25. veebr 2018

Riitsinusõli

Seotud kujutis

*RIITSINUSÕLI e kastoorõli on taimeõli Riitsinusõli on kümpressmeetodil riitsinuse seemnetest saadud kollakas kuivamatu õli. See õli on väga mitmekülgne ning omab laialdaselt erinevaid kasutusvõimalusi. See on suurepärane rahusti, määrdeaine ning imaja. Suure rasvhapete sisalduse tõttu rahustab õli nahka ja juukseid. Kastoorõli parandab juukseid, mis on keemiliste värvainete tõttu kannatada saanud.Kasutamine• stimuleerib ripsmete kasvu- kanda vatitikuga õli ööseks ripsmetele. Vältida limaskestale sattumist; Arvestades seda, et ühe ripsme eluiga on kolm kuud, võiks protseduuri miinimumpikkuseks arvestada kaks kuud, et tulemus oleks silmaga näha.
• regulaarsed juuksemaskid tugevdavad juukseid, toidavad peanahka ja väldivad kõõma teket. Õli võib kanda juustele otse või segada kokku munakollase ja meega ning lasta toimida umbes 1 h,(Retsept) misjärel mask maha pesta. Maski korrata 1-2 korda nädalas ning paari kuuga on juuksed uues elus;• lõhenenud ja külmast puretud huuli määrida riitsinusõliga. Samuti enne õue külma kätte minekut määrides aitab kaitsta huuli;• õli soodustab väiksemate kriimustuste paranemist;• enne magamaminekut määrida väsinud jalgu õliga ja panna jalga puuvillased sokid. Hommikuks on jalanahk pehme ja valulikkus kadunud;• küünte hooldamiseks hõõruda õli küüntele või teha sooja õlivanni- soodustab küünte kasvu ja tugevdab küüneplaati.

Aitab põletiku ja valu vastu
Kastoorõli sisaldab unikaalset komponenti ritsinoolhapet, millel on põletikuvastane toime. Kui hõõruda seda valusatele liigestele või alaseljale, siis toimib see imepärase vahendina artriidi ja spordivigastuste ravis. Alandades põletikku, vähendab see ka valu, nii et järgmisel korral, kui liigesed ilmamuutust ennustades valusaks jäävad, võta appi riitsinusõli.
Suurepärane mürkide eemaldaja
Lihtne viis toetada kehal toksiinide väljutamist on kastoorõlipakid. Leota pehmet flanellriiet külmpressitud mahedas kastoorõlis, vääna see välja ja aseta oma kõhule. Pane selle peale kuumaveepudel ning oota oma lemmikraamatu või teleka seltsis 30–45 minutit. Kastoorõli aitab suurendada lümfivoolu kehas, mis puhastab verd, kudesid, immuunsüsteemi ja seedeorganeid. See on suurepärane viis hoida veri puhtana, seedetegevus regulaarne ja immuunsüsteem aktiivne ja tugev.
Aitab menstruaalvalude vastu
Kastoorõlipakk, mis aitab mürke eemaldada ja lümfivoolu parandada, võib olla mitmekordselt kasutatav. Aseta see suletavasse kilekotti ja hoia külmkapis. Lisades pärast iga kasutuskorda veidi õli, saad seda kasutada kuni 30 korda. Kui menstruaalkrambid toovad kaasa ebamugava valu alakõhus, siis aseta kõhule kastoorõlipakk koos kuumaveepudeliga ning lõõgastu. Krambid ja valu annavad õige pea järele. Oluline on meeles pidada, et kui valu on tugev ja vereeritus väga rohke, tuleb pöörduda arsti poole.

... ja aitab ka nahka pehmendada. Õli tuleks hõõruda peale vanni või dussi naha kuivadele kohtadele: (küünarnukid, kannad, põlved vms)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar