21. juuli 2014

Munaga Näkku (maskid)


  • 1 kanamuna
Et kanamuna koosneb teatavasti kahest osast – munavalge ja munakollane, siis ei hakka me tegema ainult munavalge või -kollase maski, vaid kasutame neid mõlemaid ära.
http://naturaalhoolitsus.files.wordpress.com/2010/11/muna.jpgKõigepealt, et mask toimiks, puhasta ja koori nägu soolaga. Niisuta nägu leige veega, misjärel võta tavaline peen köögisool, naatriumkloriidi ning hakka sellega nägu koorima. Sool on hea näokoorija, kuna tema terad on väikesed ning ei tee liiga meie näonahale. Kui näonahk on ülitundlik, siis ära kaua koori. Soolaga hõõrumine aitab ka “mustade” pooriummistuste likvideerimiseks. Soolaga näokoorimine annab juba iseenesest hea värske jume, kuid soolal on veel üks lisaomadus – Soolaga koorimine aitab vistrike tekke vastu.
Nii, nägu kooritud, klopi lahti munavalge (kausis ja kahvliga), et jääks selline mullitav vaht, siis tead, et sobib ja võib näole määrida. Võta pintsel ja tõmba üle terve näo, üle lõualuu kuni kaelani end munavalge maskiga kokku. Lase munavalge maskil toimida u 15-20 minutit. Kui tunned, et nägu “kisub” on munavalge mask kuivanud. Seda võid värskendada uue koguse munavalgega (pintselda uus kiht) või värskenda veega. Kui aeg täis, loputa leige veega munavalge maha. Munavalgemask mõjub pinguldavalt ning eemaldab näolt ebapuhtused.
Teine retsepti osa on munakollase mask – see on niisutav mask, et näonahk jääks peale maski protseduuri mõnusalt pehme. Teosta protseduuri samamoodi: klopi munakollane kausis lahti, pintselda näole ning oota 10-15 minutit, ning pese maha. Nägu on pehme ja siidine.
Siiski võid ka kahte maski eraldi kasutada. Munavalget kasutatakse poore ahendava ja toniseeriva vahendina. Munakollane sobib normaalse ja kuiva naha toitmiseks.
Fakte:
* …Kui soovid veelgi pehmemat tulemust, võid lisada munakollasele ka 0,5 tl mett ning 0,5 tl oliivõli.
* …Kui sul on rasune nahk, lisa munavalge maskile 1 tl nisujahu ja 10-15 tilka sidrunimahla.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar