3. juuli 2015

MADAL VERERÕHK. Hüpotoonia. Akupunktuur. Harjutused. Taimed.

Kasutaja InGrid Prass foto.

Räägitakse, et hüpertoonik elab vähe, aga hästi, hüpotoonik seevastu kaua, kuid halvasti. Selles peitub oma tõetera: roidunud olek, hommikune loidus, terve päeva kestev unisus, peapööritus ja üldine nõrkus on paljudele inimestele tuttavad sümptomid. Madala vererõhuga kaasnevad perifeersete veresoonte toonuse regulatsiooni häired ei ole tervisele just lausa ohtlikud, kuid väga vaevarikkad.
AKUPUNKTID, mille mõjutamine aitab, kui tegemist ei ole kroonilise haigusliku madala vererõhuga.
1. Punkt talla all. Masseerida antud punkti 3-4 minutit ringjate liigutustega, kasutades selleks väikest (golfi)pallikest või näiteks kreeka pähklit. Hoida palli peopesas.
2. Punkt teise varba küüne algusserval. Mõjutada sõrmeotstega nii, et selles punktis hakkaks valus. See aitab ennetada ka pearinglust.
3. Punkt jalgade siseküljel, umbes põlve alumise joone kõrgusel . Mõjutada seda punkti regulaarselt hommikul ja õhtul. Mõjutamiseks vajutada näpuga jõuliselt seda punkti 20 korda.
4. Harjutus. Heita pikali selja peale, pannes käed sirgelt külje peale kõrvale maha. Tõsta jalgu vaheldumisi nagu pildil. Kõigepealt üht jalga 10 korda ja siis teist samamoodi. Lõpetuseks tõsta ja langetada mõlemat jalga korraga 10 korda. Tõstes hingata välja. Alla lastes hingata sisse.
Eriti tõhus on hommikune külma veega ülevalamine, mis aitab lõplikult ärgata, annab terveks päevaks energialaengu ning teeb pea selgeks. On soovitatud ka kükkide tegemist.
TAIMED
Paljud kasutavad selleks kofeiini sisaldavaid jooke, nagu teed ja kohvi.. Kui kange tee ja kohv ei mõju, võib neile lisada natuke konjakit, riia palsamit või Bittneri palsamit.
Apteekidest saab osta puhast kofeiini sisaldavaid bioaktiivseid toidulisandeid või toniseerivaid taimeekstrakte - eleuterokokki, zenshenni jt, ent haavandtõve ja südamehaiguse korral tuleb nendega ettevaatlik olla.
Vererõhku tõstavad järgmised taimed:
hiirekõrv, puuvõõrik, naistepuna, vaak, soolikarohi, efedra ning sidrunväändiku- ja kroonohakalehed. Väikestes annustes ergutab kroonohakas närvisüsteemi, suurtes aga mõjub sellele pidurdavalt. Selline taim nagu mesiohakas tõstab väikestes annustes vererõhku, suurtes aga alandab.
Hiirekõrv on vastunäidustatud raseduse ja tromboosisoodumuse korral. Naistepuna ei sobi rasedatele ka.
• Peske 6 keskmist sidrunit hästi puhtaks, võtke seemned välja, ajage viljaliha läbi hakklihamasina, pange kolmeliitrisse purki ning valage peale liiter külma keedetud või destilleeritud vett. Kui olete hoidnud suletud purki 36 tundi külmutuskapis, segage hulka 500 g vedelat mett ja pange uuesti 36 tunniks külmutuskappi. Pärast seda võtke segu kolm korda päevas pool tundi enne sööki 50 g, kuni ravim on otsas.
• Hiirekõrva tee. 1 kuhjaga tl ¼ liitri keeva vee kohta, lasta natuke keeda. Lasta natuke aega tõmmata. Juua 2 tassi päevas. Kuni olukord normaliseerub. Reguleerib nii madalat kui kõrget vererõhku.
• Puuvõõrik. Külmtõmmis. 1 kuhjaga tl panna ¼ liitri veega ööseks seisma, hommikul soojendada natuke, kurnata. Juua iga päev 3 tassi lonkshaaval päeva jooksul. Võib juua pidevalt, st nädalate ja kuude kaupa. Reguleerib nii madalat kui kõrget vererõhku.
* Praadige 50 g kohviube, lisage neile pool kilo mett ja ühe sidruni mahl ning võtke seda kaks tundi pärast sööki teelusikatäis. Segu tuleb hoida külmutuskapis.
* Sööge meega segatud pähkleid.
* Jooge kolm korda päevas pool klaasi õlglilletõmmist, mille valmis­tamiseks valage kümnele grammile õitele ja vartele klaas keeva vett.
* Aitab ka kuldjuureekstrakt, mida tuleb võtta 10-20 päeva jooksul kaks-kolm korda päevas 15-20 minutit enne sööki.
Muidugi tuleb reguleerida ka toitumist (kasutada toidus soola, juua rohkem vett, mitte tarbida liigselt vererõhku alandavaid toiduaineid) ning puhkeaega, olla kehaliselt aktiivne.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar