Hästi mõnus kurgisalat, mida enne purkidesse panemist kuumutama ei pea. Jahedas hoiuruumis säilib kenasti mitu kuud.
Salatit võib teha nii sinepiseemnete kui ka terava sinepiga.
Vaja:
Vaja:
1 kg värsket kurki
3 sibulat
1 terve küüslauk
1 sl suhkrut
1 sl soola
1 sl 30% äädikat
purustatud musta pipart
2 tl kanget sinepit või 1 slsinepiseemneid
1-2 tilliõisikut
Valmistamine:
Valmistamine:
Lõika kurk, sibul ja küüslauk viiludeks.
Sega kõik ained suures kausis, lase jahedas 12-24 tundi seista, kuni kaussi on tekkinud päris palju kurgivedelikku.
Tõsta salat pestud steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.
Säilita külmkapis ning tarbi mõne nädala (või siis kuu) jooksul.
allikas:nami-nami
allikas:nami-nami
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar