3. märts 2018

Vanarahva tarkusega....

Oleme kuulnud, et maha kukkunud sool toob õnnetuse? Aga me saame sellist probleemist jagu ja väga lihtsa maagilise lausumisega. Võtke natuke, sõrmeotsa täis soola ja visake üle vasaku õla, see juures lugedes loitsu:
Sool- soolake, võta mure, saada õnn.
Leiva kukkumine toob õnnetust. Selline uskumus tuleneb sellest, et leiba hoiti kaitseks, igas kodus. Juhul, kui leib kukkuski põrandale, võtke ta üles ja küünla valgusega tehke rist peale ja märja käega laske leivast üle. See juures öelge loitsusõnad:
Õnnetus, mis tahtis tulla, sama rada tagasi mingu. Leivale andke suud ja visake lindudele või loomadele.
Sahtlisse pannes köögi terariistad, kindlasti öelge sõnad juurde:
Ilma vereta!
Toiduained kappi pannes, lausuge loits:
Ilma näljata!
Kui vahetate voodipesu, tuleb öelda:
Ilma õudusunenägudeta!
Juhul, vahetades läbipõlenud pirni lambil öelge tegevuse käigus:
Pimedus metsa, tuppa valgus, hinge ja perre armastus!
Tänu vanarahva tarkusele, nii mõnigi probleem ujus kenasti mööda kodust ja perest!
Igaühel meist on oma eelised- eriti tehes kodutöid. Oleneb aga sellest, mis märgi all oleme sündinud.
Kes on sündinud VEE märgi all ( Skorpion, Vähk, Kalad ), on rahul kõigi kodutöödega. Neile sobib eriti veega "mängida" - põrandate pesu, psupesemine, märg koristus.
MAA märgi all sündinud (Sõnn, Neitsi, Kaljukits ), neile ei meeldi kodutööd ja võtavad hoogu, et neid teha. Kui saavad hoo sisse, teevad korralikult.
ÕHU märgi all sündinud ( Kaalud, Veevalaja, Kaksikud), kindlasti teevad kõik vajaliku töö, tuleb vaid nad õigele lainele suunata. Sobib neile teha selliseid tegevusi, kus pole tarvis erilist tähelepanu.
TULE märgi all sündinud (Jäär, Lõvi, Ambur) on otsusekindlad, kergesti haaravad töödel sabast kinni. Kõigile ülesannetele lähenevad fantaasiaga.
Vanasti väga armastati pühade eelseid toiminguid ja tegevusi, kuna siis saadi minevikust lahti ja suunati end vaid tulevikule- kõigele heale, mis ees ootas!
Teilegi edu kodutöödes
Pildiotsingu forrest tulemus

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar