie olukorra analüüs vigane. Kõigepealt peab võitu saama võimalikust nukrusest, pärast seda – kainelt läbi uurida olukord. Arvestage sellega, et see märk räägib antud olu-korra vältimatusest ja õigeaegsusest, mis on tingitud mingisuguse üleminekuga, teie elus või seoses teile muret tekitava asjaga. Ärge laske häirida see on vältimatu peatus edasiviival teel. Tuleb korralikult läbi mõelda enda mineviku teod ja võtta õppust teie poolt sooritatud vigadest. Kui kaev on risustatud, on aeg teda puhastada.
Ümberpööratud ruun Ansuz viitab kavalusele, valele ja pettusele. Ärge uskuge midagi, mida te kuulete sellel ajal ja proovige teada saada teisi arvamusi, kui te kahtlete milleski.
Olge valvsad! Teine inimene soovib midagi endale, mis on temale parim, kuid teile see ei pruugi olla parim. Ümberpööratuna see ruun viitab egoistlikule, ebaobjektiivsele soovituse-le, mis tuleb tihti inimeselt, kes on segaduses seoses antud probleemiga, mis on täielikult kaotanud tema omakasupüüdmatuse.
Esivanemad ja kõrgemal seisvad inimesed, võivad teie plaane segada sel ajal. Te võite tunda murelikust raskuste pärast, mis takistavad teid vastu võttmast, seda mis oli pakutud. Võivad esineda raskused suhtlemisel ja selguse puudumine, mis on seotud mineviku või praeguse raske olukorraga.
Ümberpööratud asend sellel ruunil võib viidata võimetusele või täielikule ära ütlemisele teie poolt, võtta õppust oma elu õppetundidelt. Ta võib ka tähendada probleeme õppimises või õpitu kasutamises valedel eesmärkidel. Seoses sellega tuleb tähelepanu pöörata ruuni Wyrd asukohale. Kui ta ilmub koos teiste negatiivsete ruunidega, siis see võib viidata eluaegsele õpilasele, kes kogub teadmisi teadmiste pärast, kuid ei kasuta neid reaalselt kunagi või ei mõtlegi neid kasutada asjalike tegude jaoks.
...........................................................................................................

 Thurisaz


 thurisaz_Ruunid


Nimi : Hilisem skandinaavia oma – Thurs – “turs” (tursid – liik hiidusid).
Briti – thorn – torkpõõsas (paljudes kohtades okastraat).
Gooti rekonstruktsioon – thauris –a) “turs” ; b)värav.

Thurisaz – on suunatud kosmiline kaitse Jõud. Omab kolme aspekti, milledest kõige tõe-näolisem tuleneb tema kõige levinumast nimest – thurs – hiiglane saksa mütoloogiast. Hili-semal ajal olid nad jumalatele jõule vastased, kuid algselt võeti neid kui iidselt “esmaseid” jumalaid, vanema põlvkonna jumalatena. Selles suhtes on thursid võrreldavad titaanidega. Põhiline thurside iseloomujoon on – nende võimsus mis peegeldabki ruuni sisu.
See sama võimsus sai hiljem ka ühe “teise” põlvkonna jumalale Thorile tööriistaks. Sellega on seotud ruuni teine aspekt – tema kuju kordab Thori vasara Mjolneri kuju.
Ja lõpuks ka kolmas aspekt see on seotud gooti nimega “värav” …. Mingil määral võib lu-geda ruuni Thurisaz sõjalise pühendatuse ruuniks.
See on puhas Jõud mida ei saa reguleerida teadvusega. Ta on Jõu poolt kasutatava vormi peegeldus. See ruun on eriti kasulik koos ühendatult Fehu, Kenaz, Sigel, Uruz, Wunjo ja Berkana ruunidega – Thurisazi Jõud on võimeline efektiivsel moel suunama nende energiat. Kasutage teda , siis kui on vajalik mitte eriti suurt lisa jõupingutust, et end “maast lahti tõu-gata”.
Võimas, kuid ka väga keeruline mõistmiseks. Saturni energeetika; värv – must, mõnikord purpur või sügav violetne. Seotud on ta muladhara – ja ajna –chakratega.
Annab jõudu ja võimeid mõtisklemiseks, keskendumiseks ja tähtsate otsuste vastu võtmi-seks. Ta omab ideaalse talismani võimeid mediteerimiseks.

Kasutus:
* Uued alustused.
* Kasutage teda kui teil on vaja õnne või kui olukorrad väljuvad teie kontrolli alt.
* Kaitseks (aktiivseks ja passiivseks).
* Vastaste neutraliseerimiseks või vastutegevuseks.
* Et läbi suruda küsimused armastus maagias.

Maagiline sisu Ruuni oraaklis.

Otse asend– Võtme sõna on – värav, teiste sõnadega uue etapi algus. See ruun omab palju-sid sidemeid kaitsega ja õnnega, eriti kui ta ilmub meile ruunide Eihwaz ja Algiz kõrval. Mõnikord võib see kuulutada, ettenägematut edu, harilikult just kohast, kust me seda ei oota ja seejuures tundmatust allikast. Te lihtsalt satute “õigel ajal õigesse kohta” ning lõi-kate sellest kasu.
Kuid mõnikord näitab ta ka seda, et teie poolt tuntav ja nauditav vedamise vöönd hakkab lõpule jõudma. Hoolitsege selle eest, et te ei oleks liiga enesekindel, sest sellisel juhul saate te julma ärkamise osaliseks. Vaid vaadake asjadele kriitilisema pilguga, hinnake, mis teid reaalselt ees ootab enne, kui te hakkate kindla sihiliselt edasi rühkima.
Sellistel juhtudel see ruun võib viidata sellele, et te olete mingis mõttes ebaõiglane ja põik-päine. Eesmärk mille poole te püüdlete võib-olla mitte nii kergesti saavutatav, teie pideval häälestatuse pärast: ”Mul on õigus ja teil pole õigus”. Ruuni Thurisaz ümbritsevad teised ruunid ütlevad teile, kas see puutub ametiasjade-, finantsiliste- või emotsionaalsete suhete kohta. Kui Thurisaz ruuni kõrvale satuvad kas ruunid Hagalaz, Nauthiz või Isa , siis teil ta-suks üritused ja katsed mida olete plaaninud, ajaliselt edasi lükata, aga kui teil pole muud võimalust ja te peate vastu võtma siiski otsuseid, siis küsige nõu targematelt- ja erapoole-tutelt inimestelt. Seda on eriti, siis soovitav teha, kui kõrval asetsevad ruunid Ansuz, Jera või Mannaz.
Lühidalt, kui teile paistavad silma negatiivsed ruuni Thurisaz küljed, siis teadke see tähen-dab seda, et teie vastu töötavad inimesed, kes on teist tugevamad moraalselt, poliitiliselt või finantsiliselt. Kas kestab see olukord kaua või ei, see sõltub kõrval asetsevate ruunide abist.
Kuid positiivses ruuniladumis Thurisaz võib viidata sellele, et teie ellu sisenevad praegu võimsad kaitse-, edu- ja head tervist andvad jõud
See on ka mittetegemise ruun. Seepärast ei tohi väravatele läheneda ja neist läbi astuda il-ma mõtlemata. Kujutage ette, et seisate mäetipul väravate ees. Kogu teie elu on jäänud sel-jataha alla. Enne edasiminemist peatuge ja meenutage minevikku: õppimist ja rõõme, võite ning kurvastusi – kõike, mis on teid siia toonud. Heitke sellele kõigele pilk, õnnistage seda kõike ja laske tal minna. Vabanedes minevikust, te taastate oma energia. Nüüd astuge vära-vast läbi.
Värav peab olema läbitud alles peale seda, kui olete lõpetanud kõik eelmise etapi asjad.
Kui te küsisite nõu, siis – mõtisklege. Oodake. Lõpetades nii selle, kui teise – astuge vära-vast sisse.
Kui te analüüsite olukorda, võtke vastu ikkagi see soovitus. Igal juhul on mõtet heita pilk tagasi läbitud teele ja hinnata, mida saadud pagasist tuleb võtta kaasa tulevikku ja millest on parem loobuda.

Ümberpööratult – Võtme sõna – nõrkus (sunnitud jõudeolek). Ümberpööratud asendis ruun Thurisaz on paljus sarnane ruuni otse asendiga. Põhiline erinevus seisneb selles, et antud olukorras te (või see inimene kellele te laote ruune) ei soovi pöörata tähelepanu teile antud soovitusele või informatsioonile. Te olete endast liiga sissevõetud ja tahate liikuda ainult oma joont mööda ning mitte võtta vastu soovitusi, mis ei ole etteantud teie mõistuse-ga või ei ole seotud teie kogemustega.
Kui see ruun on ümberpööratud, siis tagajärjed sellele põikpäisele liikumisele on kehvemad, kui olukorras, kus see ruun on otse asendis.
Ta kuulutab ette aega, millal teie edu on hakkab ammenduma ning teil tuleb kokku koguda kogu oma ettevaatlikus ja liikuda edasi antud olukorras ülimalt tähelepanelikult. Igasugune kiire ja läbimõeldamatu tegu, kutsub esile kahetsuse, sest see on tingitud teie sisemisest nõrkusest. Te hakkate petma isegi iseennast seoses oma motiividega, aga jätkates tegevust samamoodi, hakkate looma üha uusi ja uusi probleeme ning veelgi tõsisemaid kui need, mis mõjutavad teie elu antud hetkel.
Mõnikord ümberpööratud ruun Thurisaz, viitab sellele, et te tunnetate ähvardusi inimeselt, keda te loete endast nõrgemaks või mingil moel ka teile alluvaks. Ümberpööratult, kui see ruun asub ruuni Kano kõrval, on signaal sellest, et see inimene plaanib tõsta end esiplaanile.
See märk nõuab teilt mõtisklusi. Rutakad otsused sel ajal võivad äratada kahetsust, kuna tõenäoliselt hakkate tegutsema nõrkusest, pettes ennast oma motiivide suhtes ja luues uusi probleeme, märksa ebameeldivamaid kui need, mida püüate lahendada. Olukord on keeru-line ja tegevus millega te tegelete peale sunnitult või ei ole teil julgust tõele näkku vaadata ja selgelt analüüsida olukorda, need asjaolud ainult halvendavad situatsiooni. Palju muidugi teist ei sõltu, aga ikkagi, olukorras selgusele jõuda ja järele mõelda on – vajalik. Te peaksite võimalikult kiiresti asja oma kontrolli alla võtma ning õppima iseseisvaid ja sõltumatuid otsuseid tegema.
...........................................................................................................

 Uruz

 Uruz_Ruunid

Nimi : Hilisem skandinaavia oma – Urr – “euroopa piison ”(metsik härg).
Briti – ur - “euroopa piison ”(metsik härg).
Gooti – urus – “härg”

Uruz - ruun sümboliseerib metsikut härga ja ta on paljudes suhetes sarnane Fehu ruuniga. Kuid Fehu esindab kodustatud ning ettearvatavat karja, aga Uruz esindab metsikut elujõu-du ja vaprat metsikut härga, kes elutses samal territooriumil ning mängis põhjamaa hõimu-de elus märgatavat rolli.
Metsik härg oli nendele rahvastele mehisuse ja jõu sümboliks, seepärast Uruz loetakse väga kaalukaks hea tervise ja tugeva organismi vastupanuvõime näitajaks.
Uruz - on võimsuse, maagilise energia ,“selle mis tegutseb”, kire - sõjalise ja erootilise vai-mustuse ja ekstaasi ruun. Uute alustuste ruun – edu on võimalik ainult seal kus on ja kire juures olek. Alu triaadi pühendamise esimene ruun.
Muutuste ruun ja Jõu ruun. See on loov Jõud. Tegevus valdkond – füüsiline ja peenmaailm, olmelises plaanis. Ei tasuks võtta seda jõudu lõpliku jõuna, vaid nagu kõike hõlmava ja ühendavana. Ruuni jõudu on lahutamatult sulatatud (Yin ja Yang) mees- ja naisalge osake-sed ning see ruun annab meestele mehelikust , naistele naiselikust ja kindluse tunnet nii ühele kui teisele . Teisest küljest kõik sidemed võivad tekkida ainult seal kus on energia - Jõu komponent; nõrk inimene ei suuda armastada ja olla sõbraks. Sellega on seotud ruuni teiseks maagiliseks kasutamise küljeks– ta võib aidata kaasa armastuse ja sõpruse tekkimi-sele ja tugevnemisele , abielude sidumisele ning partnerlus lepete sõlmimisel. Kasutage teda , et anda väike tõuge aeglustavatele asjaoludele. See ruun on elu energia ja jõud , ta on ka-sulik ka mis tahes ravi maagias , eriti siis kui patsient on nõrk ja vajab mingisugust lisa energiat.

Kasutus:
* Teie ellu uue olukorra ligitõmbamiseks.
* Uute olukordade loomiseks tahte jõule.
* Hea füüsilise vormi hoidmiseks ja ravimiseks.


Maagiline sisu Ruuni oraaklis.

Otse asend – Võtme sõna – uue vormi saavutamine. See ruun juhib muutusi, tavaliselt ootamatu iseloomuga muutusi, mis sunnivad teid pöörduma enda poole, et kasutada seda tõelist jõudu, mida suudab anda ainult see ruun.
Need muutused on tihti loomulikud ja neid ei tasu vältida. Me peaksime teadma, et sarna-selt nahka vahetavale maole, on meil vaja tihti vabaneda millestki vanast, et anda teed uue-le. Vaadake üle asjad oma elus, millesse te võib-olla olete praegu, ülemäära kiindunud. Vaadake ka ruune, mis ümbritsevad Uruz `st – teil tuleb tõenäoliselt nendest asjadest loo-buda.
See on lõppemise ja uute alguste märk. Midagi lõppeb ja vastavalt midagi algab. Teie ellu on tulnud Jõud (tuleb veel õppida mitte panema sellele piiranguid - see on ruuni üks soo-vitustest) ,tähendab – ees on vältimatud muutused sellepärast , et kus on Jõud seal ei ole seisakut. Ruun Uruz ühendab endas mees- ja naisalget. Ja see ongi selle Jõu algallikaks , mis kohe-kohe siseneb küsija ellu ja kutsub esile selles suured muutused. Uruz sümbolisee-rib ühe eluetapi lõpule jõudmist ja uue haru algust. Ei tasu karta kaotusi – edasi liikumisel on need vältimatud. Märk võib ka anda tunnistust edust , mis on tekkinud selle Jõu taga-järjel. Ta näitab, et teie elu on üle kasvanud oma vormi piiridest, mis peab surema, et elu-energia võiks kehastuda uues sünnis, uues vormis. See mis praegu toimub, võib teid õhuta-da läbi elama surma oma isiksuse sisemuses. Kuid peamine praegu – ja see on ka põhi soo-vitus – jätta maha vana vorm ja lubada (ning aidata) Jõul luua uus ning võimaldada sellesse ümber kehastuda. Pidage meeles, et uus vorm, uus elu on alati parem kui vana.
Igakord kui see ruun tuleb seoses tervise küsimustega, viitab ta kiirele tervenemisele ja jõu taastumisele.
Uruz võib mõnikord viidata meesterahvale armusuhetes või tähendada tugevaid tundeid. Ta võib ka näidata küsija isiku tõelist tahet – seda et ta tõeliselt tahab. Sõltuvalt teda ümbritse-vatest ruunidest on suur tõenäosus, et see juhtub. See on tugev ja mehine ruun.
Finants ja äriliste iseloomuga küsimustes võib see ruun viidata võimalikele asjade liikumi-sele paremuses suunas, kuid sellisel juhul, kui ainult kasutada visalt oma olemasolevaid võimalusi ja tehes suuri pingutusi. Uruz ilmub tihti ruuni laotuses, et ette kuulutada tee-nistuse ja karjääri redelil edasi liikumisest, mis on harilikult seotud ka lisakohustustega. Sellisel juhul, kui ilmub Uruz, kinnitab ta teile, et olgu uus aeg, kui pingeline ning raske ta-hes, teil jätkub jõudu sellega hakkama saamiseks. See ruun on ürgse jõuga.
Olles kõrvuti positiivsete ruunidega, viitab ta õnnele ja kindlale edule, see sõltumata sellest millised olid oletatavad šansid.
Valmistuge uueks võimaluseks, mis väliselt näeb välja katusena. Otsige tuhast – ja avasta-ge seal uus perspektiiv ning “uus sünd”.

Ümberpööratult – Võtme sõna – Jõu deorganiseerumine. Ümberpööratult ruun Uruz näi-tab, et teil ei õnnestu või pole juba õnnestunud kasutada võimalust. Värskendage omi mä-lestusi. Olete te ära öelnud heast võimalusest, väikeste viperuste pärast? Olete te hirmul ja madalal enese hinnangul lasknud peatada end otsuste vastuvõtmisel?
Mõnikord võib see ruun viidata nõrgale tahtejõule. See võib väljenduda motiveerimata või soovil lubada kellelgi, kes on teie arvates “tugev isiksus” dikteerida teie veendumusi ja rää-kides teile kuidas tuleb elada. Võib isegi tunduda, et teie vastu kasutatakse teie enda jõudu. Sellele viitavad ka Uruz ruuni kõrval asetsevad või vahetus läheduses olevad ruunid Gebo ja Wunjo.
Kuna Uruz on seotud tervisega, siis ümberpööratult võib see ruun viidata madalale eluener-gia tasemele või mitte eriti raskele haigusele millega teil tuleb varsti kokku puutuda. Mees-tele võib see tähendada ka probleeme, mis on psühholoogilise, füüsilise või seksuaalse ise-loomuga.
Isegi ümberpööratult Uruz võib ikkagi viidata ootamatutele muutustele teie elus. Kui ta sa-tub kõrvuti olema muutuste ruunidega (Eihwaz või Raidho), siis võib ta viidata sellele, et motivatsiooni puudumine sunnib jätma teid midagi ilma tähelepanuta ning võimalik, et see on meeldiv muutus paremuse poole.
Kui aga ennustamise tulemus on põhiliselt negatiivne, siis Uruz viitab sellele, et te peaksite lubama sellel muutusel minna lihtsalt mööda, sest ta tooks kaasa ainult ebameeldivusi.
Nii otse- ,kui ümberpööratud asendis võib Uruz ette kuulutada tähtsaid muutusi, kuigi üm-berpööratult ta kuulutab muutusi, mis teile eriti ei meeldiks. Kuid kõik võib ka osutuda pa-remaks, kui ümberpööratud Uruz satub positiivsete ruunide keskele.
Mõnedele on see märk häiresignaaliks ning tühised ebaõnnestumised ja pettumused on vihjeteks. Teistele – tundetumatele ja harimatumatele – on ta seotud tõsise vapustusega. Selle märgi ilmumine võib anda tunnistust mööda lastud võimalustest või pettumustest ja ebaõnnest. Kuid see – on ainult pealispindne , aga siiski ebameeldiv. Teie ülesandeks on sellisel juhul - viia läbi olukorra ja enese analüüs ning välja töötada variandid kus ja miks on toimunud Jõu deorganiseerumine, mis antud olukorras ei tööta nii nagu peab ja võimalik on ka, et ta on teie vastu. Sellises olukorras nõuab ruun küsivalt poolelt tõsist järele mõtle-mist omaenda isiksuse üle, mis omab puudusi ja kui nendest mitte loobuda võivad need viia väga nutuste tagajärgedeni. Kuid ärge lahkuge teelt pimedusse. Sattunud sügavasse vette, õppige sukelduma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar