21. juuli 2014

Kohvipaksuga kehahooldus



Kohvipaksust saad endale mõnusa ja aromaatse, kehakoorija.
  • 3 tl jahvatatud masinakohvi
  • 200 ml keeva vett
  • 1 tl mett
  • 1/4 laimi
  • 3 tl suhkrut
Kohvi teelusikatäied pane nii nagu umbes 200 gr tassi kohta pannakse, kes kohvi jooma hakkab. Siis keev vesi peale, lasta seista mõni minut ja kohv kas ära kallata või ära juua tassist. Alles jääb kohvipaks, mis sobib naturaalseks kehahoolitsuseks suurepäraselt. Juurde lisa 3 tl suhkrut. Tavaliselt kasutatakse keha koorijana ehk kohvipuru ja suhkrut eraldi, kuid võib ka kokku panna. Et koorija liiga kuivaks ei teeks nahka, lisa juurde 1 kuhjaga teelusikatäie mett, mis pehmendab nahka ja peale pesu jätab naha siledaks. Samuti lisa juurde 1/4 laimist pigistatud mahla, mis on desinfitseeriva toimega ning annab ka kehakoorimismassile hea lõhna. Kui sul on tsitruseliste vastu allergia, jäta laim lisamata.
Olemasolevad komponendid sega ühes anumas kokku (selles samas tassis, milles kohvi tegid), mine duši alla, lase end veega märjaks, koori keha üleni ja jäägid loputa sooja veega maha (lisa ainult dushigeeli hilisemaks pesuks, pole vaja nuustikuga lisaks  nühkida kui sa just ei taha, aga sa just alles koorisid keha :)).
Kui mett pole, võib selle asendada paari lusika oliivõliga, mis samuti pehmendab.
Fakte:
Räägitakse, et
* …kohv “värvib” nahka natukene- ehk teeb tõmmumaks.
* …Suhkruga võib ka nägu koorida.
* …Kohvipaksuga koorimine pinguldab nahka.
Soovitatakse koorida vastavalt oma naha tundlikkusele 1-2 korda nädalas. Surnud naharakkude mahakoorimine võimaldab hilisematel niisutajatel paremini keharakkudeni pääseda. Head testimist!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar