24. nov 2013

Ravimtaimede ravi juustele..



Ravimtaimedest on juuste turgutamisel kindlasti abi, tuleb vaid meeles pidada, et taimeravikuur võtab vähemalt 2–2,5 kuud aega
Tihtipeale arvatakse, et talv on juuste tervise seisukohalt kõige halvem aastaaeg. «Tegelikult mõjub juustele kõige laastavamalt hoopis päike ja enamikul inimestel on juuksed kõige halvemas seisukorras hoopis sügisel, kui nad on päikese ja merevee poolt kõvasti vatti saanud,»
Kui aga juuksed hakkavad välja langema või muutuvad tuhmiks ja elutuks, kulub neile üks ravikuur kindlasti ära.
 *Juuste väljalangemise vastu sobivad head äraproovitud vanaemadeaegsed ravimtaimed, millest kõige tuntumad on kõrvenõgeselehed, paiselehed, takjajuured, humalakäbid. 
 *Heledatele juustele sobib kõige paremini kummeliõite tõmmisega loputamine. See annab neile ilusa läike ja samas tugevdab juuksejuuri.
Ravikuur haigetele juustele vanaemade moodi
Taimeravikuur peab kestma vähemalt 2–2,5 kuud, alles siis annab see soovitud tulemusi. Juuste ravimisel taimedega tuleb olla väga järjepidev.
 *Üks väga hea juukseid tugevdav ja nende kasvu kiirendav vahend on peanaha määrimine toore sibula mahlaga.  Veel kuu aega pärast kuuri lõppu peab arvestama, et pea pesemise järel või isegi vaid kergelt märjaks saades levitavad juuksed vänget sibulalõhna,See-eest on sibulamahlal tõepoolest juuste väljalangemist pidurdav toime.
Kuu mõjuvõimuga juuksed paremaks
 Juuste tihendamiseks tuleb juukseid lõigata kahaneval kuul (vanal kuul), nende kiiremaks kasvuks aga kasvaval kuul (noorkuul).»
Juuste kasvu soodustavad taimed võitlevad ka juuste väljalangemise vastu ning aitavad vabaneda kõõmast. Sellised universaalsed juuksetugevdajad on kaselehed, saialill, kõrvenõges, takjas, pärnaõied, paiseleht, kaerakliid, kummel, raudrohi, humalakäbid, nõmm- või aedliivatee, salvei, suur mungalill (rahvasuus kress), kanarbik, tammekoor, teeleht. Meelepärasest taimest tuleks valmistada tõmmis: 
 * võtta 30 grammi kuivatatud droogi, valada üle poole liitri keeva veega ning lasta pool tundi tõmmata. Kõikide leotiste valmistamisel peab aga alati meeles pidama üht: neid ei tohi lasta keeda ega hoida lahtises nõus, muidu haihtuvad eeterlikud mõjuained.
 *On juuksed väga kuivad ja haprad, võib neid turgutada lihtsa toitemaskiga: segada kokku 1 munakollane, 1spl kastoor-, lina- või oliiviõli ja 1 spl vedelat mett. Määri segu pähe, kata juuksed paksu rätikuga ning hoia paar tundi. Seejärel pese juuksed puhtaks. Juukse toitemaskide tegemisel tuleks meeles pidada, et juuste ületoitmine on neile niisama kahjulik kui täiesti hooletusse jätmine. Ühest juuksemaskikorrast nädalas piisab täiesti,
Ukraina kosmeetikakontsern Elfa soovitab juuste tugevdamiseks vana lihtsat retsepti:
 * võtta 1 spl hästi peenestatud kuivi nõgeselehti ja valada üle 1 klaasi keeva veega. Hoida kaane all 1 tund, seejärel tõmmis kurnata. Hõõruda juustesse pärast igat juustepesu.

Tatjana  ravimtaimesegud
 *Võta 30 g kõrvenõgeselehti, 30 g paiselehe lehti ja 30 g takjajuuri. Vala peale 1 liiter kuuma vett, keeda 30 minutit, kurna. Pese tõmmisega 3 korda nädalas pead.
 *Võta 10 g kanarbikuürti, 10 g kõrvenõgeselehti, 10 g takjajuuri ja 10 g humala-käbisid. Vala üle 1 liitri kuuma veega, keeda 10 minutit, lase tõmmata 30 minutit, kurna. Hõõru tõmmist ülepäeviti juustesse.
 *Võta 10 g paiselehe lehti, 10 g kõrvenõgese lehti. Vala üle 1 klaasi keeva veega, lase tõmmata 30 minutit, kurna. Hõõru kolm korda nädalas peanahka.
 *Humalakäbitõmmise jaoks vala pool klaasi humalakäbisid üle ühe liitri keeva veega ja keeda seda tasasel tulel paarkümmend minutit. Jahuta, kurna ning loputa sellega juukseid ja peanahka iga pesemiskorra järel.
 *Tugeva juuste väljalangemise ja kõõma korral määri peanahka sibulamahlaga või riivitud sibulaga 1–2 tundi enne pea pesemist. Kata juuksed kilemütsiga.
 *Samuti sobib juuste tugevdamiseks ja kõõma vastu sibulakooretõmmis: 25 g sibulakoortele valatakse peale 0,5 liitrit keeva vett, lastakse tõmmata 15 minutit ning loputatakse sellega juukseid pärast pesemist.
 *Takjajuuretõmmise tegemiseks võta 15 g kuiva peenestatud juurt 1 klaasi vee kohta, keeda 15–20 minutit, jäta 1 tunniks tõmbama, kurna. Juuksepesu järel, kui juuksed šampoonist loputatud (tee eelnevalt parajalt soe loputusvesi, lisades seda leotist takjajuurest), loputa veel korra tõmmisega, kuivata juuksed ning hoia tõmmist peas 15–20 minutit.

HEAD MÖKERDAMIST!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar