26. dets 2013

Lepp


Neile keda gripp kimbutab soovitan lepakoort! Kuigi pole just kõige õigem aeg koore võtmiseks, sobib ka tänane päev, kell 11.27 algab täiskuu ja tunni aja jooksul on paras aeg lepa koort võtta, toime on mõjusam. Ja siis teed teha, hea kurguvalu ja muude gripi sümtomite puhul. Ja täitsa toimib nende “keemiapilve-pahalaste” vastu.

Olen kunagi teinud väikse kokkuvõtte:

Lepa (sise)koort olen edukalt kasutanud gripi(ka kõhugripi) ja külmetushaiguste(köha, palavik) puhul. Kuna keedus tuleb üsna mõru, olen lisanud mett, eriti lapsele andes.

Kuna mul pajutuhka polnud võtta, tegin lepatuhaga soolatüüka “salvi”, ja toimis küll! Selleks segasin tuhka äädikaga, jäi taoline hapukoore paksusega, määrisin (lapse)soolatüükale, ikka mitu korda, ja kadund ta oligi. Võib proovida ka koeranaela ja muu sellise puhul.

Raamatust "Puu annab elujõudu":

Rahvameditsiinis kasutatakse lepakäbisid, -koort ja -lehti. Käbide keedust ja tinktuuri kasutatakse kõhulahtisuse, seedehäirete, düsenteeria, peen- ja jämesoolepõletiku, mao- ja kaksteistsõrmikuhaavandite ning sapipõiepõletiku puhul.
Lepakäbide, -koore ja -lehtede keedust ning tõmmist kasutatakse seedetrakti- ja külmetushaiguste ning reuma korral, välispidiselt sobivad need suuõõne loputamiseks ja jalavannideks. Et vähendada ravimeid võttes nende kõrvalmõjusid, jooge kord päevas pool klaasi lepakäbikeedust.

Valage 2 sl. käbidele 1 kl. keeva vett, laske 2 tundi tõmbuda, kurnake ning võtke 2-3 korda päevas pool klaasi.

Valage 1 sl. peenestatud koorele 1 kl. keeva vett, ajage keema, keetke 10 min., laske pool tundi tõmbuda, kurnake ning võtke 3-4 korda päevas 1 sl.

Lepa energeetikast:

Juba keskajal välditi leppa kui ärritust suurendavat puud. Ta tugevdab inimese peenvibratsioone ja spirituaalseid jõude. Vaimsusele orienteeritud inimene võib tunda end lepa juures nagu kodus, sest tema sisemine jõud saab sellest tunduvalt lisa. Need, kel pole südametunistus puhas ja kes ei püüdle hingelise kasvu poole, ei tohiks liiga tihti suhelda, vastasel korral võib too inimese ainult segadusse ajada, tekitades temas vastuolulisi soove ja hajameelsust. Lepp tugevdab müstilist ennustamisvõimet ja selgeltnägemist, soodustab inspiratsiooni ja avab kolmanda silma, mille abil saab võtta kontakti teispoolsusega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar