2. veebr 2014

Maasikas ja Maasikadieet



  Maasikahooajal peaks kasutama juhust, et varustada organismi vitamiinide ja mineraalainetega. Lisaks võid proovida ka maitsvat maasikadieeti – sa jääd sellega kindlalt rahule!
Marjade kuningaks peetud maasikas mitte ainult ei maitse hästi, vaid temas on ka rikkalikult „sisemist ilu“. 
Magusad marjad on väga kasulikud ka hammastele: maasikate puhul on tegemist loodusliku antiseptikuga, mis ennetab kaariese tekkimist ja aitab hoida hambad loomulikult valgena. Tõmmis maasikamarjadest ja –lehtedest aitab tõhusalt vistrike vastu.
Maasikad on ka suurepärane C-vitamiini allikas. C-vitamiin seostub eelkõige aga kolesteroolitaseme alandamise, ateroskleroosi ennetamise ja immuniteedi tugevdamisega.
 
Saleda joone hoidjat aga rõõmustab see, et 100 grammis vitamiinipommis on vaid 40 kalorit. NB! Maasikatest on tervisele kasu vaid siis, kui sööd neid võimalikult ruttu pärast korjamist, soovitavalt otse peenralt. Maasikadieeti tehes pead olema kindel, et marjad on ökoloogiliselt puhtad, st nende kasvatamisel pole kasutatud taimekaitsemürke ja väetisi.

MAASIKADIEET
Lubadused: Maasikapäev mõjub kehale ja vaimule kui suurpuhastus. Maasikad stimuleerivad ainevahetust, tugevdavad immuunsüsteemi, reguleerivad sapi ja maksa tööd.
Maasikadieet on ilmselt üks meeldivamaid ja lihtsamaid kaalulangetusviise: mahlased marjad sisaldavad vähe kaloreid ning annavad pikaks ajaks täiskõhutunde.
Üsna lühike maasikahooaeg on juba alanud, seepärast peaks kasutama juhust, et varustada organismi vitamiinide ja mineraalainetega. Lisaks võid proovida ka maitsvat maasikadieeti – sa jääd sellega kindlalt rahule!



Kestus: 1 päev. Suvel võid maasikapäeva teha korra nädalas.
 
Hommikusöök:
- 350-500 g värskeid maasikaid
Vahepala:
Maasikapiim
- 250 g maasikaid
- 500 g keefirit
- 1 tl sidrunimahla
- maitseks vanillsuhkrut
Pese ja puhasta marjad. Lõika maasikad pooleks ja püreesta sidrunimahla ning vanillsuhkruga. Sega püree keefiriga.
Lõunasöök:
Täidetud täisterapannkook
- 70 g täisterajahu
- 0,5 l piima
- 2 muna
- 2 tl õli
- 200 g meelepäraseid köögivilju (nt porrulauku, tomatit, paprikat)
- 5 sl kohupiima
- 1 sl jogurtit (1,5% rasva)
- hakitud maitserohelist
Sega jahu, piim ja munad tainaks ning lase 30 minutit seista. Lase õli pannil kuumaks ja küpseta paksud pannkoogid. Pese ja puhasta köögiviljad ning hauta väheses vees pehmeks. Lase valmis köögiviljadel kuivaks nõrguda ja jahutada. Sega kohupiim ja jogurt, lisa maitseroheline. Täida pannkoogid kohupiimasegu ja hakitud köögiviljadega, keera rulli ning lõika viiludeks.
Vahepala:
- 500 g värskeid maasikaid
Õhtusöök:
Mahlane maasika-toorjuustusalat
- 500 g maasikaid
- 2 kiivit
- 4 viilu (120 g) väherasvast juustu
- 200 g jogurtit (1,5% rasva)
- 1 tl karripulbrit
- 1 tl hakitud kreeka pähkleid
- 2 viilu täisteraleiba
Haki pestud ja puhastatud maasikad. Koori kiivi ja lõika kuubikuteks. Pane puuviljad ja hakitud juust taldrikule. Vala peale karriga segatud jogurt. Kaunistuseks raputa salat üle hakitud pähklitega. Serveeri leivaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar