27. veebr 2018

Kaer


Seotud kujutisKaer on täisväärtuslik toiduaine, mis võiks meie toidulaual koha leida võimalikult tihti. Kuid kaer on ka mõjus nahahooldaja – juba meie vanaemad teadsid, et kaerahelbepuder nahale kantuna aitab nahka pehmendada ja niisutada.
K
aeras sisalduv kiudaine nimega beetaglükaan suudab imenduda naha teise kihti dermisesse ning sünteesida kollageeni, muutes seeläbi nahka siledamaks ning pringimaks. Lisaks sellele, et kaeras sisalduv beetaglükaan on efektiivne vananemisvastane nahahooldaja, on selle  suureks plussiks ohutus ja kõrvaltoimete puudumine. Kaeras sisalduv beetaglükaan on aga paljude kosmeetikatootjate huviorbiidis, kuna niisuguseid aineid, mis oleksid üheaegselt nii vananemisvastaste omadustega kui ka naturaalsed ja kõrvaltoimeteta, ei ole lihtne leida.
 
Kaerast võib ka ise lihtsaid nahahooldussegusid valmistada, ehkki väidetavalt pääseb kaeras sisalduv beetaglükaan kõige paremini mõjule siis, kui seda on laboris vastavalt töödeldud ja puhastatud. Siiski – kuigi kodus valmistatud segud ei pruugi olla nii tugevate vananemisvastaste omadustega, mõjuvad need pehmendavalt ja toitvalt. Lisaks beetaglükaanile sisaldab kaer rohkelt teisigi häid toitaineid, sealhulgas seleeni, magneesiumi, mangaani. Kaer mõjub rahustavalt, mistõttu võib aidata akne, ekseemi, roosatsea ning nahalöövete korral. Kaer sobib kõikide nahatüüpidele, ka väga tundliku nahale. Kaerahelbed sisaldavad saponiine – puhastavaid ained -, mistõttu võib neid kasutada leebe seebina. Seotud kujutis

Järgnevalt mõned lihtsad kodused retseptid:
Puhastav ja toitev näomask
2 tl kaerajahu
2 tl mett
1 tl piima
Sega koostisosad. Kanna näole ja kaelale, hoia mõni minut ning loputa maha. Mask aitab nahka puhastada, õrnalt koorida, pehmendada ja toita.
Noorendav näomask
1 sl kaerajahu
1 sl maitsestamata jogurit
1 tl suhkrut
½ tl argaania-, kibuvitsaseemne või muud vananemisvastast õli
Sega koostisosad ning kanna mask näole. Hoia 10 minutit ning loputa maha.
Näokoorija soodaga
2 kuhjaga teelusikat kaerajahu
1 tl soodat 
Vett
Sega kaerajahu soodaga ning lisa niipalju vett, et moodustuks ühtlane kleepuv pasta. Kanna näole, masseeri ringjate liigutustega ning loputa maha.
 Kehakoorija kaera ja avokaadoga
1 tassitäis meresoola
5 tl kaerajahu 
6 tl avokaadoõli 
6 tl magusmandliõli
Soovi korral umbes 15 tilka meelepärast eeterlikku õli
Sega koostisosad. Kasuta keha koorimiseks ning säilita koorija kaanega purgis kuni paar nädalat.
Kaera ja lillede mask
5 tl valget või Rhassoul savi
2 tl kaerahelbeid
1 tl kuivatatud roosiõielehti või lavendliõisi 
1 tl rafineerimata suhkrut
Jahvata kaerahelbed, lilleõied ning suhkur ühtlaselt peeneks jahuks. Sega savipulbriga. Saadud segu on maskipõhi, mida võid säilitada suletud anumas pool aastat. Iga kord kui kasutad, sega 1 tl maskipõhja umbes sama koguse vedelikuga (näiteks roosivee, piima või jogurtiga) ühtlaseks pastaks ning kanna näole. Hoia mõned minutid ning loputa maha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar