29. märts 2014

Mänd...

Mänd - hingerahu puu.

Männi energia on võimas: ta võtab ära depressiooni, võttes inimese psühhoemotsionaalse löögi enda peale. Sobivaim suhtlemisaeg männiga on pärast keskpäeva.
Mänd – rahustav puu, ta ravib närve ja kõiki stressiga seotud haigusi. Haige südamega inimestele on kasulikud pikad jalutuskäigud männimetsas, kuid mitte palava ilmaga, mil männist eralduvad lenduvad ained võivad liigselt ergutada. Mänd on kaastundlik puu, ta mitte ei puhasta inimese aurat, vaid võtab osaliselt ära ka nukruse.
Mänd – hingerahu puu. Sellel puul on sinakas-violetne aura, mille jõud soodustab hinge kosutust ja loomingulist indu.
*Kui teie elus on tõsine hetk, kui on kaalul teie saatus ja te tahate toime tulla põletavate probleemidega – siis on teile just mändi tarvis.
*Otseses kontaktis puuga viib mänd kogu ärrituse, kahju, ühesõnaga kogu selle, mis meis pulbitseb ja segab mõtete ja hinge selgust. Mänd soodustab nende haiguste ravi, mis on otseselt seotud stressiga. Kõik neuroosid taltuvad tema mõju all. Mänd on kaastundlik puu, ta mitte ei puhasta inimese aurat, vaid võtab ära ka nukruse ning kaetuse.
Ta aitab kaasa inimese hingelisele avatusele.
*Männioksad, nii voodi all kui peal, aitavad hoiduda haigustest ja soodustavad tervenemist.
*Riputage sissekäigu kohale männioksi, et majas valitseks alati rõõm, armastus ja edu.
*Männiokste kimp kaitseb maja kurjade jõudude eest, kaitseb haiguste eest, aitab rutem terveneda. *Männiokste põletamine toas ajab kurjad jõud sealt välja.
*Männikasvudest ja -vaigust valmistatud  ravipreparaadid olid tuntud juba enne meie ajaarvamist. Teadlased on lugenud männi kasutamisest Sumeri Savitahvlitelt, Vanas-Egiptuses kuulus männivaik palsameerimise komponentide hulka.
*Okastest valmistatud männiõli tarvitatakse röga lahtistava, desinfitseeriva, antiseptilise ning krambi- ja põletikuvastase vahendina paljude haiguste, sealhulgas bronhiidi, hingetoru- ja kopsupõletiku, hüpo- ja avitaminoosi, seborröa, närvidest tingitud löövete, artriidi, ishiase, neuralgia, reuma, mädaste haavad, osteokondroosi, sapikivitõve ja depressiooni raviks.
Mais, kui mändidel on noored paarisentimeetrised kasvud, lõigatakse maha nende vaigused otsad (mille kattelehed pole veel avanenud) koos mõnemillimeetrise oksaotsaga. Need eetrlikke õlisid, vaike ja palju muud raviks väärtuslikku sisaldavad kasvud kuivatatakse kiiresti. Kasutamine: võetakse 1 sl. täis kuivatatud männikasve, lastakse 40 min. tõmmata  kuumas vees. Juuakse lonkshaaval pärast sööki klaasitäis päevas.
Köharohi “Männimesi”:
Valage 1 osale äsja korjatud ja pestud  männikasvudele 2 osa külma vett, keetke kaanega emailnõus tasasel tulel 15-20 min., asendage aurunud osa keeva veega, laske täiesti jahtuda ja kurnake vedelik teise nõusse. Lisanud sellele 2 osa suhkrut, ajage keedus veel kord keema. Võib lisada sidrunit. Saadud siirupit hoidke suletud klaaspurgis. Köha korral segage 1 sl. “männimett” piima või tee hulka – see on hea köharohi ja rahuldab ka päevase C-vitamiini vajaduse.
Vererõhu alandamiseks: 
Männikäbidest valmistatud viinatõmmist kasutatakse vererõhu alandamiseks, krooniliste nahahaiguste puhul, bronhiidi või vesitõve korral. Valage peenestatud rohelistele käbidele viina (1:10) laske 7 päeva soojas kohas tõmbuda ning võtke 1-2 kuu jooksul 3 korda päevas enne sööki 1 sl.
Viljatusravi:
30 cm. männioksad lasta läbi külma kraanivee, astada vanni põhja, lasta peale kuum vesi, oodata kuni jahtub sobivaks, asetada peale rätik, vanni võtta 20 minutit. Seda protseduuri tuleks teha igal õhtul enne magamaminekut 2 nädala jooksul.
Kosmeetikas kasutatakse männiõli juuste väljalangemise ja kiilaspäisuse vältimiseks. Männiõli silendab ja noorendab nahka ning parandab selle kaitseomadusi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar