21. nov 2013

Väike abi suitsetamisest loobumise juures...

  Kõigepealt on suitsetamise maha jätmiseks vaja tahet...
Ilma tahteta ei suuda väga midagi, keegi teine ei tee seda sinu eest ära.
Kuid kui oled otsustanud, siis siin on mõned looduslikud abivahendid abiks suitsetamisest loobumisel...
Looduslikud vahendid
Cayenne pipar
On ideaalne taim, mis aitab loobuda suitsetamisest. Muudab hingamissüsteemi tundetuks tubaka ja keemiliste ärritite suhtes, piirates seega suitsunälga.
Ingver
On väga positiivne taim just seedehäirete hädade korral. Tähtis on see seetõttu, et tihtilugu, kui suitsetamisest loobutakse, siis tekivad erinevad seedeprobleemid nagu krambid, kõhukinnisus. Peamiseks kasuteguriks on ingveril suitsetamisest loobujale just selle antiemeetiline toime – see tähendab seda, et mõned suitsetamisest loobujad tunnevad kerget iiveldust, mis on üks võõrutusnäht ning ingver aitab ideaalselt iivelduse vastu.
Ženšenn
Ženšenn on maailmas üks kõige populaarsem taim, mis annab energiat ning aitab kehal toime tulla stressiga. Aitab leevendada tekkinud vaevusi ning ärevust, mis on tingitud suitsetamisest loobumisega. Žen-žen aitab taastada keha loomuliku tasakaalu, mis on väga kasulik suitsetamisest loobumisel, sest keha jäetakse ilma talle harjumuspäraseks saanud nikotiinist.
Naistepuna
On üks tuntumaid ravimtaimi, mis edendab positiivset vaimset hoiakut, mida suitsetamisest loobujad vajavad just esimestel loobumise etappidel.

Piparmünt

 Piparmündil on teada rahustav ning seedesüsteemi lõdvestav toime, võitleb puhitustega ja stimuleerib sapi ning teiste seedemahlade voolu. Piparmündis leiduvad lenduvad õlid toimivad maole kerge anesteetikumina ning aitavad leevendada iiveldusnähtusid. Suitsetamisest loobumisel tekivad tihti peavalud, mis on seotud seedesüsteemiga, siis siinkohal aitab ka ideaalselt piparmünt. Lisaks sellele aitab piparmünt suitsetamisest loobumisel tekkinud ärevushäire ja pinge korral.

Lobeelia 

Lobeelia on taim, mis aitab ideaalselt pärssida nikotiini puudujääki (millega on inimene suitsetamise ajal harjunud). Aitab võidelda ja tühistada nikotiini mõju organismile. Lobeeliat kasutatakse palju ka teistes suitsetamisvastastes toodetes. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar