23. juuli 2014

kodused juuksemaskid




Muuda koduste maskide rituaal iganädalaseks rutiiniks ja kui oled alljärgnevate iluretseptide seast leidnud oma lemmiku, hoia vajalikud koostisained spontaansete maskitamistujude tarvis alaliselt kapis. Ja pea meeles, et kõik, mis Su juustele sära annab, on kahtlemata kuld!

• Filipiinlannad kasutavad katkenud juukseotste raviks kookoseõlist ja palmiveinist segatud mikstuuri. Sina võid palmiveini asemel panna segusse mõne tilga konjakit. Masseeri seerum kiharaisse, keera juuksed sooja rätikusse ning jäta mask üheks tunniks pähe. Pese maha õrnatoimelise šampooniga.
• Ajurveda iluvaramust tasub proovimist värskelt pressitud sidrunimahla ning oliiviõli segu, mis turgutab koheselt lõhenenud juust ning annab kiharaile sära.
• Venelannad kasutavad kõõmast vabanemiseks, juuksejuurte tugevdamiseks ning kiharaile sära ja pehmuse andmiseks keefiri.


Ka järgnevate maskide eesmärk on anda su kiharaile ilu, elu ja sära:

• Püreesta 1 banaan, 1 muna, 3 sl mett, 3 sl piima ja 5 sl oliiviõli. Kui ained on korralikult läbi segatud, kanna mask pähe. Hoia segu peas 15-30 minutit ning pese siis maha.
• Vahusta munavalge, millele lisa 6 sl maitsestamata jogurtit. Masseeri saadud segu juustesse ning jäta 15-30 minutiks pähe. Pese maha väga õrnatoimelise šampooniga.
• Püreesta ühe küpse avokaado viljaliha ning lisa sellele 1 sl mett ning 1 sl oliiviõli. Sega ained kreemjaks massiks ning kanna kahekümneks minutiks juustele. Loputa õrna šampooniga.
• Vahusta 5 sl oliiviõli (pole vahet, millist sorti) kahe munaga. Hõõru segu korralikult juustesse ning kata pea vannimütsi või kilekotiga. Su kehakuumus aitab õlil paremini juustesse tungida. Jäta mask vähemalt pooleks tunniks pähe ning loputa juuksed seejärel korralikult.
• Sega 3 sl oliiviõli 2 sl meega. Kanna juustele ning peida kiharad plastikaatkotti või vannimütsi alla. Jäta seerum 30 minutiks juustesse ning siis pese pea nagu tavaliselt.
• Mikserda küps banaan, lisa mõned tilgad mandliõli. Masseeri saadud segu 15-30 minutiks juustesse. Loputa hoolikalt.
• Jäta peotäis lambaläätse seemneid ööseks kaussi likku. Hommikul jahvata seemned veega pastaks, mis kanna juustele. 15-20 minuti möödumisel pese pea puhtaks.

Šampooniga pesemise järel proovi palsami asemel erinevaid juukseid turgutavaid loputamisnippe. Pea meeles: jahedam loputusvesi hoolib kiharaist enam kui tuline vesi.

• Lase 7 sl kuivatatud aedliivateel (tüümian) keeda umbes 10 minutit, jäta tee jahtuma. Pool segust kanna puhastesse, ent niisketesse juustesse. Jätka tee pealekandmist, kuni juuksed on korralikult läbi immutatud. Ära loputa ega pese teed juustest välja.
• Püreesta üks apelsin, lisa 1 sl mett ja 5-7 tilka muskusõli. Lisa see oma loputusveele ning uha juustesse. Pärast pese pea šampooniga üle.
• Sega 1 tl mett 4 tassi kuuma veega. Kui mesi on korralikult lahustunud, kalla meevesi šampooniga pesemise järel juustesse ning ära välja loputagi.
• Loputusvette lisatud lahtunud õlu toimib juustes nagu palsam ning parendab kiharate sära.
• Blondidel tasub lisada paar supilusikatäit sidrunimahla oma loputusvette.
• Brünetid ja punapead pangu loputusvette paar supilusikatäit õunasiidriäädikat.
• Väike kogus šampooni hulka segatud jahu eemaldab hästi juustest mustuse ning laseb juustel pesemise järel paista tervemate ning läikivamatena.
• Vala jahtunud kohv juustesse ning loputa see kahekümne minuti möödudes maha.
---------------------------------------------------------

* Toitev mask: sega munakollane, mesi ja oliiviõli. Hoia koostatud segu mõned tunnid peas ning seejärel pese sooja veega maha.
* Tervendav sära: pane kuus lusikat kaselehti kahte klaasi kuuma vette ning loputa sellega oma juukseid. Võid kasutada ka vihtlemiseks kasutatavat vett.
* Pese oma juukseid kõrvenõgese ja takjatega leotatud vees.
* Sega üks-kaks munakolllast 1-2 spl taimeõliga ning 1-2 spl konjakiga (verevarustuse parandamiseks). Kanna masseerides juustesse ning pane pähe soojustpidav müts (nt kilekott käterätikuga ümber pea seotud), pese šampooniga. Lisaks loputa laimi- või piparmündiveega.
* Klopi lahti kaks munavalget ja hõõru pähe. Jäta kuni kuivamiseni, seejärel pese šampooni või väävliseebiga.
* Et vähendada juuste rasusust ja neid pehmendada, pane 50 ml keevasse vette 2 spl kummelit ning lase veel 3-4 tundi seista. Seejärel vala vedelik läbi sõela. Klopi korralikult üks munavalge lahti ning sega kummeliveega. Kalla oma juuksed segatud veega üle ning lase juustel kuivada. Lõpetuseks pese pea šampooniga.
* Kui sul on tumedad juuksed ja sa tahad värvi säravamaks muuta, siis pigista kirssidest mahl välja, määri see endale tunniks ajaks pähe ning pese šampooniga.
* Sega üks spl pärmi ühe tl keeva veega kuni see muutub vedelaks. Lisa üks klopitud munavalge ning kanna juustesse, jäta kuni kuivamiseni. Pese pea šampooniga.
----------------------


• Mask katkevatele juustele
2 spl mett
5 spl takjajuureõli
2 munakollast
3 spl sooja vett 1 tl sidrunimahla
Kanna juukstele terves pikkuses ning kammi juuksed laiapiilise kammiga õrnalt läbi, nii kandub mask kogu juustele. Loputa juuksed jaheda veega.
• Pane juuksed läikima
30 ml tumedat õlle
20 ml värskelt pressitud apelsinimahla
1 tl mett, mis on vedelikus lahustunud
Kui sul on tumedad juuksed võid lisada ka 5 sl kanget kohvi
See on vesine mask, mille kandmine on juukstele vaevanõudev, kuid see tasub end ära. Loputa peale maski juuksed külma veega.
• Lihtne toitev mask
2 munakollast
1 sl mett
2 sl oliiviõli
Sega muna ja oliiviõli, seejärel lisa mett ning sega veelkord ära. Kanna juustele, masseeri õrnade liigutustega. Pane pähe kilemüts ning jäta üheks tunniks. Pese ja loputa juuksed. Maski on soovituslik teha kord nädalas.

-------------------------
kasvatamine:

Roheline tee

Rohelisest teest võib olla palju abi. Tänu selles sisalduvatele antioksüdantidele võid sa seda kas juua või lisada šampoonile või teistele juuksehooldusvahenditele, et peanahka kaitsta.
Viinamarjaseemneõli
Kosmeetika- ja looduspoodides leiduv õli aitab samuti juustel kiiremini kasvada. Hõõru kaks kuni kolm korda nädalas sooja õli oma peanahka enne magamaminekut.
Kartul
Juuste loomulikku kasvuprotsessi saab kiirendada ka kartulikeeduveega. Lase sel jahtuda ja loputa selles oma juukseid. Seejärel pese juukseid nii, nagu tavaliselt.
Muna juuksemask
Sega üks muna 50 grammi oliiviõliga ja kanna saadud segu oma juustesse. Mässi juuksed rätikusse ja hoia segu peas umbes tund aega. Seejärel pese pead maheda šampooniga ja kasuta ka palsamit. Korda protseduuri vähemalt kord nädalas.
 
-------------------------------------------------
  • Majoneesimask juustele

Majoneesimask on üks lihtsamaid, ent tõhusamaid juuksepalsameid, mis sobib hästi kuivadele juustele. Võite kasutada tervisekauplusest ostetud orgaanilist majoneesi või valmistada selle ise. Majonees toidab juukseid muna, taimeõli, äädika ja sidrunimahlaga. Soovi korral võite enne juustesse määrimist lisada paar tilka salvei, rosmariini ja tüümiani eeterlikku õli.

2 munarebu
1 tass (235ml) rapsi- või oliiviõli
¼ tl (1ml) kuiva sinepit
½ tl (2,5ml) meresoola
½ tl (2,5ml) õunaäädikat või sidrunimahla
½ tl (2,5ml) tuhksuhkrut
1 ½ spl (23ml) + 1tl (5ml) õunaäädikat
2spl (30ml) sidrunimahla
Kogus: 1 kasutamiskord

Valmistamine ja kasutamine:

Jätke munarebud ja õli seisma, kuni need on toatemperatuuril. Vispeldage munarebusid niikaua, kuni need on sidrunikarva. Lisage segades sinep meresool, ½ tl õunaäädikat ja tuhksuhkrut. Seejärel lisage aeglaselt segades pool rapsi- või oliiviõli kogusest. Segu hakkab paksenema ja emulgeeruma. Segage eraldi kausis õunaäädikas sidrunimahlaga. Valage sidrunimahlasegu vaheldumisi  rapsi- või oliiviõli jääkidega majoneesisegusse ning vispeldage iga lisamise järel. Tehke seda niikaua, kuni koostisained on korralikult segatud ja moodustub paks majonees. Masseerige majoneesi julgelt juustesse. Pange kilemüts pähe, jätke mask 15 kuni 30 minutiks toimima. Seejärel peske šampooniga, loputage ja töödelge mõne aromaatse eeterliku õli loputusvedelikuga.

  • Sibulamask hõrenevatele juustele
Purusta kaks suurt sibulat saumikseriga. Kanna saadud segu märgadele juustele, määri peanahale ning hoia maski 20-30 minutit kilemütsi või rätiku all. Seda segu võid panna ka pesemata juustele, sest nagunii pead pärast pead pesema 3-5 korda, et sibulalõhnast lahti saada.
Läiget andev juuksemask

Sega 1spl riitsinus- või oliivõli, 1 munakollane, 1spl mett, 1 tl sidrunimahla korralikult ühtlaseks massiks ja määri pähe. Hoia räti või mütsi all 20-30 minutit. Kõige efektiivsem on maski teha saunas.


  • Munamask igat tüüpi juustele
Täiesti hädavajalik juuksehooldusvahend, sest munas on rohkelt juuste peamist toitainet proteiine.
Sega kaks muna klaasitäie sooja veega, klopi segamini, masseeri segu märgadesse juustesse, hoia peas 5-10 minutit. Loputa maha leige või koguni jaheda veega. NB! Kui loputad kuuma veega, tõmbub muna tükki ja maski on juustest võimatu välja pesta!

Toitemask mereveest kahjustatud juustele

Sega poole avokaado sisu 2 dl ökopoest ostetud või omatehtud majoneesiga. (Eriti kuivade juuste puhul lisa veel 1 tl oliiviõli.) Masseeri saadud segu rätikukuivadesse juustesse, kata juuksed toidukile või kilekotiga ning mässi pähe veel paks käterätik. Hoia peas 20 minutit, loputa maha rohke toasooja veega.
  • Toitemask mereveest kahjustatud juustele
Sega poole avokaado sisu 2 dl ökopoest ostetud või omatehtud majoneesiga. (Eriti kuivade juuste puhul lisa veel 1 tl oliiviõli.) Masseeri saadud segu rätikukuivadesse juustesse, kata juuksed toidukile või kilekotiga ning mässi pähe veel paks käterätik. Hoia peas 20 minutit, loputa maha rohke toasooja veega.

-----------------------------------


1.Niisutav õlimask
4 tl oliiviõli
2 tl mett
Kuumuta oliiviõli 20 sekundit mikrolaineahjus. Lisa juurde mesi ning sega kokku.  Kanna mask juustesse ning pane vannimüts pähe umbes 20 minutiks. Seejärel loputa juuksed.
2.Kahuste juuste mask
1 tl mandliõli
½ tassi mett
½ tassi jogurtit
Sega kokku kolm koostisainet ning kanna segu juustesse. 20 minuti pärast pese šampooniga. Rahuldava tulemuse saavutamiseks tee seda protseduuri vähemalt kord kuus.
3.Taastav juuksemask
1 muna
1 banaan
2 tl mett
½ avokaado
3 tl virgin oliiviõli
3 tl petti
Purusta ühes anumas banaan, muna ning avokaado.  Sega hulka pett, mesi ning oliiviõli. Kanna segu juustesse ja lase seista 20 minutit, seejärel loputa.
4.Siledate juuste mask
3 tl oliiviõli
½ tassi kookospiima
1    Avokaado
Purusta avokaado kuni mass on ühtlane seejärel lisa kookospiim ja oliiviõli. Segu kuumuta mikrolaineahjus 20 sekundit. Kanna mask juustesse 30 minutiks ning loputa.
5.    Mask rasvastele juustele
5 tl jogurtit
1 tl söögisooda
1 tl sidrunimahl
Sega kokku kolm komponenti ja hõõru segu juustesse ja juurtele. 30 minuti pärast loputa.
---------------------------------------

SIBULAMASK JUUSTE VÄLJALANGEMISE VASTU

Vaja läheb: 1 suurem sibul, omal valikul õli (oliiviõli, kookosõli, jojobaõli vm).
Riivi või haki sibul väikesteks tükkideks ning aseta kaussi. Pressi sibulatükkidest välja võimalikult palju mahla ja sega juurde 2spl õli. Määri saadud segu juustesse, kata kile ning rätikuga ning lase mõjuda miinimum 30min. Maski võib peas hoida ka terve öö. Pese juukseid šampooniga. PS! Pärast sibulamaski tegemist on juustel paar nädalat märjaks saades sibula lõhna tunda!


KOOKOSÕLI MASK
Määri kookosõli kogu juuksepikkusele, kata kile ning rätikuga ning lase mõjuda miinimum 30min. Kuivade juukseotste puhul pööra erilist tähelepanu otste niisutamisele. Kõõma korral masseeri kookosõli tugevalt peanahka. PS! Kookosõli sobib ka kuivade juuste niisutamiseks - pärast juuste kuivamist. Sel juhul tuleb aga kogusega väga ettevaatlik olla!


MEE-OLIIVIÕLI-BANAANI MASK
Vaja läheb: 3spl oliiviõli, 2spl mett, 0,5 banaani, blender/mikser.
Blenderda/mikserda komponendid ja määri ettevaatlikult pähe. Mask on väga vedel, seega tuleb ettevaatlik olla! Kata juuksed kile ning rätikuga ja hoia peas miinimum 30min. Pese pea šampooniga. PS! Šampoon määri pähe ENNE kui juuksed dušši all märjaks teed! Nii tuleb mesi kergemini juustest välja!


OLIIVIÕLI, JOJOBA ÕLI, MANDLIÕLI MASK
Sega kõik õlid kokku, ca 1spl igast õlist. Määri kogu juuksepikkusele. Kui sul on kuiv peanahk või probleeme kõõmaga siis pööra erilist tähelepanu peanahale ja masseeri mask korralikult sisse - jojoba õli aitab kuiva peanaha vastu! Jojoba õli on ka suurepärane abimees värvitud ja kahjustatud juuste korral. Oliiviõli on kui klassikaline niisutaja ning mandliõli sisaldab juustele vajalikku E vitamiini, andes neile ilusa läike. PS! Mandliõli kasutatakse ka juuksekasvu tõhustajana!
-----------------------------------------------------------

Niisutav juuksemask


5 spl kreekapähkliõli
1 munakollane
1 tl riitsinusõli
Niisutav juuksemask, mida võib teha iga kord enne juuste pesemist, kuid tihedal kasutamisel pigem vältida peanahale kandmist.

Niisutav juuksemask avokaadoga

1 avokaado
1 tl mett
5 spl oliiviõli
5 spl maitsestamata jogurtit
Purusta avokaado, sega hulka mesi, jogurt ja seejärel oliiviõli. Ära maski soojenda kuid hoia kilemütsi või rätiku all umbes pool tundi. Loputa hoolikalt jaheda veega, ei vaja šampooniga pesemist.

Sibulamask väljalangevatele juustele

2 sibula mahl
5 spl jojobaõli
Mõeldud kasutamiseks peanahal umbes kord nädalas, nõuab pärast kasutamist korralikku pesu šampooniga ja loputamist. Sibulalõhna juurde ei jää, kuid võib olla tuntav kui juuksed saavad märjaks. Seega pigem kasutada paari koduse päeva eelsel õhtul. Võib jätta juustesse terveks ööks.

Mask katkevatele juustele

2 spl mett
5 spl takjajuureõli
2 munakollast
3 spl sooja vett 1 tl sidrunimahlaga
Kanda juustele terves pikkuses ja laiapiilise kammiga juuksed õrnalt läbi kammida, et kõik juuksed saaksid kokku. Juuksed pesta ja loputada jaheda veega.

Kõõmavastane õlimask

3 spl nisuiduõli
3 spl jojobaõli
1 tl teepuuõli
1 tl köömneõli(eeterlik)
Mõeldud kandmiseks peanahale, efektiivsem on kui kanda õlimask juustele ja masseerida peanahka sõrmedega umbes 5 minutit. Nisuidu- ja jojobaõli on sobilik niisutavad, kuid mitte ummistavad ja kergesti imenduvad, teepuu- ja köömneõlid on antiseptiliste ja nahka rahustavate omadustega.

Juuksed läikima

30 ml tumedat õlle
20 ml värskelt pressitud apelsinimahla (võib olla ka greip)
1tl mett (vedelikus täielikult lahustada)
tumedajuukselised võivad lisada ka umbes 5 sl kanget kohvi
Vesine mask, mille kandmine on juustele vaevanõudev, aga tasuv. Vajab pärast külma veega loputamist. Koguseid võib vastavalt enda soovile muuta. Kõige mugavam on seda peale kanda peene otsaga pudeliga (millega juuksevärvi peale kantakse).

mõned nõuanded:
Kõik juuksemaskid mõjuvad paremini, kui nad kanda kuivadele juustele, katta kinni vannimütsiga ja hoida peas vähemalt 30 minutit. Samuti on õlimaskide mõju parem, kui neid eelnevalt veevannis soojendada, kindlasti mitte kuumutada.
Katkiseid juukseotsi pole võimalik parandada, aitab ainult lõikamine. Vastasel juhul hakkavad juuksed alt murduma ja pikkust ei lisandu.
Õlimaskid (ilma munata, meeta jne) seisavad külmkapis umbes kaks nädalat, niisiis võib teha korraga valmis ka suurema koguse. Hiljem saab vajaliku koguse valada klaasi ja soojaveevannis enne kasutamist soojendada. Sama segu mitmeid kordi soojendada pole hea, sest siis kaotavad õlisegud oma omadused.
Pärast õlimaske ei pea juukseid šampooniga puhtaks pesema, vaid võib lihtsalt välja loputada ja selleks läheb umbes 2-3 loputuskorda. Eriti hoolikalt tuleb loputada peanahka ja kuklajuukseid.
------------------------------
Baasaine: oliiviõli
  • Oliiviõli+sidrunimahl – peaks andma sära, siluma, pärssima juuste katkemist. Sidrunimahl peaks ka juukseid pleegitama, aga kuna sellel on tugev kuivatav toime, ei tasuks sellega liialdada.
  • Oliiviõli+muna – tõeline lemmik paljudele. Annab palju läiget, teeb pehmemaks ja siledaks juuksed.
  • Oliiviõli+riitsinusõli+takjajuureõli – see segu on tõeline niisutaja juustele, takjajuureõlil on ka kõõmavastane toime, nii takjajuureõli kui riitsinusõli peaks mõjuma ka karvakasvu soodustavalt, mistõttu võib seda ka peanahale panna. Väga hea ka kuivadele juukseotstele.
  •   Oliiviõli+mesi+sibul (mikserdada) – soovitatakse takustele juustele. Lisaks peaks sibul aitama juuste väljalangemise vastu.
Samuti võib täiesti oma suva järgi kombineerida oliiviõli+mesi, mesi+muna jne.


Loputusveed
·       Sidrunimahla loputusvette segades saad loputusvee, mis annab sära blondidele juustele ning pleegitab neid. PS! Ära unusta pärast juukseid palsamiga niisutada.
·        Nõgeseleotis – keeda kõrvenõgeseid ning lisa vesi enda juuste loputusveele. See peaks juustele elujõudu andma.Heledapäised olgu ettevaatlikud, et rohekat tooni juustesse ei jääks.
·        Kummelileotis-sobilik samuti blondidele juustele. Peaks jätma läikivaks ning pehmeks.


Muud ained köögikapist või külmikust
·        Keefir – seda võid kasutada palsammaskina ning see peaks tegema juuksed siledaks ja pehmeks – niisutama. Mitmetes vene toodetes kasutatakse samuti keefirit ja isiklikust kogemusest mäletan, et mu esimene lemmikmask lapsena oligi üks nendest vene keefirimaskidest. Keefirile võib lisada ka muna.
·        Sibul – riivida sibul, kurnata riivitud sibul kaussi ning vedelik juuksejuurtele ning juustesse. Hoida peas vannimütsi vms terve öö. Hommikul pesta juuksed.
·        Maitsestamata jogurt – määrida juustesse, hoida umbes pool tundi, pesta maha. Väidetavalt toidab juukseid.
·        Avokaado – võib kasutada erinevates maskides, näiteks segatuna oliiviõli või muna või mõlemaga.
·        Banaan – nendes erinevates maskides võid kasutada ka banaani, eriti näiteks koos avokaadoga.
·        Tšillipipar – peaks kiirendama juuksekasvu, kuna kiirendab vereringet.  Üks maskidest näiteks on selline: 1 sl tšillipipart, 20-30 ml konjakit, 1 sl taimeõli, 3 sl sidrunimahla, 2 sl mett, 1 munakollane. Hoida peas pool tundi ning pesta maha. 


Vitamiinid, mida juuksed vajavad?
·        Biotiin - selle puudus organismi mõjutab tugevasti juuste enneaegset hallinemist ja väljalangemist.
·        A-vitamiin – selle puudus võib tekitada kõõma, juuksed kaotavad läike. Vajalik juuste tervise heaks. (nt banaanis)
·        B12 – tõstab juuksejuurte elujõulisust
·        C-vitamiin – soodustab vereringet. Vereringe soodustamine tähendab ka juuste kasvu soodustamist. (peavereringet saab parandada peamassaažiga või nt jaheda-sooja vee vahetustega duši all olles) (nt sidrunis)
·        E-vitamiin – annab juustele jõudu olla kohevad ning võib muuta neid isegi paksemaks. (nt avokaados)
------------------------------

Juuksekasvu stimuleeriv vahend: 1 peenelt lõigatud piprakaun, ½ klaasi nõgese tõmmist, 1 tl oliiviõli segatakse ära. Hõõruda masseerivate liigutustega peanahasse 5-10 minuti jooksul. Protseduuri viiakse läbi vahetult enne juuste pesemist.

Taastav juuksemask: 1/3 klaasi hapupiima, 1 munakollane, ½ tl jojobaõli segada ära. Segu kantakse juustesse ning juuksed on soovitatav katta kile ja rätikuga. 40-60 minuti möödudes loputada juuksed hoolikalt veega, ärge fööni kasutage! Rikutud juuste korral on soovitatav juuksemaski iga kord enne juuste pesemist teha 1,5-2 kuu jooksul.

Keefiri taastav juuksemask: lisada 1 munakollane 1/3 klaasi keefiri. Segu kanda kuivadele juustele. Mässida juuksed kilesse. 1 tunni möödudes loputada juuksed hoolikalt veega, ärge šampooni kasutage!

Kui märkasid, et su juuksed langevad välja, võid proovida järgmist vahendit: lisada 1 klaasi konjakisse peenelt lõigatud sibul. Lasta seista 24 h. Saadud tõmmist hõõruda masseerivate liigutustega juustesse 15-20 minuti jooksul, seejärel pesta hoolikalt šampooni ja veega maha. Protseduuri võib läbi viia kord nädalas.

Juuksemask kuivadele ja vigastatud juustele: Segada ära 1 munakollane, 1 tl kastoorõli, 1/3 klaasi kummelitõmmist. Kanda juuksemask niisketele puhastele juustele. Mässida juuksed kilesse ja sooja rätikusse. 2 tunni möödudes loputada juuksed hoolikalt veega, seejärel on soovitav loputada juuksed keedetud veega, kuhu on lisatud klaas kummelitõmmist.

Juuksemask: 1 sl apteegikummelit, ½ sl nõgeselehti, 1 sl pärnapuu õisi valata klaasi keeva veega üle, lasta tõmmata 30 minutit. Seejärel lisada segusse värvitu henna pulber ning üks munakollane. Kanda juustesse, mässida juuksed kilesse ja sooja rätikusse. Tunni aja möödudes loputada sooja veega.

Leivamask juustele: tükeldada 3-4 leivaviilu ning valata klaasi keeva veega üle. Kui segu on jahtunud, masseerida see ringjate liigutustega peanahasse. Mässida juuksed sooja rätikusse. 30-40 minuti möödudes loputada sooja veega.

Meemask juustele: 3-4 sl mett, 1 tl takjaõli, 1 sl vett ja mõni tilk sidrunimahla segada ära. Kanda juuksemask niisketele juustele. Mässida juuksed kilesse ja sooja rätikusse. 40 minuti möödudes loputada juukseid hoolikalt šampooni ja veega.

Juuksemask kuivadele, murduvatele juustele: munakollasele lisada natuke vett ja pool teelusikat kastoorõli. Saadud mask kanda juustele pooleks tunniks, seejärel pesta sooja veega maha.

Toitev juuksemask: 1 tl sidrunimahla, 1 sl mett, 1 sl konjakit, 1 sibula mahl. Kõik koostisosad segada omavahel ning saadud mask kanda juustele pooleks tunniks, seejärel pesta sooja veega maha.

Toitev juuksemask: 1 tl sidrunimahla. 1 sl porgandimahla, 1 munakollane, 1 sl aaloe mahla, 1 sl kastoorõli, 1 sl konjakit. Kõik koostisosad segada omavahel ning saadud mask kanda juustele pooleks tunniks, seejärel pesta sooja veega maha.

Vana idamaine juuksehooldusvahend igale tüübile: Kord nädalas kantakse juustele rohkelt oliiviõli. Seda maski on soovitav teha enne magamaminekut. Pea on mõistlik kilesse mässida, sest muidu määrib juuksemask voodipesu. Hommikul tuleb juukseid pesta 3 korda.

Toitev juuksemask: peotäis peenestatud kuivatatud ravimtaimi(kummel, ristikhein, mungalill, nõges, naistepuna) ja pool klaasi päevalilleõli hoida nädal aega kinnises nõus, seejärel kurnata läbi marli. Saadud mask kanda juustesse ning pesta poole tunni möödudes sooja veega maha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar