1. märts 2018

Kurgiväljakutse 18

Marineeritud kurgisalat. 

Hästi mõnus kurgisalat, mida enne purkidesse panemist kuumutama ei pea. Jahedas hoiuruumis säilib kenasti mitu kuud.

Salatit võib teha nii sinepiseemnete kui ka terava sinepiga. 

Vaja: 
1 kg värsket kurki
3 sibulat
1 terve küüslauk
1 sl suhkrut
1 sl soola
1 sl 30% äädikat
purustatud musta pipart
2 tl kanget sinepit või 1 slsinepiseemneid
1-2 tilliõisikut

Valmistamine: 
Lõika kurk, sibul ja küüslauk viiludeks.
Sega kõik ained suures kausis, lase jahedas 12-24 tundi seista, kuni kaussi on tekkinud päris palju kurgivedelikku.
Tõsta salat pestud steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.
Säilita külmkapis ning tarbi mõne nädala (või siis kuu) jooksul.

allikas:nami-nami

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar