Kiirsoolatud kurgid.
Vaja läheb:
väiksemaid krõmpse avamaakurke mustasõstralehti tillivarsi ja -õisikuid küüslauku mädarõigast soovi korral sinepiseemneid soovi korral koriandriseemneid
Soolvesi:
1 l vett 2 sl jämedat soola 1 tl suhkurt
Valmistamine: Kiireks hapendamiseks vali väikesed ühesuurused kurgid. Pese kurgid hoolega puhtaks, soovi korral lõika varreotsad ära. Võimaluse korral leota kurke jääkülmas vees 6-12 tundi.
Vaja läheb:
väiksemaid krõmpse avamaakurke mustasõstralehti tillivarsi ja -õisikuid küüslauku mädarõigast soovi korral sinepiseemneid soovi korral koriandriseemneid
Soolvesi:
1 l vett 2 sl jämedat soola 1 tl suhkurt
Valmistamine: Kiireks hapendamiseks vali väikesed ühesuurused kurgid. Pese kurgid hoolega puhtaks, soovi korral lõika varreotsad ära. Võimaluse korral leota kurke jääkülmas vees 6-12 tundi.
Lao kurgid klaaspurki kihiti mustsõstralehtede, küüslauguküünte ja tillivartega, soovi korral lisa ka kooritud ja viilutatud värsket mädarõigast või hakitud mädarõikalehti. Võib lisada ka sinepi-ja koriandriseemneid. Pealmine kiht olgu mustsõstralehed, millele aseta vajutis.
Keeda soolvesi ja vala see kuumalt kurkidele. Kurke võib maitsma hakata juba siis kui soolvesi on jahtunud aga järgmisel päeval on juba väga maitsvad.
- 2 sl soola liitri vee kohta annab keskmise soolasusega kurgid. Kui Sulle meeldivad vähem soolased kurgid, siis võid soola vähem lisada (1 kerge kuhjaga supilusikatäis).
- Paljud teevad "malasolenaja kurke" külma veega. Ka nii võib, siis vajavad kurgid lihtsalt veidi kauem aega valmimiseks.
Toatemperatuuril muutuvad sellisel moel valmistatud kurgid mõnusalt hapuks juba kahe päevaga. NB! Need kurgid ei ole mõeldud pikemaks säilitamiseks.
allikas: nami-nami
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar