17. apr 2014

Vitamiinid nahale ja millistes toiduainetes neid leidub..




article imageTeame, et vitamiinid on head aga milline on nende toime meie nahale. Loe ja saa teada, millist vitamiini just sinu nahk vajab

A- vitamiin ( retinool)
Retinool on naha ehituses tähtsal kohal ja hoiab naha tugeva ning siledana. Aitab kortsude, akne, ekseemide ja rasedusarmide puhul. Kui nahk on  kuiv, kare ja kestendav, siis on Teil ilmselt A-vitamiini puudus. A- vitamiini saame kalast, maksast ja võist. Selleks, et organism saaks A-vitamiini sünteesida, on vaja beetakaroteeni, mida leidub tomatis, kõrvitsas, porgandis, spinatis, lehtkapsas ja aprikoosis. Tuleb siiski olla ettevaatlik A- vitamiini manustamisel retinooli näol, sest võib ärritada nahka.
B- vitamiin
B-grupi vitamiinid, näiteks B3 ja B5 tugevdavad naha välimist kihti ja sobivad nahahooldus vahendite koostisesse, sest aitavad säilitada naha niiskust. B5 on hea ka akne raviks. B- vitamiine saab teraviljast, lihast, pärmist, kalast, maksast, munast ja rohelistest viljadest.
C- vitamiin (askorbiinhape)
Kaitseb nahka päikese kahjuliku mõju ja vabade radikaalide eest. Samuti hoiab ära rakkude ja kudede lagunemist. C-vitamiini leiad tsitruselistest, tomatist, spinatist, mangost, kapsast, brokkolist, piprast ja maasikatest. Toidu tugeval kuumutamisel läheb C-vitamiin kaduma, pigem tarbi neid värskelt
E- vitamiin
Antioksüdandina kaitseb E-vitamiin nahka UV-kiirte eest, saaste, ravimite ja teiste vabade radikaalide põhjustatud kahjustuste eest. Aitab hoida nahka noorena, vähendab kortsukesi ja väldib  rasedusarmide teket. E-vitamiini allikateks on pähklid, seemned, rohelised viljad, maapähklivõi, avokaado, teraviljad ja naturaalne õli.
K- vitamiin
Vähendab tumedaid silmaaluseid ja tugevdab kapillaaride seinu. Hea näiteks kuperoosa puhul. Leidub petersellis, kurgis, spinatis, kalas, brokkolis.

 Allikas: ökomarket

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar