Vaja läheb: 200 ml oliiviõli
50 g kvaliteetset kakaopulbrit
125 ml keeva vett
2 tl vanilliekstrakti
0.5 tl söögisoodat
pisut soola
200 g peensuhkrut
3 muna
150 g jahvatatud mandleid (või 125 g nisujahu)
50 g kvaliteetset kakaopulbrit
125 ml keeva vett
2 tl vanilliekstrakti
0.5 tl söögisoodat
pisut soola
200 g peensuhkrut
3 muna
150 g jahvatatud mandleid (või 125 g nisujahu)
Valmistamisviis: Eelkuumuta ahi 170 kraadini. Määri 22–23 cm lahtikäiv koogivorm vähese õliga ja vooderda põhi küpsetuspaberiga. Sõelu kakaopulber kaussi või kannu. Sega juurde keev vesi, kuni tekib ühtlane, šokolaadine ja veidi vedel pasta. Sega juurde vanilliekstrakt ja tõsta segu jahtuma.
Sega jahvatatud mandlid (või jahu) teises väiksemas kausis söögisooda ja vähese soolaga.
Vahusta suhkur, oliiviõli ja munad mikseriga hoogsalt umbes 3 minutit, kuni tekib helekollane, õhuline ning paks kreem. Vähenda veidi vahustamiskiirust ja kalla sisse kakaosegu, jätkates vahustamist. Seejärel sega aeglaselt sisse ka mandlivõi jahusegu.
Vala taigen ettevalmistatud vormi. Küpseta 40–45 minutit, kuni ääred on tahenenud, aga keskpaik tundub pealt veel veidi niiske.
Jahuta kooki 10 minutit traatrestil vormi sees, aita siis noaga koogi ääred vormi seinte küljest lahti ja vabasta kook vormist.
Sega jahvatatud mandlid (või jahu) teises väiksemas kausis söögisooda ja vähese soolaga.
Vahusta suhkur, oliiviõli ja munad mikseriga hoogsalt umbes 3 minutit, kuni tekib helekollane, õhuline ning paks kreem. Vähenda veidi vahustamiskiirust ja kalla sisse kakaosegu, jätkates vahustamist. Seejärel sega aeglaselt sisse ka mandlivõi jahusegu.
Vala taigen ettevalmistatud vormi. Küpseta 40–45 minutit, kuni ääred on tahenenud, aga keskpaik tundub pealt veel veidi niiske.
Jahuta kooki 10 minutit traatrestil vormi sees, aita siis noaga koogi ääred vormi seinte küljest lahti ja vabasta kook vormist.
Naudi soojalt koos jäätise/vahukoore ja marjadega või lase jahtuda
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar