21. juuli 2014

KALLA ÕLU PÄHE! (Juuksehooldus Õllega)

Mul on tihtipeale nii, et õlleisu kaob poole purgi pealt ära ja jätan selle siis seisma, mu teine hüüdnimi on  ,,Õlleraisk''  ehk õlle raiskaja :D Aga nüüd leidsin õpetuse, kuidas õlu näiteks välispidiselt ära kasutada :D




Nimelt on õlles ained, mis toidavad ja rahustavad juukseid, nagu B2-vitamiin, valgud ja suhkur. Seega soovitatakse korra üle 3-4 pesu teha õlleloputust, mis muudab juuksed tugevamaks.
Siiski ei soovitata esialgu teha õlleloputust tihti, kuna õlles olev suhkur jätab juuksed tavapärasest jäigemaks, mis võib olla esialgu harjumatu.
Millist õlu valida?: Õlu ei peaks olema kallis või suure alkoholisisaldusega, oluline on õlles olevad ained. Arvatavasti on võlujõud humalas, odras ja linases, mis sisaldavad ohtrasti suhkrut ja valku.
  • 0,5 l õllet
 Pärast šampooni ja palsami kasutamist kandke õlu juustele, ärge loputage. Õllelõhn kaob juuste kuivades. Loputa ainult juukseid, õllet peanahale ei pane. Õlle mõjust peanahale on erinevaid ja vastakaid arvamusi, seega eelistan peanaha hoolduseks pigem muid vahendeid.
Juukseid kuivatage ja kujundage soeng, nagu tavaliselt. Õlle omadustest saate aimu kui olete seda mõned korrad kasutanud.
Fakte:
* …Taimsed juukseloputusvedelikud on olemuselt hooldavad ja mitmetoimelised. Kui neid kasutada pärast šampooniga pesemist, siis sulgevad need kutiikuli, muudavad juuksed iseäranis siledaks ja läikivaks, tuntavalt paksemaks ja kergemini hooldatavaks. Juukseloputusvedelikud võivad ka peanahka ravida. Olenevalt valitud koostisainest võivad need muuta juuksed kergemini kammitavaks, taastada tasakaalustatud happesusega pH, eemaldada seebijäägid ja parandada värvitooni. (Tamm, K. (2006). Loomulikult Terved Juuksed. Kirjastus: ERSEN, lk 147)
* …Kui eelistate õllele šampanjat, siis teadke, et sellel on samasugune kohevust andev efekt.
*…On mainitud, et õlle muudab peanaha kuivaks ja võib tekitada kõõma. Seega peaks igaüks ise vaatama, kuidas õlle loputus peanahale sobib.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar