Palju siis ikka võtab aega banaani koorimine, õuna hammustamine,
peotäie marjade põske pistmine…? Loodus ise on meile suuremeelselt
valmistanud luksusliku söögi, täis üliheas vormis hästi-imenduvaid
vitamiine, orgaanilisi mineraale ja seedimiseks vajalikke ensüüme. Ei
mingeid tootmisel kasutatud sünteetilisi lisandeid ega kehavõõraid
isolaate, millest vabanemiseks maks ekstra pingutama peaks. Lihtsalt
elav toit! Valmistatud armastusega… Ja meilt ei oodata muud kui head
isu
Planeedi tervisest ja energia kokkuhoiust rääkides on öeldud, et 1
taimse kalori saamiseks läheb vaja ca 10 korda vähem energiat, kui 1
loomse kalori saamiseks. Seoses keskkonna- ja
taimekaitsemürkide progresseeruva kuhjumisega evolutsiooni kõrgematesse
vormidesse pöörduvad loodusest ja oma tervisest lugupidavad inimesed
järjest sagedamini tagasi toitumisahela puhtamate algvormide juurde.
Mitte ilmaasjata pole viimasel ajal saanud populaarseks supertoiduks ühed vanimad

organismid,
ainuraksed vetikad spirulina ja klorella. Spiraalikujuline spirulina
sisaldab hinnanguliselt 65-71% kõrgkvaliteetset valku, külluslikult
mikrotoitaineid ja vähivastaseid ühendeid. Klorella on aga klorofülli
“kõrgeim pilotaaž”.
Vetikaid enne tarvitamist kuumutama ei pea, seevastu kõrge
proteiinisisalduse poolest tuntud lihas hävib kuumutamisel valgust ligi
pool. Toorelt liha aga seoses bakterite ja parasiitide ohu tõttu süüa ei
soovitata…
Taimede „verd“ ehk klorofülli nimetatakse päikeseks vedelal kujul. Kas

pole imetlusväärne, et hemoglobiin ja klorofüll on oma olemuselt
peaaegu identse ehitusega? Mõlemad koosnevad süsinikust, vesinikust
hapnikust ja lämmastikust, mõlemas on 574 aminohapet ringikujuliselt
ümber mineraali aatomite. Erinevus seisnebki peamiselt vaid molekuli
keskmes olevas mineraalis – klorofülli puhul on selleks magneesium,
hemoglobiinil aga raud. Just klorofülli ja hemoglobiini sarnasus teeb
klorofülli kehale nii kergelt kasutatavaks. Seega pole üllatav, et vere
tervist saab kõige kiiremini turgutada just klorofüllirikkaid taimi
süües.
Inimesed hingavad sisse hapnikku ja välja süsihappegaasi, taimed aga
täpselt vastupidi. Oleme taimedega läbinisti lõimunud, nendega
sõltuvuslikes suhetes… Taimedes on universaalne energia, päike ja
armastus.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar