23. veebr 2015

KUIDAS harjutuste abil ÄRA HOIDA KARPAALKANALI SÜNDROOMI



Pühendusega Evelinile :)

 KUIDAS harjutuste abil ÄRA HOIDA KARPAALKANALI SÜNDROOMI (sõrmedes, labakäes ja randmes valu, surin , tuimus, "ärasuremine")
või siis vastavat ravi toetada. Harjutused võtavad kokku vaid 5 minutit.
Kasulikud harjutused eriti neile, kes väga palju arvuti või mobiiliga tööd teevad. Või siis muud kätt nö sundasendis koormavat.
Pildil 1 – 9 (vasakult paremale, alates ülemisest reast):
1 – Suruda ja avada rusikaid vaheldumisi, kusjuures avada laiali võimalikult tugevalt. 10 korda.
2 – Keerutada iga näpuga päripäeva ja siis vastupäeva. 10 korda iga näpuga.
3 – Pigistada rusikad kokku ja keerutada randmeid ühes suunas ja teises suunas. 10 korda mõlemas suunas.
4 – Panna peopesad kokku ja lükata näpud nii kaugele tagasi, kui võimalik. 5 sekundiks. Siis ristata näpud omavahel neid kokku pigistades. 5 sekundiks. 5 korda.
5 – Panna peopesad vastamisi. Lükata korraga laiali samad ehk paarisnäpud mõlemal käel ja siis jälle ühendada. 5 liigutust iga paarisnäpuga.
6 – Ühendada käte näpud kokku nagu pildil ja siis suruda näppe allapoole, samal ajal randmeid ülespoole tõstes. 10 korda.
7- Ühendada pöidla ja nimetissõrme otste padjakesed, siis samamoodi pöial keskmise sõrmega, siis pöial neljanda sõrmega ja siis pöial väikese sõrmega. Pärast teha kõik vastupidises suunas tagasi. Mõlemale käele 5 korda.
8 – Ühendada peopesad rinna ees. Hoida näppe koos ja kindlalt ülespoole. Liikuda niiviisi kätega allapoole kuni vöökohani. Siis üles algasendisse tagasi. 10 korda.
9 – Ühendada peopesad rinna ees. Suruda jõuga üht pihku teise peale-poole, küljelt küljele. 5 sekundiks. 10 korda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar