17. apr 2014

Looduslik ilukiirabi

Alati ei pea kõike mida ilus olemiseks vaja just säravate siltidega purgikestest endale peale määrima. 
Proovime seekord teisiti.
Näole
Kui kodus pole ühtegi iluravivahendit, võid teha näole kiire munavalgemaski, sest vahustatud munavalgel on nahka pingutav ja siluv toime. "Selleks tuleb võtta üks munavalge ja 10 tilka (võimalusel värskelt pressitud) sidrunimahla. See mask sobib eriti hästi suurepoorilisele, hallika jumega nahale.
Väga kuivale nahale munavalge ei sobi, siis võiks teha hoopis hapukoore-munakollasemaski."Maski tegemiseks võta 1 munakollane, 1 tl kvaliteetset oliiviõli ja 1 tl vedelat mett. Sega koostisained, kanna näole 10-15 minutiks, pese leige veega maha.
Kuivale nahale sobib kohupiima-kooremask "Võta 2 spl rasvast kohupiima, 0,5 spl rõõska koort, 0,5 spl mett, sega ja kanna samuti veerand tunniks näole.
Kiired näonaha turgutajad on ka värsked kurgi- või maasikaviilud, millega puhastatud näonahka hõõruda.
Rasusele nahale võta 10 g presspärmi, 0,5 tl sidrunimahla, sega, hoia näol 15 minuti, seejärel pese maha ja kanna lõpetuseks nahale jaheda veega kompress.
Silmadele
Kui silmad on väsinud või isegi turses, võib silmadele teha jääkuubikukompressi. Veelgi kasulikum on kanda tavalise kraaniveejää asemel külmutatud musta või petersellitee kuubikuid. Hoia neid suletud silmadel 10-15 minutit.
Hammastele
Tuntud looduslik hammaste valgendaja on maasikad ja sooda. Valmista sellest segu ja hõõru sellega hambaid, seejärel loputa. Nii eemaldad hammastelt kattu ja sisaldab C-vitamiini, mis valgendab hambaid.
Juustele
Et kiiresti juustele sära anda aitab mask munakollasest, meest ja oliivõlist. Sega kokku ja pane 10 min pähe.
Tumedatele juustele annab sära musta tee ja salveitõmmis vahekorras 1:1
Blondidele juustele annab kauni läike kummelitee.
Rabarbrijuuretee paneb heledad juuksed särama ja muudab pruunid juuksed heledamaks.
Kui reedene tööpäev venis oodatust pikemaks aga pead juba välja lippama ja sul pole enam aega pead pesta, siis lihtsalt puista veidi söögisoodat rasvastele juustejuurtele ja kammi väga põhjalikult läbi. Siis föönita juuksed kohevaks ja võidki minna.
Kätele
Tõhus mask kuivale nahale on segu: 1 sl mett ja 1 sl rõõska koort. Kui need omavahel segada ja kätele hõõruda, on tulemuseks pehme siidine nahk.
Okomarket.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar