21. juuli 2014

Keefiir juustesse!

LÜHEMAAJALINE KEEFIRIMASK JUUSTELE

Juuksed sisaldavad 97% valku ja 3% niiskust. Seega on vajalik juukseid toetada lisaannuse valgukogusega.
Täna tuli poes jogurti isu, kuid loobusin ja valisin selle asemel biokeefiri. Piimatoode on suur valguallikas ning sisaldab ohtrasti A- ning D- vitamiine ning hea mõte kaasas ka endas kahte eesmärki: pool pakisisu isu rahuldamiseks ning teine pool juuksehoolduseks.
  • 0,5 l keefiri
Pese juuksed nagu ikka, peale viimast loputust, lisa juustesse keefir – hoia seda peas umbes 10 min. Oma vahepealse aja saab sisustada suurepäraselt keha koorimisega või peanaha massaažiga.
10 min hiljem loputa keefir maha ja ära rohkem juukseid pese. Kuivata juuksed nagu tavaliselt. Ära muretse keefiri lõhna pärast, õrn lõhnakirme jääb küll tunda kui ninapidi juustesse sukelduda kuid teised seda ei tunne.
Keefir annab juustele kohevust ja pehmust. Endal täheldasin, et juuksed muutusid ka “paksemaks”. Kuna keefiri ei pese juustest täielikult välja, saab ta mõjuda ka veel peale pesu!
Kui sa arvad, et suudad kauem keefiri peas hoida, võid toimida ka järgmiselt:
peale pesu niisuta juukseid keefiriga, ning parema toimimise saavutamiseks, kata juuksed kilega (toidukile) ja peale pane veel rätik (tänu tekkivale soojusele imenduvad kasulikud ained kiiremini). Poole tunni möödudes loputa juuksed sooja veega. Loputusvette võid lisada ka natuke sidrunimahla, mis annab juustele omakorda läiget.
Fakte:
* …Venelannad kasutavad kõõmast vabanemiseks, juuksejuurte tugevdamiseks ning kiharaile sära ja pehmuse andmiseks keefiri.
* …On retsepte, kus nimetatud keefirimaski kasutatakse šampooni asemel.
Hei, Elis…
nii ammu olen tahtnud juba kirjutada. Nüüd kriban kõik hingelt ja meelelt ära. :)
Sinu saadetise avastasin kohutavalt hilja, aga see osutus meeletult vajalikuks! Ma ei osanud kontot vaadata ja ei kujutanud ette et keegi on teinud toetuse. ülimalt suured tänud abi eest! Big and warm hugs and kisses!
Igatahes, minul ja lapsel on hetkel hästi. Sots. ametist jagati mingil hulgal toidupakikesi (oktoobri lõpus), lapsele sain riideid, mida võin veel valima minna ja toetusabi summa on ka hetkel okei, st saan üüri ära maksta ja kommunaalid. Küll selle sots.abiga läks kaua, oota ja taotle nagu hingeõnnistust… Enesetunne on enamvähem, rauatabletid koos c-vitamiiniga aitavad, tuju on norm ja püüan olla positiivne. Käisin ultrahelis, et see kurikuulus 20.nda nädala paiku külastus, kus võid ka soo teada saada. Aga seal juhtus selline poolhalenaljakas lugu, mis tundub kohati pooluskumatuna! Nagu ikka, pingile pikali, kõht määritakse geeliga kokku ja seal sa näed oma pisikest maailmaimet. Alguses ikka see tavaline sonogramm, seejärel 3D. Kuna minu arst on selline tuima ja emotsioonivaba näoga, paneb see mind alati muretsema. Vaatad arsti, ekraani, jälle arsti ja siis ekraani, ja arsti..arsti…ekraani.. “Kas kõik on korras?”, muretseb hing sees. Arst ütleb et kõik korras. Arst veel mõõdab ja puurib ja uurib, mina jälle “Kas kõik korras?”. Arst noogutab…. Ja nii käib see veel 4 korda… Lõpuks tellin ühe pildi, jalutan kabinetist välja ämmaka juurde vastuvõtule ja seal tuleb meelde: Ma unustasin! Appi, ma unustasin soo küsida!! Ämmakas naeratab, et jah, nüüd ei saagi teada enam, nii jääbki. Alles lõpus saab teada. Vajun toolile, ise naeran, aga hinges kurbus, ma ju ootasin et selguks… 5 kuud ootasin… aga mul oli ainult meeles küsida, kas kõik on korras… Muu tundus nii ebaoluline, kõik taandus vaid põhilisele – kas temaga on kõik korras. Uskumatu, ma unustasin küsida!
Ämmakas naeratas, ütles, et Pärnu Haiglasse tulevad mõne nädala pärast arstid, kes õpetavad 3D aparaati paremini kasutama. See päev on 4. november. Sel päeval saaks uuesti küsida, ma oleksin õpiprojekt. “Jaa-Jaa!”, rõkkasin rõõmust, seekord naersin ja hingemure oli kadunud. Saigi uus aeg kokku lepitud ja asusin seda tähtaega vapralt ootama.
Kätte jõudis 4. november. Ma olin ülielevil. Niih. Istun lamamistoolile, kõht geeliga kokku… Arst lausub, oodake aga te alles käisite ju… Naeratasin ebalevalt, et sugu jäi küsimata… Arst naerab vastu: “Selge!”. Seekord oli kabinett erinevaid arste täis, palju oli rääkimist ja kommentaare. 3D pilt. Laps hoiab käega peast kinni, nagu pea valutaks. Kõik naeravad. Mina ka. Otsitakse sugu, arst lausub “Aga ei ole aru saada piltidelt…”. “Ei ole võimalik! Tegelt? Üldse, mitte midagi?”, uudishimu kratsimas hinge… Vaatab ja puurib veel minuti jagu, siis teatab… “Tundub, nagu oleks tüdruk.” Tüdruk! Ma saan tütre! “Aga siiski ei ole täpselt näha praegu…” Ma uurin, et kuidas siis kindel ollakse, et tüdruk on ja minu slaavlasest arst lausub laheda aktsendiga: “No… kotte ei ole näha.” Naeratan. Selge, kui kotte ei ole, siis on see ju hea argument! :D Kotte, irw. Meditsiiniline väljend. Teised arstid vaatavad ka, ja kinnitavad, et 99% on tüdruk, aga kindel pole.Nüüd ma siin siis olen, 99% kindel, et kõhus põksib plika. Ah, et põksib- ojaaa, plika on aktiivne. Alates 5. novembrist on näha ka põksimist ka palja silmaga. Arsti juures selgus, et ta juba on pea all pool, ja seega nagu aru saan, toimetab trügimist ja lööke kätega.  Olen saanud alustada ka töö tegemsiega vaikselt, uute kontaktide leidmine, reklaami tegemine et olen back on track võtab vastikult aega. Siiski, tänud kellegile suuremale ja nähtamatule, hakkavad asjad normaliseeruma. Ehk!
Loodan ja tahan et lapse isa ei tuleks tagasi. Kui tuleb, tahan ikka sõlmida lapse hooldusõigusest loobumise lepingu. Loobugu kõigest, teda ei ole meil vaja.
Nüüd me tasapisi kosume, rasedust on kohekohe 6 kuud (23+4 nädalat) ja olen paras ümar pall. Peaks pilte tegema, aga kuidagi on see hetkel ära jäänud…
Loodan, et ka sul on kõik okei ja tuled ülikenasti oma perega toime! :)
Suured tänud veelkord! Hugs!
Ole vapper,
Virginia

PIKEMAAJALINE KEEFIRIMASK JUUSTELE


Juustehooldus on väga oluline. Kuna juuksed koosnevad peamiselt valgust, siis nende hoolduseks sobib kõige enam valguline toode. Sellekordseks valgusüstiks soovitan keefiri maski, kuna keefirijuuretis rikastab toodet ka B-rühma vitamiinidega, mis mõjuvad samuti hästi juustele.
Vaja läheb 0,5 liitrit keefirit. Eelistan biokeefirit, kuna ülejäänud pakisisu võin ära juua ja see mõjub ka sisemiselt hästi (probiootilised bakterid!)!
Minu keefirimaski meetodiks on üldjuhul jahutada keefir enne toatemperatuuril kui seda hakata pähe panema. Siis on ta vedelam ja üldjuhul ka inimsõbralikum kui jääkülm kapist võetud keefir.
Kallan keefiri suuremasse kaussi ning panen seda juustesse nagu peseks pead keefiriga. Kuni kõik juuksed ja peanahk on keefiriga kokku tehtud, keeran juuksed spiraali ja pigistan ülejäänud keefiri välja. Tuleb arvestada, et keefiri peas olles, eraldub keefirimassist natuke läbipaistvat vedelikku, mis võib hakata voolama mööda kaela alla – seejuures pead arvestama, et kannad riideid, mida võib määrida.
Tehtud keefirimaski hoian peas umbes 6 tundi, misjärel pesen selle maha šampooniga (ei kasuta sügavpuhastavat šampooni, sest tahan et valgurikas toode avaldaks veel mõju ka peale pesu) ja lisan balsamit. 6 tundi on maksimaalne aeg, mis võiks keefirimaski peas hoida, kui jätta kauemaks, siis on keefir juustesse ära kuivanud, ning sellel ei ole enam tuntavat toimet.
Peale pesu tunduvad juuksed paksemad ja tervemad, kindlasti võib keefirimaski tegemise endale võimaluse korral kuuriks võtta.
Lähiajal postitan lühemaajalise keefirimaski retsepti kogusse, mis on samuti toonuseks juustele ja toimib ka edaspidiselt peale pesu!
Seniks, head testimist!
Fakte:
* …Kõõmast vabanemiseks ja juustejuurte turgutamiseks on hea teha juustele keefirimaski.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar