24. juuli 2014

Värsked hapendatud kurgid

Esimesed kurgid 23.04.11RETSEPT

umbes 1 kg väikeseid kurke
1 l vett
2 spl jämedat soola
1 spl suhkurt
peotäis mustsõstralehti
pöidlasuurune jupp mädarõika juurt
väike punt tillivarsi
1 küüslaugupesa
Pane kurgid paariks tunniks jääkülma vette likku. Pestud ja leotatud kurgid pane vaheldumisi lehtede ja tillivartega sobivasse nõusse. Lisa sinna ka mädarõikalaastud ja risti pooleks lõigatud küüslaugupesa. Keeda veest, soolast ja suhkrust soolvesi ja vala see kuumalt kurkidele. Pane peale vajutus, et kurgid kenasti soolvees seisaksid. Homme võid kurke krõmpsutama hakata.
Võta kurke anumast alati puhta kahvliga, käega purgis sobrades läheb asi kiirelt rikknema.


allikas

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar