15. apr 2018

Volbriöö 30.04-1.05


Sel mai eelõhtul, kui ma tule teen, aasta ratas võtab uue pöörde. Tulelont helge, õnnista meid selles mai eelõhtu ööl.

Beltane eelõhtul rajasid keldid kaks suurt tuleaset mis olid loodud üheksa püha suvise metsa auks, puhastamaks ja kaitsmaks neid algaval aastal.Tuleleegid tähistasid tagasipöördumist viljaka maa ellu.Tavaline oli ka üle lõkke hüppamine, üksik ennustas nii endale suhteõnne, teekäija edasist edukat teekonda. Noorpaaridel oli kombeks minna metsa sõnajalaõit otsima ja sinna ka ööbima jääda.
Külalistele oli kombeks pakkuda mõdu ja maiustusi, külalislahkus andis algaval vilja-aastal suurt õnne.
Üheksa salajast lõkkepuud:
Lepp, Saar, Kask, Sarapuu, Viirpuu, Tamm, Pihlakas, Paju.

Lillede ja maiusekorvidega kaunistati koduümbrused, ei olnud harv eri värvi õitest seatud tekstid ustel, mis ütlesid külalistele "Tere tulemast". Ränduritele pakuti teemoona, paluti külla, anti kaasa nii veini kui maiust, piima ja mett.

Võite luua ka väikesed haldjakohad oma aeda. Väike veekogu või purskkaev on ideaalne koht, kus haldjad supelda saaksid. Võite teha pisikesi koopaid kasutades selleks kive ja peita need roosipõõsaste alla. Kõrvalt tee au oma külalistele. Tervita neid jättes meekärjed ja muud maiuspalad neile süüa. Haldjad armastavad maiustusi.

"See mai eelõhtu, kui ma piserdan õnne,
väike jalg trükib sädelust.
Tere tulemast minu õnnelikku koju,
Haldjarahvas, pöialpoisid ja päkapikud ."

Volbriöö Küünlad

*Helesinine- Rahu ja Tervis, *Punane- Kõiksuse jõud, Püha tuli, *Helekollane- Kevadlilled ja Ēostre - kevadjumalanna, *Helroheline- Naisenergia, Maa kasv *Lilla- Haldjate maagia ja loitsud.

Haldjasuhkur.
3 tassi peent valget suhkrut
1 tl vanilje ekstrakti (hea kraam)
1/8 tl punast toiduvärvi
Kasuta hoiustamiseks roosat klaasnõud. Aseta suhkur vahapaberile (sobib ka kalka) ja lisa vanilje,
sega kuni kõik on hästi segatud.
~ Järgmisena Piserda punane toiduvärv
sega, kuni suhkur muutub "haldjaroosaks".
~ Lisa see roosasse klaasanumasse.
~ Nüüd saate seda erilist maiuspalu näiteks Haldjaküpsised ja kooke.
Võite süüa teie ise, kuid pidage meeles retsept on salajane, "shhhhh"
Beltane loits tõrjumiaks haigusi

Beltane on sobiv aeg teha loitse et ära hoida haigusi, nagu vanad keldid kord sõitsid oma karjadega läbi suitsu oma püha Beltane jaanitulel, et hoida haigus oma karjadest eemal Teha seda loitsu vajate tükk valge kriit valget küünalt, mis ei ole varem põlenud. Kriidiga, joonistada pentagramm põrandale, umbes meeter kuni poolteist lai. Süüta valge küünal hoia seda parema käega. Astu pentagrammi nägu ida suunas ja loe kolm korda:
"Jaanituli, tule lummus, põle nii koos kui üksi. Las see sabati loits alata! Ofano, Oblamo, Ospergo, Hola Noa, Massa Lux Beff, Clemati, Adonai, Cleona, Florit, Pax Sax Sarax, Afa Afaca Nostra Cerum Heaium, Lada Frium. Nii saagu see olema! "

allikas:Nõiamärkmik

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar